En till Allt för föräldrar webbplats

Det årliga inlägget

Halloj alla glada bloggläsare!

Vet att det har varit väldigt längesen jag bloggade nu och det ber jag om ursäkt för. I det här inlägget tänkte jag uppdatera er om vad jag har sysslat med den tiden då jag varit borta. Det ligger till som så att jag skaffat en ny hobby. Jag har börjat kolla på väldigt mycket sport och gå på ishockey matcher. En hockeyliga som jag följer slaviskt är Svenska Hockeyligan.

Det var min kamrat, som också bloggar under namnet Innebandyfarsan, som fick mig in på sport. Många tycker jag har förändrats väldigt mycket då jag tidigare under mitt ganska långa liv aldrig varit intresserad av idrott. Inte ens som barn var jag speciellt aktiv förutom idrotten i skolan som jag tyckte var helt okej. Idag funderar jag på att gå med i något korplag för att ta igen det jag missat. Det är aldrig försent sägs det.

Jag har funderat mycket över varför jag helt plötsligt börjat uppskatta sport mer på äldre dar. Det är svårt att komma på någon logisk anledning till detta. En sak är att det är emotionellt engagerande.  Jag kan bli starkt engagerade i sport och de lag eller spelare de stödjer, vilket kan leda till en stark känslomässig koppling till resultaten. Om mitt lag förlorar kan jag vara nere i ett par dagar, men om vi istället vinner så kan jag leva på det ganska länge och fylls med hopp och energi.

Annars är det ju såklart gemenskapen som lockar. Sporten kan vara en möjlighet att samla människor tillsammans, både som supportrar och som deltagare, och skapa en känsla av samhörighet och gemenskap. I ärlighetens namn har jag nog saknat samhörighet och gemenskap länge. Visst jag har min familj men man behöver kanske ytterligare samhörighet utanför sin familj.

Nu måste jag avsluta då jag faktiskt ska kolla på sport med min polare. Idag blir det fokus på hockey. Vi ska se Brynäs IF möta Rögle BK klockan 15:15. Det kommer bli riktigt kul och underhållande.

Tack för att ni tog er tid att läsa. / Danne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *