Ell-Calvin4

Foto: Michaela Andersson

Intressant hur framförallt tjejer set på sig själva gentemot  hur andra ser på en själv.

Ett riktigt bra tex är jag och mina utslag. När jag ser mig själv i spegeln så är mina prickar det ända jag ser, jag ser varenda liten prick och dem är så fula och äckliga när jag kollar. När mina vänner kollar på mig så ser dem hela mig, dem ser en vacker tjej som är fin precis som hon är, inte bara det, utan dem tänker inte ens på mina utslag, mina utslag är absolut inte ivägen för dem, dom syns knappt. Det är iaf vad dem säger till mig. Men ni förstår? Jag ser dem så sjukt mycket medans andra inte ens tänker på dem.

Ovan har vi ju ett väldigt bra exempel på att så mycket bara sitter i vårat huvud. Så som jag ser på mig själv ser ingen annan. Mina komplex är något som inte syns i andras ögon och syn på mig, det sitter bara i mitt huvud och jag gör ”problemet” större än vad det är.

Varför är det så? Varför är man så petig och noga när det kommer till en själv?
Tror ni att det kan ha och göra med att i det samhället som vi lever i idag är det inte okej att gilla sig själv? Att man är för självgod om man gör det?  Att bara för att man säger att man är stolt och nöjd över hur man ser ut så är man super egoist eller jätte självkär? Eller tror ni att det har att göra med all press vi får från olika håll? social media, skyltdockor, modeller, tränings-hets osv?

Jag är inte nöjd med mig själv alls, jag kan peka på många ”fel” som jag har och som jag skulle vilja ändra, vilket gör att jag mår lite dåligt i mig själv. Skulle jag för en dag vara någon annan och se på mig själv så skulle jag antagligen inte ha något att klaga på, mitt liv skulle nog se jäkligt bra ut och jag skulle inte ha något emot att leva det, jag skulle nästan kunna vara lite avis. Jag skulle förmodligen tycka att jag var snygg och vilja se ut som mig. Men det tråkiga är att det inte är så jag ser mig själv nu…. snarare allt tvärtemot. Men varför? Jag är ju hyfsat snygg, eller aah,  jag lever ett bra liv, jag följer mina drömmar osv. Så vad är det som tar emot?
Tänk på saken. Se på dig själv från en annan persons perspektiv. Det är ganska intressant hur ens tankar om sig själv ändras, iaf för mig.  Det blir inte så komplicerat längre och alla små ”fel” försvinner, jag ser liksom helheten av mig själv ist för att gå med förstoringsglas och granska varenda litet ”fel”.

Va nöjd med vem du är, för på ett eller annat sätt så är du super fin!
Love, Ellinor

0 kommentarerKommentera »

 1. Postat av: sara

  Du använder ”dem” på fel ställen. När man ska använda det ordet så skriver man antingen ”de” eller ”dem”. För att du ska kunna använda det på rätt sätt, prova byta ut ”de” mot ”jag” och ”dem” mot ”mig”.
  Tillexempel: ”Så ser dem hela mig.” Prova byta ut ”dem” mot ”jag” eller ”mig” och se vilket som passar bäst.
  ”Så ser jag hela mig”
  ”Så ser mig hela mig”

  Som du kanske förstår så är det ”de” som ska stå i den meningen , inte ”dem”, eftersom att det är ”jag” som låter bättre. Tänk på det för att kunna utveckla språket i dina texter för att underlätta för dina läsare!
  Jag = De
  Mig = Dem

  Förutom det så äger din blogg, du är supersnygg och en superbra förebild!! Keep going girl :-)

  URL:
 2. Postat av: Hilda

  Hej, jag undrar varför ni redigerar bort dina utslag på modellbilderna. Ska man vara nöjd som man är eller ska man inte? Det känns som att det blir dubbelmoral i det du säger. Jag tycker att du skulle vara lika cool som modell, faktiskt ännu coolare om du lät dina utslag synas. Det skulle visa att du verkligen står för vem du är. Man måste visa det, inte bara säga det.
  Jag har dysmeli, min nedre del av högerarmen fattas på min kropp. Många gånger i mitt liv har jag fått höra hur konstig jag är och barn tittar och pekar och viskar. Det tog lång tid innan jag ens vågade berätta hur folk betedde sig mot mig.
  Jag vill bli modell jag med, men skulle jag en dag lyckas skulle jag aldrig redigera mina bilder så att tex det ser ut som att jag har två armar. Om något vill jag vara en modell med en arm, för det är vem jag är. Varför vill inte du vara den du är?
  Kram Hilda

Lämna en kommentar