VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kreativ matlagning: Ugnsgratinerade championjoner

gratinerade champs

 

Jag har under tiden som pengarna varit lite begränsade suttit och funderat på mat jag vill laga när vi väl får pengar igen. Den dagen var idag och då passade jag på att testa något som jag sett andra göra, nämligen gratinera champinjoner i ugnen. Jag gjorde som vanligt en liten twist på det hela med min lilla fyllningen.

Ingredienser

  • Färska champinjoner
  • Kesella
  • Fetaost
  • Maijonäs
  • Chili/Koriander (malen)
  • Flingsalt
  • Citronpeppar
  • Grill -och köttkrydda (Knorr)
  • 2 skivor hushållsost

Gör så här

  1. Slå på ugnen på 225 grader.
  2. Ta bort stjälken på svampen, det gör du lättast genom att knäcka den försiktigt i varje riktning, det knakar till lite och skapar en liten urgröpning i svampens hatt.
  3. Blanda lite kesella med majonäsen, smula festaosten. Blanda i kryddorna och rör om rikligt.
  4. Placera svamparna upp och ner och fyll dessa med fyllningen. Lägg på en bit ost och skicka in i ugnen tills svamparna fått lite färg och ost smält över hela svampen.

Enkelt, gott och kan med fördel serveras till en kötträtt som tilltugg.


För att få de senaste uppdateringarna