VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

sjukgymnastens order…

ganska dålig bild men det här är mitt sjukgymnastprogram :/ och som ni ser så är det inga superjobbiga övningar men för mig är dem TUNGA!
övning 1-3 gör jag 1 x 12 av och övning 4 gör jag 30 sek x 2. detta gör jag 3 varv. det tar ca 20 minuter för varje övning ska göras långsamt och det viktigaste av allt noggrant!
däremot övning 5-6 gör jag i vardagen, så fort jag sitter på en stol och när jag står och går.
och den som tror att det är enkelt att spänna/känna djupa magmuskeln har FEL (övning 1). när jag var till sjukgymnasten fick hon nästan skäll av mig för hon anklagade mig för att göra FEL. jag spände ju magen så mkt jag kunde 😉 jo visst, jag spände magmusklerna – DEM YTLIGA! hitta sina djupa magmuskler är en helt annan femma…
för att känna sina djupa magmuskler längst ned i magen så ska man ligga ned med knäna böjda. trycka ned tummarna i magen vid höftbenet. göra ett ”knip” med bäckenbotten. och DÄR långt inne ska det spänna. UTAN att du spänner magmusklerna. det är jättelätt att tro att man gör rätt, för det är SÅ LÄTT att aktivera de övre magmusklerna – men det är FEL FEL FEL! det är bara dem inre som ska jobba! det är så svårt att förklara. egentligen tycker jag att ALLA nyblivna mammor ska bli skickade till en sjukgymnast för att lära sig detta! om jag hade fått den här träningen efter stora W så är jag övertygad om att jag inte skulle ha dem problem jag har nu med mitt bäcken efter lilla W!
för er nyblivna eller ”gamla” mammor så är det plankan som gäller absolut inte sit-ups!
HÄR och HÄR kan ni läsa om varför och hur ni ska gå till väga!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna