VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Go morgon vi som sover för länge!!

Herreguuuu så trötta vi alla var imorse, maken hade 15 min på sig innan tåget skulle gå, glömde matlåda o kaffe! Ingen bra start!
En annan släntrar upp ur sängen strax efter 7!! Bara en timme för sent! Väcker smulorna, hetsar i dom frukost med maskaraborsten i handen! Samtidigt som jag rotar igenom ikeapåsarna med rena kläder till dom o mig själv.
Får på alla inklusive mig själv kläder. Stora smulan hoppar på cykeln till fritids…sen börjar hon..
Vill ha klänning, jeansen är kalla, jag vill inte gå till dagis.
Den redan light stressade mamman blir mer stressad, tar några djupa andetag o förklarar att det är roligare på dagis än hemma. Försöker starta en tävling för att se om hon kan hitta en långärmad o stänga av tvn innan mamma bortsat håret…funkar inte!! Mamma skulle bara vinna!! Jaha! Men då går vi bara istället!
Japp! Sagt o gjort! Vi gick! Små sjöng hela vägen upp o vi slängde många pussar när jag stängt grinden!
Så va hon den där gulliga mysiga igen! Tänk va snabbt det växlar!!
Glad onsdag!!!

Kommentera

Fast kilade fingrar o skrik!

Den här ruskiga lite light krispiga höstmorgonen har innehållit skrik, gråt och fastkilade fingrar…nej in några fingrar i dörrar eller liknande!
Våran underbara fyraåring är inne i sin värsta tid…trotsen!
Hon har på senare tid upptäckt ordet nej…eller kombon vill inte/tänker inte! Eller favvon ALDRIG!!
Suck..imorse ville vi inte till dagis utan cykel..eller sparkcykel… Mamman förklarar då att storebror har det enda låset vi har till cyklarna och sparkcykeln får vi inte lämna på dagis. Det resulterade i att hon kilade fast fingrarna i en dörrpost, fick bända loss dom. Innan dess hade världen rasat när hon inte kunde se på netflix innan frukosten, som tur är började Nalle puh på tvn… Fick ur henne från sängen efter ett hjärtskärande gråtanfall..
Sen skulle ju jacka och skor på! Nej blev svaret på den uppmaningen! Jag vill ha guldskor…. Suck… Jag vill inte ha den mössan… Alla dessa vill inte, tänker inte, den är ful, den kliar!! Hur överlevde vi sonens trots?
Dottern (kommendoran) försöker styra hemmet! Stackars Gustav 8 år hamnar lite i kläm.. Han försöker resonera med henne och förklara, som om hon skulle lyssna!
Men men….alla åldrar har sin charm! Kanske inte denna dock!

image

Skruttan på fint humör!

Kommentera

Regn rusk sorg o lycka!!

Onsdag i häggan o det är blött o kallt!!
Denna morgon fattade jag ett beslut..det fina trogna tåliga flygplanet som lyst upp barnens rum i alla år, har landat för sista gången. Hans tjänst, väldigt trogna tjänst i pålsson/viebkes air force har avslutats! Hans sista vila kommer att bli i grovsopsrummets lugna kontainer!! En minnesstund kommer nog inte att hållas då det luktar mysko i soprummet! Tack flygis för att du lyst upp vårat barnrum!

Lyckan denna dag är kudden kos intåg i våran vardag! Han/hon/hen glider runt med rosa koppel o är bara gosig! Han/hon/hen har ätit frukost med oss o nu tittas det på bollibompa!!! Hunden harry är bortglömt o nertryckt i en låda…tänk att husdjur kan vara så utbytbara! Iaf om dom är luddiga o inköpta i affär!!

image

Kudden Ko äter frukost!!

image

Den nu salige lampan Flygis! Uppgraderad till löjtnant i pålsson/viebkes air force!!

Kommentera

En regnig lördag!!

Denna sjuukt regniga lördag drog vi till Naturhistoriska museet, hängde runt o kollade in hur mänskligheten utvecklats under miljontals år! Det va super mysigt att åka iväg hela familjen, trots dramat som alltid dyker upp! Trotsig 4 åring o ipad beroende 8 åring!

Det som va mest uppskattat va nog dinosaurierna!  Och valarna! Ju större destå bättre!
Jag va nog mest fascinerad av bilderna på sällsynta blommor!
Typ:

image

image

Och av en konstig anledning förföljer fjärilar mig! Bara för att jag har en sjuk fjärilsfobi!

image

En hel vägg av dom dök upp!!

Nu är det spel i köket medans mamman slappar i soffan! Resten av kvällen kommer bli lugn o slapp!
Happy lördag alla där ute!!

Kommentera

Äntligen fredag!

Så kom den! Dagen man längtar efter hela veckan! Fredagen! Den här morgon började lugn o fin….sen kom borttappade nycklar o grinig 8åring! Får man inte som man önskar börjar man visst grina som en 2 åring! Åhhh…grrrr….förvandlades till mr hyde (visst är han den galna arga?) På två röda sekunder! Jisses…. efter tröst o lite andningsövningar lugnade vi alla ner oss o sprang till skolan! Svetten rann om den stressade mamman medans gos emma bjuppade på låtsas glass o va glad! Gustav skämdes lite tror jag, det va ju han som skapade stressen!
Nu har han insett att det är skola på riktigt varje dag, inte bara ibland…. stackarn! Försöker förklara att man måste gå i skolan, det är lite lag på det! Mina argument möts av: Men mamma…det är ju inte som att jag kommer bli hämtad av polisen o slängd i finkan om jag inte dyker upp i skolan!! Så gör det inget om man blir lite sen…faktiskt!
Känner jag ingen polis som kan komma med en patrullbil o hämta honom för att åka till skolan nån bråkig morgon?? Bara för att visa! Guuu va han skulle skämmas!!
Men mamman skulle äntligen få rätt!!

Skeppohoj bara på skoj!

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna