VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

mumin?

fick en enda liten gissning på stora W’s konstverk på facebook. men nej det är ingen mumin :) det är en SNÖBOLL! att ni inte såg det 😉 vart han fick det ifrån nu det har jag ingen aning om.

förbereder mig på att åka iväg och jobba ytterligare en natt… pust… inte jobbigt att åka och jobba men eftersom jag inte är jättevan så är två nätter i rad lite tufft. men som småbarnsmamma borde jag ju fixa det galant, eller hur… något som fascinerar mig är ”kriget” mellan natt- och dagpersonal inom äldrevården. dagen tycker natten gör för lite och tvärtom. varför är det så? på natten så tycker jag att man som personal ”ska göra så lite som möjligt”. jag ska ju inte väcka någon som sover djupt och skönt bara för att göra någon annan personal nöjd? eller? naturligtvis väcker man dem som man MÅSTE, men som sagt inte mer än nödvändigt. tänk er själva om ni sover som skönast vid midnatt och vid 3 så kommer någon och rycker av er täcket, det blir kallt och otäckt… nä fy, det skulle jag aldrig gå med på som gammal! jag tror att en nyckel till lösningen är att alla provar på att jobba natt. believe me, jag har fått mycket bättre förståelse för nattpersonal sedan jag själv började jobba natt 😉 jag var också sådär gnällig och suckade över nattpersonalen innan. egentligen kanske bara problemet ligger i att det är 99% fruntimmer som jobbar inom vården. och om mer karlar kom in i yrket så vore det nemas problemas 😉

eller nä förresten, dem killar jag mött har dem äldre vårdbiträdena/uskorna mjäkat med…. jag som tjej skulle minsann fixa tvätt, frukost, disken medan killen inte behövde göra något, för han ”var ju kille”… så männen kanske bara skulle bli bortskämda 😉


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna