VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

LÄSK till fyraåringar?!?!? WHAT?!?!?

LÄSKTILLBARN

artikelns rubrik på expressens hemsida förkunnar att ”även lite läsk kan göra små barn överviktiga” och då tänkte ”näej menar dem verkligen det… hur kan det hända!”… behöver man ens göra en studie för att påvisa att LÄSK till barn INTE är bra? lite sunt förnuft borde väl ändå finnas!

”I en studie fick barn mellan 4-11 år dagligen dricka 2,4 deciliter läsk” står det i den lilla artikeln och jag bara känner – VARFÖR har dem med fyraåringar och ger dem flera deciliter läsk PER DAG för att se OM dem går upp i vikt! dem ger dem ju med stor sannolikhet (iallafall i min värld!) istället ett sockerberoende! och det fortsätter: ”Efter 18 månader hade de läskdrickande barnen ökat med över ett kilo mer i vikt än de som inte fick den söta läsken.” VARSÅGOD du gick upp i vikt på 18 månader OCH du blev beroende av läsk! GRATULERAR! barnmisshandel i mina ögon!

näej vet ni vad, jag må vara extrem när det gäller socker men det struntar jag i stora W ska iallafall inte få dricka någon läsk! idag fikade vi faktiskt på Carli som är ett glass-café med hemmagjord glass på bra råvaror och igår fick stora W lite 70 % choklad som muta för att han skulle tvätta håret – så näej jag är inte mega-extrem inte!

jag minns på den gamla goda tiden när jag var barn och vi fick EN ENDA 33 cl läskflaska när det var kalas typ och VI VAR NÖJDA MED DET! idag köper man ju hem 2 liters cola flaskor som en familj på fyra LÄTT bälgar i sig! (i have been there! men då bälgade jag och M i oss en sån! nu händer det otroligt sällan!).

det är helt vansinnigt hur våra vanor har ändrats bara dem senaste 25 åren… åt helt fel håll! 2 liter cola till fredagsmyset och lite godis och chips MEN måndag-fredag dricker ungarna lättmjölk och äter lätta… … … …

den lilla artikeln hittar ni HÄR förresten!

den här bilden hittade jag på en gammal artikel från 2006 på aftonbladets hemsida men jag har grejat till den i paint… MEN i den artikeln stod det att enligt livsmedelsverket så dricker barn upp till 1,5 liter läsk i VECKAN och ungefär varannan dag… och att ca 20 % av alla barn i sverige är överviktiga! förvisso en 6 år gammal artikel men det kan KNAPPAST blivit bättre! den artikeln hittar ni HÄR.

det finns enligt mig EN ENDA ORSAK till att barn har osunda matvanor och är överviktiga och det är VI FÖRÄLDRAR som bär ansvaret till 100 %. har sett ett program från england där föräldrarna inte KAN FÖRSTÅ HUR deras barn blivit överviktiga… och det kommer alltid tillbaka till samma sak – MATEN HEMMA ÄR REN SKIT!

NU finns det ämnesomsättningssjukdomar som gör att man går upp i vikt trots ”bra” mat OCH som gör att man inte går ner i vikt enkelt heller. jag känner en mamma som har ett barn som hon kämpat med i evigheter gällande vikten och det är fruktansvärt jobbigt. när man gör allting rätt men ändå visar vågen åt fel håll!

ett otroligt negativt inlägg men jag blir så himla arg! också har jag PMS också! läs Miss J´s inlägg om det så vet ni hur jag mår den här veckan! MORR!

 

 

 

 


Kommentarer


  1. Kaffemorsan 26 september, 2012 on 09:14 Svara

    Jag blir UPPRÖRD, håller med dig. varför ens testa skiten på små barn!.. Fasiken va arg jag blir. När jag jobbade på förskola, visste man direkt vilka barn som fått oboy till frukost! Ett litet barn blir mer påverkad av socker än man tror. Tänk då vad läsk innebär!!! Galet! hur kan föräldrarna låta sina barn delta i dessa studier!

    • dentvetydigamamman 27 september, 2012 on 23:43 Svara

      håller med till 100 %!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna