Agenturen ville inte ta in mig- dem sa att jag såg ohälsosam ut.

Idag var jag på ett möte med en av Barcelonas största agenturer.

Jag var ju såklart svin nervös, men gick dit spänt för att hoppas på att dem ville ta in mig.

När jag kom dit så fick jag träffa en gullig tjej som ställde lite frågor till mig. En bit in i samtalet så berättade jag för henne att jag har psoriasis och att det försvinner i solen.  Då gick hon iväg och hämtade en annan kvinna.

Utan att ens hälsa så frågar kvinnan mig om jag har psoriasis, jag svarade att jag hade det men att det kommer att försvinna snart iom att jag är i solen, eller iaf så pass mycket att det inte kommer störa. Hon sa något på spanska och sedan ryckte på axlarna, hon pekade på min panna och kropp samtidigt (där jag har psoriasis)

Hon sa till mig att dom gärna hade velat  ha mig, då dem tror att jag får många jobb här i Barcelona. Sedan fortsatte hon och sa att dem bara vill representera hälsosammma modeller, och påpekade att jag såg ohälsosam ut med mina prickar. Hon avslutade med att säga att jag kan komma tillbaka när dem är borta.

Jag hade gråten i halsen men svalde den och log, jag svarade att det inte är någon fara och att jag hör av mig.

Helst av allt ville jag bara slå ihjäl henne och bara brista ut i gråt på golvet. Jag kan inte beskriva den känslan jag hade i mig.

Jag hatade henne, samtidigt som jag var glad att hon var ärlig, jag hatade mig själv samtidigt som jag visste att allt var pga sjukdommen, men något jag var säker på var att jag åter igen hatade min sjukdom, jag hatade den så jäkla hårt så jag vet inte vart jag ska ta vägen.

Sen slår tanken mig att alla i sverige är så jävla sneaky och elaka så dem skiter i att säga anledningen men det är precis som här, jag ser ohälsosam och sjuk ut. Jag har gått på så många möten med agenturer i sverige och alla har slutat i att dem inte hör av sig och allt utan anledning. Nu trillade min polett ner, allt blev klart. Elite, stockholmsgruppen, mikas, alla har nekat mig pga exakt samma anledning, min sjundom och att jag ser ohälsosam ut.

Jag blir så jävla förbannad, och jag blir ledsen över att den här tanten får mig att hålla med henne, jag kan inte hålla mig från gråt för där står jag och på något sätt håller med henne, ja jag ser ganska ohälsosam ut och sen börjar alla tankar och mitt självförtroende går ner till 0 igen. Jag kände att min sjukdom hindrar mig, att modellindustin låter en sjukdom, lite prickar stå ivägen.

Dem sa, kom tillbaka om 3 veckor när det är borta, för du har ett bra utseende och skulle göra många jobb här. Men vi måste representera hälsosamma modeller. Ööööh hallå?!?!?! Detta gör mig så jävla förbannad, att hon använder ordet hälsosamma modeller, kom igen?

Jag kollade in på hyllan där alla modeller är och jag kan gissa att 79% av alla lider av ätstörningar av något slag. Alla modeller var sjukt, sjukt smala och hon säger att dem vill representera hälsosamma modeller. Vad fan menar hon? Kallar hon det hälsosamt? Tror hon att man är hälsosam när man stoppar fingrarna i halsen och spyr för att man har ångest över att man åt ett salladsblad. Nej där har hon fel. Jag kan lova att jag är 100 gånger mer hälsosam än alla dem modellerna.

Bara för att jag har en hudsjukdom så är jag dömd, det är omöjligt. Det är faktiskt ett faktum som jag mår så otroligt dåligt över. Jag vet att jag kan, bara dem ger mig en chanS, det vet dom också. Men där står jag ist framör denna kvinnan och blir kallad ohälsosam och får klart för mig att jag inte duger så som jag är. Min psoriasis är jag, hur mycket jag inte vill inse det så är det så, den kommer alltid vara där. Så för mig är det bara att svälja gråten och gå därifrån.

Får se hur jag gör. Just nu känner jag för att skita i modellandet helt, pallar inte bli så här ledsen…. Jag hatar min sjukdom.

Jag hade precis kommit över att jag duger och är fin ändå, och självklart ska något dyka upp så att man hamnar på 0 igen.

Love, Ellinor

0 kommentarerKommentera »

 1. Postat av: Emma

  Hej!

  Jag vill bara säga att jag tycker att du är en otroligt fantastisk människa, som vågar utsätta dig för alla negativa ord mm för att du har en dröm om att jobba som modell, WOW säger jag bara! Den styrkan du innerst inne måste ha är otroligt inspirerande och jag önskar verkligen att jag var lika stark som dig! Du är verkligen jättefin och vacker oavsett vad nån modelltant säger.

  Du är en otrolig inspirationskälla för mig och jag hoppas inte du ger upp dina drömmar. Kämpa, du kommer vinna!

  //Emma

  URL:
 2. Postat av: Elin

  Asså ÅÅÅH, blir så arg nör jag läser detta!!!!!
  Du är fin Ellinor – kom ihåg det, oavsett vad!!!!!

  URL:
 3. Postat av: Hanna

  Det här är så äckligt vidrigt och jag ryser när jag läser det. Agenturerna måste ju vara helt pantade i huvudet, hade vanligt folk fått bestämma hade du varit stor internationell modell för längesen! Stå på dig, Ellinor. Du ÄR gudomligt vacker och du kommer att visa dem en vacker dag…

  URL:
 4. Postat av: marcus

  Du är så snygg. Skit i alla agenturer. Alla älskar dig

  URL: http://.
 5. Postat av: C

  Men vilka idioter. Skit i den där branschen, den är sämst! Kram <3

 6. Postat av: s

  Jag förstår dig. Du är ju hälsosammare än alla modeller. Det är så sjuka ideal och agenturerna påstår sig representera hälsosamma modeller. Detär ett skämt, blir arg av att läsa ditt inlägg.

  Styrke kramar till dig

  URL: http://.
 7. Postat av: Inez Lundgren

  Ellinor, du är så himla vacker! Jag är bara 14 år och har alltid velat bli fotograf. Om jag fick chansen skulle jag absolut velat fota dig, för att visa alla hur extremt vacker du är! Jag kommer ihåg när jag kollade på topmodel Sverige när du var med, du lös upp
  I mina ögon för att du var så vacker, och jag tror verkligen inte att jag va den enda som blev tagen av hur vacker du är! Låt inte dom äckliga människorna trycka ned tid självförtroende för du har inget att skämmas för. Du är hel fantastisk och jag önskar att alla bara kan fatta det!

  URL:
 8. Postat av: Linus

  Du är grym Ellinor, hälsa Kevin från hans gamle blogg-skötare på Man.se

  URL:
 9. Postat av: Louise

  Ellinor, du är vacker och en sann inspiration. För mig och så många!
  Kram

  URL:
 10. Postat av: Josefin

  Jag blir så arg och frustrerad när jag löser detta. För du är så himla vacker! Och det är ju precis såna som du som behövs i modellbranschen. För att visa unga tjejer att alla är olika och man duger precis som man är. Och det är så synd att modellagenturerna inte förstår det.
  Låt ingen trycka ner dig, för du är hur snygg som helst!!

  URL:
 11. Postat av: Maria

  Ytlig värld och ytligt samhälle. Bättre att lämna modell världen. Tror bara att man mår dåligt av det…

  URL:
 12. Postat av: Therese

  Fy så arg jag blir när jag läser detta! Förstår att det tar i och att du är ledsen men försök och lägga bort det, inte bry dig så mycket. Du är hur vacker som helst och har verkligen potential! Förstår mig inte på varför prickar ska få komma emellan.. Så oerhört töntigt. I vilket fall måste jag säga att jag beundrar dig, hur stark du är. För det är du! Att du går dit och har gått till massa ställen, har blivit nekad men ändå så har du rest dig upp igen och kört på igen. Kom ihåg att det inte är alla som har den styrkan, kör på så löser det sig så småningom! Det viktigaste är att du mår bra! Stor kram ❤️

  URL:
 13. Postat av: Erica

  Ge inge upp din dröm!! Du kan fixa det!!! <3

  URL:
 14. Postat av: Emma Ekström

  Du är så himla fin ska du veta<3 kram//Emma

 15. Postat av: Sofia

  Ja du har ju valt en tuff bransch men du är en tuff tjej så du kommer över det. Det är deras förlust! Måste dock tipsa om att äta omega 3. Vet ett par personer som nästan blivit av med sin psoriasis genom att ha ätit omega 3 regelbundet. Lycka till!

  URL:
 16. Postat av: A

  Hej, ellinor! Blir sjukt arg av de jag läser, inte bara för att de dom gjorde mot dig utan för att jag kan känna igen hur du känner, har också em hudsjukdom, inte psoriasis, men förstår ändå hur du känner. Du är en stor förebild för mig i detta, att du har den självsäkerheten att modella även om du har din sjukdom och du är väldigt vacker och duktig på de också:)) jag själv är 14, haft mjn sjukdom sedan jag föddes men skäms fortfarsnde för mina fläckar. Jag har igentligen altid velat bli model men aldrig riktigt velat erkänna, inte änns för mig själv typ. Är rädd för att bli nobbad och utpekad pga min sjukdom osv. Önskar att jag var lika duktig och stark som du❤️ PUSS OCH KRAM
  Ps. Du är bäst, strunta i vad de idioterna sa❤️

  URL:
 17. Postat av: Julia

  Ellinor! Jag har följt dig från top model Sverige och du är jätte fin!! Du är verkligen en modell om någon är det! <3

  Jag har alltid velat bli modell men jag har nog aldrig chansen.. Jag har ett ärr på ryggen, magen och sidan av bröstet..

  Så synd och tråkigt att det är såhär :( kram

  URL:
 18. Postat av: Veronika

  Du är så fin precis som du är. Du skulle inte vara just unika du om du inte hade alla dåliga och bra erfarenheter från att ha psoriasis! Du hjälper så många genom att prata och visa sjukdomen!! Kram ?

  URL:
 19. Postat av: Ellinor

  Ellinor!! Du är så otroligt vacker och fin! Det är verkligen hjärtskärande att läsa det du skriver. Kolla för några dagar sedan igenom top model då jag själv behövde lite inspiration för att utvecklas som fotograf och då öppnades ögonen upp för dig. En sån fin människa som verkligen är en förebild för inte bara mig utan för många andra också!
  Psoriasis finns inom min familj, jag själv har haft turen med en väldigt lindrig medans andra i min familj o släkt har det mycket värre.
  Du har verkligen öppnat upp min syn till att inget är omöjligt!! En sjukdom är en sjukdom och det är inte alltid man kan göra nått åt det. Man har inte valt det. Man får helt enkelt leva med det. Blir så arg när den där tanten helt plötsligt trycker ner din hälsa. Inte ok! Jag tror på dig Ellinor och jag håller verkligen tummarna för att du hittar det modelljobb du söker! Va stark!! Sträck på dig och va stolt över dig själv! Du är så otroligt vacker och din personlighet är awesome! KRAM!

 20. Postat av: Elin

  Blir så upprörd när dom säger att du ser ohälsosam ut. Din psoriasis gör dig unik och inspirerande på ett bra sätt som jag älskar, du är jättefin :) strunta i allt annat struntprat!

  URL:
 21. Postat av: Elina

  Självklart var det de gjorde helt fel, att kalla dig ohälsosam var inte rätt någonstans men du måste förstå att det du skriver är en otrolig dubbelmoral. Du blir själv ledsen för att någon kallar dig ohälsosam pga av ditt utseende (din sjukdom) men sedan kallar du andra, helt utan problem, ohälsosamma endast för att de är smala när du egentligen inte har någon som helst aning om deras liv. ”Jag är 100 gånger mer hälsosam än alla de modellerna”, skriver du, även om det enda du sett av dem är ett par bilder. Enligt mig gjorde du lika mycket fel som agenturen i detta fallet :-) Som sagt säger jag absolut inte att det agenturen gjorde mot dig var rättvist! Ha en bra kväll

  URL:
 22. Postat av: Anna

  Men gör nånting annat då? Hur viktigt kan det vara att bli modell. Vidrig bransch att jobba i oavsett psosriasis.

  URL:
 23. Postat av: Modell

  Jag har jobbat som proffesionell modell både i Sverige och internationellt i snart 3 år. Få modeller har ätstörningar även om folk tycks tro det. Jag tränar 1-2 ggr/ dag och har plåtningar 12-14 timmar i sträck 4-5 dagar / vecka, och då måste man äta annars skulle jag inte orka. Dom flesta modellerna är naturligt smala men vi måste hålla oss i form som och vara ”in shape”. Är man inte +177cm så signar få agenturer oss, hår och hud är A och O för att jobbet ska fungera. Jag får inte ett skivkontrakt bara för att jag själv tycker att jag kan sjunga. Alla kan inte jobba som modeller.

  URL:
 24. Postat av: Emma

  Vill inte strö salt över såret nu men förstod du inte detta innan? Om man jobbar som modell så är ditt utseende ditt jobb! Har du prickar över hela kroppen och ansiktet pga sjukdom så är det kanske inte ultimat att välja ett sånt jobb. Det är inte ditt fel och det är jätte synd om dig men det kan väl inte komma som en nyhet att dom inte tar in någon med prickar överallt? Jätte vackra tjejer blir nekade pga dålig hy! Och då är det bara i ansiktet.
  Sen så krävs det MYCKET för att platsa i topp agenturerna. Du är tex inte speciellt lång, 178-180 är väl idealet. (Även fast man kan vara kortare)
  Du använder löshår samt lösögonfransar?! Förstår inte riktigt hur du tänkte där, sånt är helt förbjudet om du jobbar som modell. Hur hade du tänkt göra om du skulle gå en visning med speciell håruppsättning?
  Du kommer kunna sola max en månad till innan det blir höst/vinter även i barca.
  Menar inget illa men det kanske är bättre att satsa på något annat karriärs mässigt. Det finns många svenska call center i barcelona tex.

  URL:
 25. Postat av: Ärlig och rak

  Enligt din blogg så har du redan signat med en agentur i Barca och dom verkar skicka dig på castingar så du borde vara nöjd. Varför söker du dig då vidare till en av ”topp agenturerna” efter en vecka? Tror du själv att du kommer att jobba som modell annat än via din blogg? ”Modell” och ”Emma” har rätt i det dom skriver.

  URL:
 26. Postat av: Wiilow

  Ellinor, du är så vacker och jag undrar lite hur de tänker när de ändå redigerar alla bilder på modeller?
  Du har ju det extra och låt ingen få förstöra ditt självförtroende av prickarna!

  URL:
 27. Postat av: Johanna

  Hej!
  Ett tips till dig.. Sök information om fitline det är vitaminer, näring & mineraler som man dricker morgon och kväll varje dag. Min mamma har haft psoriasis sedan 1986 från topp till tå. Hon har endast haft hjälp av sol och saltvatten innan, nu har hon druckit fitline i snart tre månader och hennes psoriasis är nästan helt borta.. På mötet vi var på var det tre andra som druckit fitline i flera år och som blivit av med sin psoriasis helt och hållet. Du borde verkligen testa :) min mor mår så bra idag..

  URL:
 28. Postat av: Liv

  Hej!
  Såg dina bilder på IG och läste detta (och andra) blogginlägg.
  Riktigt tråkigt att det ser ut så inom modellvärlden! Har själv ingen anknytning till den…
  Det jag tänkte med din psoriasis är att visst hjälper solen! Vit D och en lagom mängd UV-strålar (spendera kortare tid i solen åt gången UTAN solkräm som innehåller massa kemikalier), men din kost kan oxå hjälpa med inflammationen i din kropp, vilken leder till psoriasis. Huden är orenheters sista utväg! Man brukar säga att ser man sån ut på huden (med olika eksem och utslag) hur ser man då ut inuti kroppen?
  De flesta sms här eksem och utslag kommer från vår mage och tarmar. Kanske låter knäppt, men sån är det. Allt hänger ihop.
  Jag skulle råda dig att äta en kost helt fri från spannmål, socker, mejerier och baljväxter i 30-60 dagar och se hur din hy reagerar. Kolla in paleo kost för mer information. Sen kan du försöka introducera en matgrupp åt gången för att se hur din kropp och hud reagerar.
  Säg att du efter 30-60 dagar introducerar baljväxter. Då äter du det i 1 vecka, sen utesluter i en vecka. Veckan efter det introducerar du mejerier, sen utesluter igen. Veckan efter det prövar du spannmål (här ingår även majs), sen utesluter. Det tar tid, men du kommer att se hur din kropp reagerar till de olika maktgrupperna. Alla de mathrupperna är inflammations främjande, vilket kan leda till både IBS, andra Autoimmuna sjukdomar, samt eksem, astma etc.
  Bara ett litet tips från ett hälso freak ?

  Och tänk på att allt smink du använder täpper till porerna, så försök vara utan så mkt som möjligt då huden får andas.
  Lycka till!!

  URL:
 29. Postat av: Denice Eriksson

  Även om någon på din väg stoppar delar av dina drömmar pågrund av en sjukdom du fått som du inte för fem öre kunde påverka att få eller ej, så behöver den inte stoppa dig. Jag kan tänka mig hur fruktansvärt jobbigt det är för dig, särskilt som tjej, och särskilt i denna värld där idealen flödar överallt. Och nej, någon som inte har psoriasis kan förstå hur jobbigt och tungt det är eller kan vara. Jag kan tänka mig hur du tänker när någon säger något i stil med ”du är fin som du är!” Hur du tänker ”du behöver inte handskas med dom här jävla fläckarna på huden så det där hjälper inte!” Det finns hundratals sjukdomar och oturligt nog fick du en av dom, och en som syns utanpå. Du har Kevin som älskar dig precis för den du är och jag kan inte tänka mig att han bryr sig ett skvatt om att du har fläckar på huden. Du har precis flyttat till Barcelona! Bara det liksom! Det är i det stora hela DU som har tagit dig själv dit du är idag, det är pågrund av ditt vackra utseende och tack vare din potential som människor vill ha just dig framför kamera linsen. För att du är unik, precis som vi alla är. Jag tycker du är otroligt stark som inte gömmer dig trots att din sjukdom är en jäkla pina för dig, fast du vet att folk kanske tittar eller undrar. Du fick en sjukdom som syns utanpå, men du är lika älskvärd för det eller hur? Jag vet att jag skulle tycka det var så fruktansvärt jobbigt, även om jag inte vet hur det känns men be strong girl, alltså stanna upp en stund och titta tillbaka på vad du har åstadkommit, vad du åstadkommer idag och se fram emot vad som komma härnäst! Kram på dig!

 30. Postat av: Helin

  Gumman måste bara säga du är sjukt söt ta ej åt dig .. Du ska Ej vara ledsen smala långa blonda tjejer är finast so mig och dig :)

 31. Postat av: Carro

  Hej! Ganska länge sedan nu, men om det fortfarande är problem med psoriasen, så kan du läka ut den! Gå till homeopat! Vissa örter/kost kan också hjälpa. Och näring, ex gå till näringsterapeut. Psoriasis är en autoimmun sjukdom, så att gå på strikt ”aytoimmun protocol diet” kan hjälpa enormt! Många blir helt friska och får inte tillbaka det. Det är en tyvärr ohälsosam värld du vill in i, men om det är det du brinner för – så se till att få ordentligt hjälp! <3

  URL:

Lämna en kommentar