vimmelmamman_ingenbalans

image

image

image

Därför redigerar jag bort mina utslag på mina bilder.

Jag fick en väldigt intressant kommentar där det är en tjej som undrar varför jag redigerar bort mina utslag på mina bilder, att det blir lite dubbelmoral eftersom att jag säger att jag duger och är fin precis som jag är.

Sanningen är att jag mår bra av att redigera bort dem och jag har lite olika anledningar till att jag gör det. Men den stora anledningen till att jag redigerar bort dem är att jag fortfarande skäms över min sjukdom. Jag mår dåligt av att se den och jag hatar den över allt annat på denna jord, jag vill så gärna leva ett liv utan den eller iaf ett där jag slipper se den och bli påmind om den varje dag. Det är en sak att jag lägger upp en bild när det syns i ett sammanhang där jag pratar om det, för då känner jag att jag kan övervinna mina fördomar mot mig själv och min sjukdom. Men jag har inte lärt mig att acceptera och inte skämmas över den i min vardag.
Sen jag ställde mig på scenen i Top Model så har jag övervunnit mycket med mig själv och min sjukdom men jag har fortfarande en bit kvar.

Jag tycker verkligen att jag är fin ändå, min sjukdom är inte jag, alla är fina som dem är, det är okej att vara annorlunda osv. Men jag vill inte se min sjukdom i min vardag, jag vill inte se alla lysade röda prickar på alla mina bilder, för sanningen är att inifrån, i mig själv så mår jag inge bra av att se det, det påminner mig att den finns där. Jag mår bra av att se bilder där jag har ”fin” hy. Även fast jag duger som jag är så mår jag bra av att ibland få redigera bort dem och inte bli påmind om att den är där.

Många ser nog det här som en dubbelmoral, aaah det är lite dubbelmoral men det handlar inte om vad jag tycker är fint och inte, det handlar inte heller om att jag inte vill att någon ska se mitt ”riktiga” jag. Det handlar om vad jag får för känsla inombords när jag ser dem på varenda bild. Jag gillar att göra det jag mår bra av och jag mår ibland bra av att redigera bort dem.
Jag redigerar inte bort dem för eran skull eller någon annans skull utan enbart för min egen skull.

Tycker ni att det är fel av mig? Vart går gränsen på att vara stark och stolt över sina brister? Bara för att du visar upp något så behöver det inte betyda att du är stolt eller älskar det?

Jag kanske har fel eller är väldigt dum som redigerar bort dem men här har ni iaf sanningen om varför- Jag skäms inför mig själv.

Love, Ellinor

0 kommentarerKommentera »

 1. Postat av: Lina

  Jag förstår dig precis!

  Under min tonårstid hade jag extrema problem med acne, framförallt i ansiktet. Det spelade ingen roll hur mycket jag sminkade mig, det syntes sjukt mycket ändå. Tror endast någon som varit med om det kan relatera. För mig styrde detta hela mitt liv medans alla andra hela tiden hävdade att man inte tänkte på det. Vet att jag alltid också redigerade bort det på bilder och kunde bli så lycklig av att se en bild på mig själv där det inte syntes =)

  Tycker iallafall att du är hur fin som helst! Det är nog väldigt många som gärna skulle sett ut som dig även om det innebär en släng av utslag! You go girl =)

  URL:
 2. Postat av: A

  Du är så vacker Ellinor!

  URL:
 3. Postat av: Jennifer

  Du är så otroligt fin trots dina utslag <3 har alltid tyckt att du är vacker.
  Jag har själv utslag och för mig är du verkligen min förebild.

Lämna en kommentar