En till Allt för föräldrar webbplats

Köpa och bära en korsett i tiden för #MeToo

Vad tänker folk om jag bär en korsett till jobbet? Det är en tanke som har korsat mig ett antal gånger under de senaste månaderna, eftersom jag har spenderat timmar obsessivt rullar igenom sidor av vintage midje-cinchers på eBay och Etsy, jagar efter den perfekta. Kan jag dra av med jeans? Vad sägs om en slipkjol? Kommer det göra mig obekväma? Ska jag se alltför luddig? Den sista delen kan låta som ett skämt, men ibland i våra liv när kvinnor lyfter sina nävar och skriker ”jag också”, måste jag erkänna att jag oroar mig mer och mer om hur jag presenterar mig själv i en professionell miljö. När jag sätter på den strama bustförstärkande toppen kommer jag att märkas en kvinna som inte frigörs eller kämpar för den goda kampen eftersom jag ser ut som en mjölkmaid eller Marie Antoinette? I en tid då varje liten sak är politiserad och i slutändan blir polariserande, kan ett enkelt modeval leda till intensiv granskning och i mitt fall självkänsla.

00-story-me-too-era-corsets

Trots mina sartoriala och något neurotiska pauser, fortsätter jag att dras mot korsetter. De är vackra, bärbara föremål av lust, enligt min åsikt, särskilt de som lånar sin stil direkt från 1800-talet. Därefter var korsetter underkläder avsedda att forma en kvinnas figur och förse henne med en timglasskiss som skulle kunna mäta så lite som 17 tum i mitten (se, knappt kunna andas Scarlett O’Hara som håller sig på en sängpost och är aggressiv bundet i hennes korsett i Gone With the Wind). Utanför midjeutbildarna ser vi på många ett D-list kändis Instagram-konto, korsettens dagar som smärtmekanism finns i backspegeln, eller åtminstone borde de vara. Jag försöker tänka på det här faktum när jag handlar för korsetter, och jag tittar också på Spanxs stora och kraftfulla uppgång under det senaste decenniet. Varje kvinna kan uppskatta ett bra par Spanx. Underkläderna sätter oss ihop, lyfter och skärmar alla våra lösa bitar.

Korsetter kan göra detsamma, särskilt med tanke på att de inte längre bara bärs under en klänning. Som Vogues Fashion News Director Chioma Nnadi förklarar, ”Jag tror att alla kvinnor vill känna att de har en midja om de inte brukar ha på sig många formfitting kläder. En korsett kan ge det på så sätt. ”De är också överraskande mångsidiga, som Vogue-bidragande redaktör Lynn Yaeger påpekade tidigare i år efter att vi såg korsetter och bustiers komma ner på vårbanorna vid Alexander McQueen, Mugler och Thom Browne . I huvudsak behöver man inte se ut som Dita Von Teese lounger i ett jätte martiniglas. En korsett kan bäras över en prairieklänning eller till och med en mans knappknapp med löst skuren byxor.

Jag har nu bära en korsett på kontoret, på en arbetsfest och på middag med mina föräldrar och vänner. Även om vissa (min far) kastade en skeptisk blick, har svaren varit positiva övergripande. Min mamma och mina flickvänner älskade speciellt en blekblå, blomstrad zip-up-korsett som jag köpte från designern LuQi Yu och hennes etikett Nφdress. I sin tur har jag kommit att uppskatta att frihetskorsetterna verkligen ger kvinnor. Jag är ingen Scarlett O’Hara i hopp om att få blicken på Ashley Wilkes. Att bära en korsett i 2018 handlar om att stå upp rakt, visa upp min kropp med stolthet, och till och med på ett sätt, armera mig mot lite dagliga misogynier.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *