Annons

Höstmys i Delikatessboden i Tyresö

Igår passade vi på att ta en tur ut till Tyresö, där min fina jobbarkompis och hennes man bjöd in till höstmys i deras delikatessbutik, Delikatessboden i Tyresö

page

Det tog oss ett bra tag att titta igenom alla hyllor, även o butiken är liten så är utbudet hur stor som helst.
Ostar, röror och såser, sylter och marmelader, oljor oliver, you name it.Dessutom öl;)
Det mesta handgjord, ekologisk och närproducerad!

DSC_0006-horz

Just igår fanns det även ett flertal av deras leverantörer på plats:

Trollbäckens Bryggeri med sitt HANVIKEN AMBER ALE
”I utkanten av Stockholm, nära havet, ligger Tyresö.
Väl där så finner du snart Trollbäcken och vårt Bryggeri, där vi omgärdade av Tyresös långa historia och i skuggan av Tyrestas urskog tillverkar vi hantverksöl.
Vi tror att den perfekta ölen är lokalproducerad, innehåller enbart naturprodukter och att den är tillverkad med kärlek in i minsta detalj.
Därför skapar vi våra egna recept, brygger, tappar upp och kör ut vår öl själva.”

DSC_0009

 

LIVSTYCKET FÖRENINGEN
”Livstycket är ett modernt kunskaps- och designcenter i Tensta där kvinnor från hela världen deltar. Livstycket använder sig av den funktionella pedagogiken, som kombinerar konstnärlig verksamhet med teoretisk undervisning. Vi vill ge kvinnor som invandrat till Sverige en chans att lära sig det svenska språket och kulturen samtidigt som de stärker sin självkänsla!”

DSC_0013

135Äpplen
”Vi är ett litet familjeföretag som sysslat med äppelmustning och recept med äpplen på hobbybasis sedan 2009. Vi hyser stor respekt, kärlek och passion för denna magiska frukt. Till vardags arbetar Inés som lärare och Hasse som vaktmästare. Under äppelsäsongen lägger vi all ledig tid, plus lite till, till äpplenas förfogande!
I augusti 2016 förverkligade vi den dröm vi haft sen vi började experimentera med äpplen, nämligen att öppna ett litet musteri med tillverkning av diverse äppelprodukter i Tyresö.
Sensommaren 2016 öppnades äntligen Tyresös första äppelmusteri, hit alla är välkomna att komma med sina äpplen och musta till härlig, uppfriskande äppelmust. Vi erbjuder även pastörisering mot tillägg samt försäljning av mustkärl och äppelprodukter av vårt eget märke -135.
Vi tillverkar förutom äppelmust en hel del övriga egna äppelprodukter med den gemensamma nämnaren att de alla endast innehåller fruktråvara som växt, plockats och beretts inom Tyresös gränser. Mer närodlat, närproducerat och biodynamiskt än så går nog knappast att hitta.”

DSC_0008 DSC_0023

 

 

Med oss hem köpte vi massa gott , allt från tryffelost, olika marmelader och must till öl och lite godis…

DSC_0058

 

Så vi hoppade över middagen och Peter fixade väldens smaskigaste tapas tallrik istället!21741251_10154883204283045_3034254979106782714_o

 

Delikatessboden i Tyresö
STRANDALLÉN 4, 135 61 TYRESÖ
072-747 37 57
tommy@delikatessboden.org eller ingela@delikatessboden.org
Beställningar:
order@delikatessboden.org

Ordinarie öppettider
(andra tider kan gälla vid speciella tillfällen)

Torsdagar 10-19
Fredagar 10-19
Lördagar 11-16

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons