Kom ihåg mig

Det är ingen överdrift att påstå att dating på nätet är en växande företeelse och definitivt ”här för att stanna”. Jag har, som du säkert förstått av innehållet på den här bloggen, personligen testat på dating på nätet vid ett flertal tillfällen i mitt liv, och jag tycker rent generellt att det är ett utmärkt komplement till dejting och socialisering på ”det vanliga sättet”. Dock vill jag påpeka att det är viktigt att få en balans i livet när det gäller att använda datorn kontra att möta människor i det verkliga livet.

Här är jag inne på ett i mitt tycke viktigt spår när det gäller relationer och dejting. Vilket grundar sig i min erfarenhet att många av mina vänner har blivit helt besatta av dating på nätet när det väl börjat. Det har liksom blivit något annat än tanken på att inleda en relation, och möta en annan människa i sitt liv. Istället har det handlar om att ”få så många förfrågningar” som möjligt, att ”öka sitt konktaktnät”, men också bara att sitta framför datorn och kommunicera om olika saker. Inget fel i det. Men, som du säkert har förstått av mitt resonemang, kan det också bli för mycket.

Se upp när dating på nätet blir ett självändamål!

Och det blir för mycket när dating på nätet bli ett självändamål, istället för ett medel till ett mål.
Alltså att man hellre ägnar energi och kraft på att få så många konktater på sin nätdejtingsajt, istället för att verkligen lägga möda att träffa någon man tycker om.

Mitt tips är därför att du balanserar upp nätdejtingen med att leva som vanligt i övrigt, och att träffa människor i andra sociala sammanhang. Bli inte en internetnörd som förlorar förmågan att kommunicera med människor i verkliga livet, och som bara känner dig trygg när du får gömma dig bakom anonymiteten bakom
skärmen.

Som med allt annat blir dating på nätet ett problem enbart om du blir fanatiskt med ditt användande. När det blir ett självändamål att bli en fena på nätdetjting. Det är ditt liv det handlar om, och hur kul det än kan tyckas, hur masserade för dig ego det än må vara att få sväva i centrum av massor av intresserade nätdejtare, så gör det inte, i slutändan, att ha en relation med en hårddisk.

Leave a Reply