VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

eksem – I HATE U!

stora W har haft eksem sen han var ca 4 månader (han fyller snart 3 år)och sen dess har vi använt olika kortison-salvor – MYCKET motvilligt! vi har gjort enligt konstens alla regler:

– han får bara bada 1 gång i veckan. då med 1 kg salt till 100 l vatten + ekologisk rapsolja. (=lortgris)

– vi har provat ut vilket parfymfritt tvättmedel han tål (=of course det dyraste)

– vi har provat ut vilka blöjor han tål bäst (= of course dem dyraste änglamark a´129:-/paket!)

– vi måste tvätta hans kläder helt separat eftersom våra deodoranter innehåller parfym (= en jädra massa olika maskiner tvätt blir det)

– han har knappt fått bada i sjön i sommar (= har gjort det 2 ggr = mega mycket eksem!)

– vi tvättar honom enbart med ekologisk rapsolja och använder ett svindyrt ekologiskt schampo + balsam.

– vi har  helt oparfymerad handtvål, diskmedel, tvättmedel, rengöringsmedel osv…

listan kan säkert göras längre…

han fick även förkylningsastma förra hösten som kan vara riktigt jobbig emellanåt. så fort han får minsta bacill som andra barn knappt märker av får stora W extrem hosta också börjar inhaleringsprocessen igen… ibland undrar jag hur dem föräldrarna gör som inte har ungar med eksem, förkylningsastma och födoämnesöverkänslighet (ett nytt ord eftersom stora W inte är allergisk utan bara överkänslig).

iallafall idag gjorde jag VÄRLDENS miss med stora W. så fort hans eksem börjar blossa upp ska vi vara där med kortisonsalvan och han har i princip varit helt fri från eksem i ansikte och på halsen sen problematiken började. när vi var på ÖF så jag att han kliade sig på halsen och i nacken och jag såg att han hade VÄRLDENS eksem på gång! jag missade det väl förmodligen när jag klädde honom p.g.a. av att han bråkade och hans långa hår… så jag tänkte att jag smörjer så fort vi kommer hem – det brukar inte blossa så fort eller vara SÅ farligt!

MEN nu ikväll så kom jag ju på att jag GLÖMT smörja honom och han hade ju varit  där och kliat (men han klagar ALDRIG) och han såg HEMSK ut! det dåliga samvetet stingade till rätt rejält i mamma-hjärtat! och när jag smörjde honom med den vidriga kortison-salvan så blev han helt hysterisk och JÄTTELEDSEN och skrek ”bott mamma, ta bott mamma! inte smöjja!”. såklart att skit-salvan sved :(stackars min lilla älskling :( men efter bara några minuter så försvann det onda och vi sjöng och sedan somnade han gott! men usch vad jobbigt det är när det är en själv som är orsaken till att det gör extra-ont! hade jag smörjt när vi kom hem så hade det kanske inte blivit SÅ hemskt som det blev!

när ett barn fyllt två år och eksemen inte blivit bättre så får man gå över till elocon… … … jag gillar den inte för dem öre! visst eksemen kommer nästan vara borta imorrn bitti – MEN fy vad ont det måste göra att bli insmord med den :(

näej – nu ska jag träna lite! det får bli ett tabatapass a la´Lofsan!

 

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna