Kom ihåg mig

Förlåtelse är ett komplext ämne och det finns många olika definitioner på vad förlåtelse innebär. Det är svårt att dra en tydlig skiljelinje mellan försoning och förlåtelse. Försoning kommer troligen alltid före föriåtelse, och i vissa fall kanske förlåtelse inte är möjlig. Det är vanligt att människor säger att de förlåter svåra saker som de har utsatts för, men när de närmare beskriver vad de menar, låter det som att de menar försoning och inte föriåtelse.

För att kunna förlåta sin förövare måste förövaren erkänna att ett fel begåtts ta på sig ansvaret och försäkra att det inte kommer att hända igen. Men förlåtelse kan också handla om att förlåta sig själv, att erkänna sina fel och brister, och de felstag som begåtts under livets resa.

Om att förlåta och gå vidare

Att förlåta handlar väldigt mycket om att gå vidare, att lämna. Ska du någonsin kunna bli stark i en ny relation, och om du funderar på att börja med dejting, kanske dejting på nätet, så är det viktigt att du lämnar alla gamla relationsspöken ryggen. Det är enklare sagt än gjort. Men faktum är att många nya relationer inleds aldrig på grund av att den ena parten är fast i en gammal relation som aldrig avslutats ”på riktigt”. Nätdejting kan förvisso till förstone verka ganska glättigt och kravlöst, men om du nu skulle träffa en helt underbar människa som du är intresserad av under dating på nätet, så
vore det tråkigt om du inte kunde ge det en rimlig chans, på grund av att du är låst av det förflutnas misstag.

Dating, i alla former, dejting på nätet, dating ur det blå – ska alltid föregås av en rejäl introspektion och ett avslutande av historiska oförätter. Annars är risken att dejtingen bara blir ett menlöst spel för galleriet.

Smarta råd om relationer från mitt favvoprogram just nu:

Leave a Reply