Kom ihåg mig

Dating på nätet är i de allra flesta avseenden likt dating i verkliga livet. Vilket såväl är på gott och ont. En sak jag noterat är att könsrollerna är densamma. Nästan alla dejtingsajter jag varit medlem på följer mönstret där killarna jag och är aktiva ”raggare”, medan tjejerna väntar passivt på att Mr Right ska höra av sig. Och jag måste säga att jag tycker detta slags roller är så dvla trista och förutsägbara, och jag tycker det är synd och skam att vi inte kommit längre 2012.

Frågan är ju såklart vad det är för fel på att killarna jagar och tjejerna väntar, mer än att det är samma gamla trötts visa som spelats sedan tidernas begynnelse. Från mitt perspektiv så handlar det om att få ta kontroll över sitt öde. Och att som tjej vara tvungen att bara sitta och vänta och ”hoppas” på att den rätte ska höra av sig är raka motsatsen till att ta kontroll; snarare är det att snällt sitta och vänta på att ödets gudinnor ska vara nådiga. Det är inte min stil. Jag har aldrig varit en sådan tjej, och jag kommer aldrig att bli det.

Nej, oavsett om det gäller dating på nätet eller att träffa någon på krogen så att jag inte rädd för att ta egna initiativ, och om killen ifråga inte är cool med det – ja, då är han definitivt inte den rätte för mig. Och svårare än så är det inte. Så – är du tjej och står i startgroparna för att prova på dating på nätet tycker jag inte att du ska vara rädd för att ta kontrollen själv och våga ta kontakt med de killar som intresserar dig. Det är ju inte så komplicerat egentligen. Bara att skriva några rader, säga något snällt, ställa en fråga, flirta lite och sedan se vart vägen leder. Vad är det värsta som kan hända? Att killen tycker du är för påflugen? Ja, då är det ju bara att stryka honom och leta upp nästa potentiella drömman.

Min mamma sa att det aldrig är någon mening att gråta över spilld mjölk, och ungefär detsamma tänker jag om killar som jag går vidare från på dejtingsajterna.

Jag har också noterat att många killar tycker det är sexigt med tjejer som tar initiativ och att många av mina fördomar om mäns uppfattning och ”krav” på kvinnligt beteende har kommit på skam. Sätt igång med dating på nätet du också, så kommer du snart att göra samma erfarenhet.

Leave a Reply