En till Allt för föräldrar webbplats

Det årliga inlägget

Halloj alla glada bloggläsare!

Vet att det har varit väldigt längesen jag bloggade nu och det ber jag om ursäkt för. I det här inlägget tänkte jag uppdatera er om vad jag har sysslat med den tiden då jag varit borta. Det ligger till som så att jag skaffat en ny hobby. Jag har börjat kolla på väldigt mycket sport och gå på ishockey matcher. En hockeyliga som jag följer slaviskt är Svenska Hockeyligan.

Det var min kamrat, som också bloggar under namnet Innebandyfarsan, som fick mig in på sport. Många tycker jag har förändrats väldigt mycket då jag tidigare under mitt ganska långa liv aldrig varit intresserad av idrott. Inte ens som barn var jag speciellt aktiv förutom idrotten i skolan som jag tyckte var helt okej. Idag funderar jag på att gå med i något korplag för att ta igen det jag missat. Det är aldrig försent sägs det.

Jag har funderat mycket över varför jag helt plötsligt börjat uppskatta sport mer på äldre dar. Det är svårt att komma på någon logisk anledning till detta. En sak är att det är emotionellt engagerande.  Jag kan bli starkt engagerade i sport och de lag eller spelare de stödjer, vilket kan leda till en stark känslomässig koppling till resultaten. Om mitt lag förlorar kan jag vara nere i ett par dagar, men om vi istället vinner så kan jag leva på det ganska länge och fylls med hopp och energi.

Annars är det ju såklart gemenskapen som lockar. Sporten kan vara en möjlighet att samla människor tillsammans, både som supportrar och som deltagare, och skapa en känsla av samhörighet och gemenskap. I ärlighetens namn har jag nog saknat samhörighet och gemenskap länge. Visst jag har min familj men man behöver kanske ytterligare samhörighet utanför sin familj.

Nu måste jag avsluta då jag faktiskt ska kolla på sport med min polare. Idag blir det fokus på hockey. Vi ska se Brynäs IF möta Rögle BK klockan 15:15. Det kommer bli riktigt kul och underhållande.

Tack för att ni tog er tid att läsa. / Danne

Nya restriktioner

Tjena bloggen!

Det var ett jäkla tag sedan jag bloggade. Ber om ursäkt för det men som ni vet har jag mycket annat att ta hand om här i livet.  Jag läste precis att folkhälsomyndigheten har infört ytterligare åtgärder för att minska smittspridningen. Jag tycker detta är bra och hoppas vi kan få ett slut på pandemin nu till sommaren eller tidigare och återgå till att leva som vanligt.

En annan kul grej är att jag läste att testpressen till Onkel Kånkels gamla skiva ”Gyllene tider” har sålts för 15 000kr. Gruppen i sig är ganska omogen och inget jag lyssnar på idag. I min ungdom var det däremot en musikgrupp som jag högaktade. Alla i min skola lyssnade på Onkel Kånkel. Idag skulle nog gruppen betraktas som något rasistisk, homofobisk med mera. Det viktigaste är att förstå könsrocken som fenomen. Stötande texter med en humoristisk underton.

Men nog om det.  Till kvällen har jag bestämt mig för att laga god mat till hela familjen. jag har aldrig varit så bra på att laga mat men mitt nyårslöfte var att jag skulle åtminstone försöka laga mat. Annars har det blivit frugan som fått stå för maten eller att vi beställt hem mat direkt till dörren. Det är både dyrt och onödigt i min mening. Därav mitt nyårslöfte. Rent ekonomiskt lär vi som familj tjäna ordentligt på det här. Dessutom blir det oftare godare mat om man gör det själv hemma i min mening.

I övrigt vill jag avsluta med att säga att jag än en gång ber om ursäkt för att jag inte varit mer aktiv på bloggen. Som ni vet så har jag mycket annat i mitt liv som jag måste fokusera på. Bloggen är inte min största prioritet här i livet.

Hoppas ni alla får ett riktigt bra 2022!

Mvh

Daniel

Tråkigt hemma

Tjena igen bloggen.

Förlåt att jag inte varit så aktiv här. Tyvärr har jag varit sjuk senaste veckan och det i en rejäl förkylning. Trodde först att det var något allvarligt men det släppte helt efter en vecka. För säkerhets skull så håller jag mig isolerad ett tag då jag inte vill råka smitta någon. Tur att man kan arbeta hemifrån. Alla har inte den lyxen och min fru som arbetar inom vården tvingas slita varje dag på sin arbetsplats. Som sjuksköterska har man oftast inte turen att kunna arbeta hemifrån helt enkelt.

Vad har jag gjort när jag varit hemma sjuk då? Mest tagit det lugnt och kollat netflix. Det är väldigt lätt at fastna för någon serie och sen kolla igenom alla säsonger. Snacka om att slösa tid, men är man sjuk så är man och då vill man att tiden ska gå snabbt. Jag kollade även på partiledardebatten och den tyckte jag var helt okej. Är inte så intresserad av politik egentligen men det ska bli kul att följa riksdagsvalet 2022.

Till hösten har jag även sökt några högskolekurser i både franska och spanska. Får se var jag kommer in helt enkelt. I min tidigare bloggpost så skrev jag just om att det var en grej jag ville. Att lära mig fler språk alltså. En distanskurs passar mig perfekt då jag har barn som är små och då vill jag såklart vara hemma så mycket jag bara kan.

Slutligen vill jag återknyta till att jag kollat netflix och tänkte ge er några serietips. Mina favoriter är Snabba cash och The Ripper. Snabba cash känner ni säkert alla till men The Ripper är inte lika känd och är en true crime-serie som fokuserar på Yorkshire Ripper-morden. Dessa mord är väldigt välkända i Storbritannien där jag tidvis har varit bosatt. I Sverige är det få som känner till dem.

Introduktion

Tjena alla läsare.

Jag har bestämt mig för att börja blogga då jag för närvarande arbetar hemma och blivit något uttråkad på grund av hela coronasituationen. Valet av att börja blogga just här var av den enkla anledningen att jag redan följer många bloggare på denna plattformen.

Vem är då jag? Jo, jag heter Daniel och befinner mig mitt i livet. För närvarande arbetar jag som frilansöversättare. Tidigare har jag arbetat med massa olika yrken som exempelvis hantverkare. För ett par år sedan så hittade jag mitt arbete genom min kontakt på arbetsförmedlingen. Under min tid som hantverkare hade jag slitit på min kropp och det var väldigt skönt att hitta ett nytt arbete där jag inte behövde arbeta med kroppen längre.

Vad är det då jag översätter? Allt möjligt egentligen. Mitt senaste projekt var faktiskt att översätta en hel hemsida från engelska till svenska. Det var en kund från England som hade anlitat mig då hen var i behov av att nå ut till den svenska marknaden och jag tog mig an uppdraget. Uppdraget i sig var både utmanande och kul att ge sig på. Många tror kanske att frilansöversättare har en tråkig vardag där det bara är att översätta texter men det är faktiskt mycket mer än så.

Som frilansare så är det mycket eget ansvar och roliga kundmöten som förgyller dagarna. Kanske är det även så att jag växt som person under min tid med det här yrket. Jag vill åtminstone gärna tro det.  I framtiden skulle jag vilja lära mig fler språk så jag kan konkurrera bredare på marknaden och erbjuda översättningar på flera språk. Franska och spanska är språken jag vill lära mig. Kanske söker jag en franskakurs nu till hösten om jag har tid och ork. Det är krävande att vara familjefar och barnen kommer givetvis alltid först. Någon timme per kväll att studera franska skulle nog vara rimligt. Vi får se vad framtiden erbjuder.

Hoppas ni kommer följa min blogg.

Med vänliga hälsningar,

Daniel