Svartklubben

I onsdags var det dags för första utgången med nya jobbet.

Lite lustigt tanke att jag letade efter kläder jag skulle har på mig, eftersom stället vi hamnade på var Svartklubben!
Ett stället som är HELT mörkt, man ser inte ett skit med andra ord.
Men vilken upplevelse!

Så här beskrivs Svartklubben:

Svartklubben – ett oförglömligt äventyr i totalt mörker! På den legala Svartklubben får du njuta av läcker mat, tankeväckande musik och nya sinnesupplevelser i totalt mörker

I mörker skärps sinnesintrycken och du erbjuds att inta en måltid där smak, doft och känsel får en betydligt mer framträdande roll. Du får ett kulinariskt äventyr med många nya erfarenheter. Är det en oliv eller vindruva jag äter? Hur kommunicerar vi med varandra utan ögonkontakt?

Fascineras av synskadade sjungande servitörer. Utmana dig själv och dina vänner och ät en unik måltid. Det här är garanterat en stark upplevelse med många nya dimensioner. Skrämmande? Ingen fara. Vårt mjuka mörker är varmt och välkomnande.

svartklubben-800x390

Efter fördrinken i baren hämtades vi i små gruppen och leddes in till vårt bord, allt i totalt mörker.En trerätters meny serverades och mellan rätterna sjöng och pratade killarna som driver restaurangen.

I början fick jag nästan lite av panik och verkligen spände ögonen, men efter ett tag slappnade man liksom av. Till saken hör ju att jag hade bästa sällskapet vid mitt bord och blev väldigt väl omhändertagen. Även till vardags är ju människorna på min arbetsplats extremt gulliga, omhändertagande och inkluderande.Så det kändes ju bara tryggt och mysigt hela vägen. Annars skulle det ju vara lätt att hamnar utanför i mörkret som den ”nya” liksom.
Maten då? Svårt att äta med bestick tyckte jag så jag typ slafsade i mig det mesta med fingrarna.Lite jobbigt med sorbet bara 🙂 Tack och lov att ingen annan heller såg hur grisigt man åt;)

Tack och lov hade jag även turen att hamnar vid det busigaste bordet, det hände både det ena och det andra där i mörket. Med hjälp av en jobbarkompis vågade jag ä mig även ut på en lite tur i lokalen vilket tydligen var ovanligt…

Som man kan även kan läsa om på deras facebooksida:

Onsdag 11 oktober var det ett livligt äventyr i mörker på Svartklubben. Tjugoen Glada och uppsluppna gäster från Affysiocenter som lyckligt levde med i eventet bortom syn.
I Svartklubbens mörklagda oas är det alla sinnen bortom synen som får regera. Vi ger gästerna en upplevelse bestående av en läcker måltid, levande akustisk musik och allt i fullständigt mörker.
Onsdagens gäster var ovanligt rörliga, mörkret till trots. Flera av dem var uppe och vandrade omkring i mörka rummet. Eftersom det inte brukar ske så blev Sven och jag kanske lite paffa. Men allt förlöpte bra och kvällen avslutades svartklubbsmässigt i baren.

Nu ska jag berätta vilka som var våra gäster på onsdagen: 
Lova, Martin, Jonna, Malin,
Elisabet, Emil, Henrik,
Christine, Maria, Dina, Anders,
Klas, Christina, Ulrika, David,
Ingela, Mattias, Helena,
Karin, Petra & Angela.

Som sagt, en väldigt omtumlande upplevelse som är svårt att beskriver, det måste upplevas!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *