VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

min älskade lilla unge lilla W!

inh

min älskade lilla unge lilla W var SÅ sjuk igår och det gick otäckt snabbt!

på förmiddagen hade jag en Me & I visning och det kom hem sju mammor med sina barn till mig och lilla W. han hade hostat lite lite i några dagar, men ingen feber och knappt några andra symtom alls! MEN MEN MEN under förmiddagen började han hosta JÄTTEMYCKET och när alla gästerna hade kommit så drog det igång ordentligt, men som sagt inga andra symtom…

när alla hade gått efter ca. 2 timmar så försökte jag få honom att sova och det gick till slut… sen slängde vi oss iväg för att hämta stora W och han somnade om SÅ gott i bilen. väl hemma drog det igång ännu värre, fortfarande inga andra symtom och jag gav honom airomir (inhalation) och mollipect och det blev lite bättre. men han vägrade bli nedsläppt så jag bar på honom 11 kg tung i flera timmar. till slut ringde jag min pappa och vädjade till honom att han skulle komma hit innan jobbet och det gjorde han. han dök upp vid 18-tiden och då tog allt nya tag med lilla W. och han bara gnydde, hostade och grät… det var hemskt! eftersom jag inte visste hur mkt av airomiren jag kunde ge så vågade jag inte ge mer… och ingenting annat hjälpte :( när det var dags att hämta M på tågstationen (han hade varit på kurs sedan tisdag) så åkte vi raka vägen till akuten!

vi fick hjälp JÄTTEFORT! och vi hade UNDERBAR personal! lilla W fick inhalera 2 ggr och fick betapred, efter 30 minuter fick han inhalera igen och därefter så var både in- och utandningen bra. efter behandlingen så var det som att få ”våran” unge tillbaka – han t.o.m log och skrattade och la huvudet på sned sådär gulligt som han gör när han är lite blyg!

han har haft ungefär likadant förut, men det här blev så MYCKET värre snabbare!  och egentligen så sätter man inte en diagnos som ”förkylningsastma” förräns efter tredje omgången med besvär. men eftersom stora W har det så skickade läkaren en remiss till allergimottagningen på en gång, till stora W´s läkare  – och det känns JÄTTESKÖNT! för den läkaren är kanonbra!och enligt läkaren på akuten så kan vi nog vara helt säkra på att det är förkylningsastma!

så nu ska han inhalera flutide 4 ggr/dag och airomir vid behov men max 6-8 ggr/dag! och han mår redna SÅ mycket bättre! BRA MEDICINER med andra ord!

det känns så trist! ska båda mina killar ha det såhär jobbigt och vara tvungna att ta medicin varenda dag :( var tionde barn har förkylningsastma – grattis till oss – vi uppfyller kvoten med råge :(

och på tal om medicineringen – fy vad hemskt det är att behöva tvinga på den där masken på vår tiomånaders skrutt :( stora W var ju två år när det bröt ut på honom (läkaren på akuten trodde dock att han säkert hade det tidigare men ingen hade reflekterat över det… och att vi nu var mer uppmärksamma för att vi visste liksom!) och han var VANSINNIG och då menar jag VANSINNIG när vi var tvungna att inhalera… han sprang och gömde sig under bordet och en fick hålla honom och den andre fick hålla inhalatorn – hemskt jobbigt för honom! nu går det – tack och lov – lättare!


Kommentarer


 1. Maria 28 september, 2012 on 07:39 Svara

  Så jobbigt för er :( men vad bra att ni nu får hjälp. Man märkte verkligen så stor skillnad efter att han inhalerat hemma. Tur att den hjälpen finns även om det inte tar bort problemen. Du får mysa och krama om han idag. Kärlet till er <3 /Maria

  • dentvetydigamamman 29 september, 2012 on 17:19 Svara

   TACK vännen! vi får ses till veckan så får grabbarna leka och vi dricka kaffe :)

 2. maria husetfullt 28 september, 2012 on 17:31 Svara

  Vet precis hur det är med småbarn och astma och hur jobbigt det är att få i dom medicin. Flera av mina har fått det som väldigt små bara 3 månader 0ch 5 månader gamla.
  Tur att medicinerna hjälper fort.

  Hoppas att han mår mycket bättre nu.

  / Maria husetfullt

  • dentvetydigamamman 29 september, 2012 on 17:21 Svara

   tack för din kommentar! usch då… 3 och 5 mån, det är ju ingenting :( min stora kille hade RS-virus när han var 3,5 mån och det var ingen lek att få i honom medicinerna… ja, det är verkligen skönt att medicinerna är SÅ effektiva och hjälper snabbt! inatt sov han hela natten utan att hosta! så nu mår han MYCKET bättre :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna