En till Allt för föräldrar webbplats

Tråkigt hemma

Tjena igen bloggen.

Förlåt att jag inte varit så aktiv här. Tyvärr har jag varit sjuk senaste veckan och det i en rejäl förkylning. Trodde först att det var något allvarligt men det släppte helt efter en vecka. För säkerhets skull så håller jag mig isolerad ett tag då jag inte vill råka smitta någon. Tur att man kan arbeta hemifrån. Alla har inte den lyxen och min fru som arbetar inom vården tvingas slita varje dag på sin arbetsplats. Som sjuksköterska har man oftast inte turen att kunna arbeta hemifrån helt enkelt.

Vad har jag gjort när jag varit hemma sjuk då? Mest tagit det lugnt och kollat netflix. Det är väldigt lätt at fastna för någon serie och sen kolla igenom alla säsonger. Snacka om att slösa tid, men är man sjuk så är man och då vill man att tiden ska gå snabbt. Jag kollade även på partiledardebatten och den tyckte jag var helt okej. Är inte så intresserad av politik egentligen men det ska bli kul att följa riksdagsvalet 2022.

Till hösten har jag även sökt några högskolekurser i både franska och spanska. Får se var jag kommer in helt enkelt. I min tidigare bloggpost så skrev jag just om att det var en grej jag ville. Att lära mig fler språk alltså. En distanskurs passar mig perfekt då jag har barn som är små och då vill jag såklart vara hemma så mycket jag bara kan.

Slutligen vill jag återknyta till att jag kollat netflix och tänkte ge er några serietips. Mina favoriter är Snabba cash och The Ripper. Snabba cash känner ni säkert alla till men The Ripper är inte lika känd och är en true crime-serie som fokuserar på Yorkshire Ripper-morden. Dessa mord är väldigt välkända i Storbritannien där jag tidvis har varit bosatt. I Sverige är det få som känner till dem.

Introduktion

Tjena alla läsare.

Jag har bestämt mig för att börja blogga då jag för närvarande arbetar hemma och blivit något uttråkad på grund av hela coronasituationen. Valet av att börja blogga just här var av den enkla anledningen att jag redan följer många bloggare på denna plattformen.

Vem är då jag? Jo, jag heter Daniel och befinner mig mitt i livet. För närvarande arbetar jag som frilansöversättare. Tidigare har jag arbetat med massa olika yrken som exempelvis hantverkare. För ett par år sedan så hittade jag mitt arbete genom min kontakt på arbetsförmedlingen. Under min tid som hantverkare hade jag slitit på min kropp och det var väldigt skönt att hitta ett nytt arbete där jag inte behövde arbeta med kroppen längre.

Vad är det då jag översätter? Allt möjligt egentligen. Mitt senaste projekt var faktiskt att översätta en hel hemsida från engelska till svenska. Det var en kund från England som hade anlitat mig då hen var i behov av att nå ut till den svenska marknaden och jag tog mig an uppdraget. Uppdraget i sig var både utmanande och kul att ge sig på. Många tror kanske att frilansöversättare har en tråkig vardag där det bara är att översätta texter men det är faktiskt mycket mer än så.

Som frilansare så är det mycket eget ansvar och roliga kundmöten som förgyller dagarna. Kanske är det även så att jag växt som person under min tid med det här yrket. Jag vill åtminstone gärna tro det.  I framtiden skulle jag vilja lära mig fler språk så jag kan konkurrera bredare på marknaden och erbjuda översättningar på flera språk. Franska och spanska är språken jag vill lära mig. Kanske söker jag en franskakurs nu till hösten om jag har tid och ork. Det är krävande att vara familjefar och barnen kommer givetvis alltid först. Någon timme per kväll att studera franska skulle nog vara rimligt. Vi får se vad framtiden erbjuder.

Hoppas ni kommer följa min blogg.

Med vänliga hälsningar,

Daniel