The Camp – en unik boplats för inspiration och reflektion

Igår var jag inbjuden till presslunch av PerPr som presenterade The Camp, Tarketts monter på Stockholm Furniture & Light Fair 2017. Förutom lunch(som förövrigt serverades på små brickor av deras golvbräda)  fick vi en presentation av textilkollektionen Desso&Ex och trägolv ur Atelier Collection. Med oss hem fick vi dessutom en söt liten goddiebag!

Mässan har öppet fram till lördag, så skynda er för ett besök och missa inte Tarketts monter på A36:20!!!

IMG_1471-tile

Läs mer om Stockholm Furniture & Light Fair

Här kan ni läsa PerPrs hela pressmeddelande :

The Camp – en unik boplats för inspiration och reflektion

I The Camp skapas färgstark originalitet när två golvmaterial möts – textilkollektionen Desso&Ex och trägolv ur Atelier Collection.

Tarketts monter The Barn på Stockholm Furniture & Light Fair 2016 väckte stor uppmärksamhet och var helt gjord av trägolv. I årets The Camp sker spännande möten mellan trä och tråd, mellan Tarketts svenska trätradition och nyskapande holländsk textildesign.

I The Camp på Stockholm Furniture & Light Fair 2017 blandas mystik med färgstark originalitet när två helt olika golvmaterial möts: den vackra textilkollektionen Desso&Ex och årets exklusiva trägolvsnyheter ur Atelier Collection. Här välkomnas besökaren till en boplats och en fristad för inspiration och reflektion
Desso&Ex ingår i ett innovativt designkoncept där fem kulörer blandas med sex dekorfamiljer som tillsammans ger 115 olika varianter. De nya trägolven i Noble kollektionen kombinerar klassisk mönstertradition med modernt designuttryck. De kvadratiska rutmönstren med sina block i olika riktningar bildar ett dekorativt lapptäcke.
Florian Bougault, creative director på Tarkett, är med i teamet bakom The Camp:
– Vi vill inspirera och utmana arkitekter och designers och få dem att se våra golv på ett nytt sätt. Därför har vi har valt att skapa en mötesplats och boplats som upplevs spännande, omslutande och talar till flera av våra sinnen. Man ska känna själen och potentialen i våra material, säger Florian Bougault.

I tältet finns lägerelden där de olika nyanserna och strukturerna från Noble-golven lyfts fram i en vacker ljusinstallation. Textiltrådar från Desso&Ex illustrerar röken.
The Camp är byggd helt och hållet av de två golvmaterialen som också täcker de 6 meter höga väggarna. Centralt placerat finns ett stort tält med den symboliska lägerelden där de olika nyanserna och strukturerna från Noble-golven lyfts fram i en vacker ljusinstallation, medan textiltrådar från Desso&Ex illustrerar röken. Ett spektakulärt hantverk är Tarkett-logotypen som är tillverkad för hand av guldfärgad tråd mot den kontrasterande bakgrunden av det mörka trägolvet Noble Ek Broadway.
Även möblerna i montern är gjorda av golvmaterial. Sittpuffarna av Desso&Ex och den stora bänken klädd i Play Ek Charcoal utgör lounge-delen, en samlingsplats för samtal och umgänge.
Längs med den stora väggen i The Camp skapar ett 100-tal triangelformade trägolvsprover ur Atelier Collection en horisont med siluetter av ett ”mini camp”.
För Florian Bougault är textilmattorna, som välver sig upp som en våg från marken utmed väggarna i kombination med det hårdare trägolvet, en symbol för material i harmoni. Känslan går igen när man går in i tältet där utsidan är täckt av den mjuka mattan och insidan är tillverkad av det varma, levande trägolvet. Som Florian Bougault avslutande sammanfattar:
– The Camp är en fristad för reflektion och kontemplation
där två material möts på ett nästan poetiskt sätt.

Tarkett-logotypen är tillverkad för hand av guldfärgad tråd mot den kontrasterande bakgrunden av det mörka trägolvet Noble Ek Broadway.

Ett 100-tal triangelformade trägolvsprover ur Atelier Collection skapar en horisont med siluetter av ett ”mini camp”.

För ytterligare information vänligen kontakta
Kerstin Lagerlöf, Marknadchef, +46 8 625 19 28, [email protected]
eller Åse Balko, PerPR, +46 8 400 255 29, [email protected].
Om Desso®
Desso, som är en del av Tarkettkoncernen, tillverkar och levererar textilgolv, textilplattor och konstgräs till mer än 100 länder. Produkterna levereras till allt från kontorsbyggnader, utbildningsinstitutioner, friskvård, offentliga och privata lokaler till hotell, kryssningsfartyg, flygbolag och stora fotbollsklubbar. Dessos uppdrag är att framställa unika produkter, som ger ett väsentligt förbättrat inomhusklimat till förmån för att maximera människors hälsa och välbefinnande. Detta uppdrag drivs av företagets innovationsprogram som är baserat på tre grundpelare: kreativitet, funktionalitet och Cradle to Cradle-design, som betonar öve gången till den cirkulära ekonomin. Desso blev en del av Tarkett 31 december 2014.

Om Tarkett
Tarkett har tillverkat golv i Sverige sedan 1886 och marknadsför idag golv och vägg för såväl hemmiljö som hela funktionslösningar för offentlig miljö. Tarkett erbjuder ett rikt utbud av trägolv, plastgolv, laminatgolv, linoleum, textilgolv samt väggmaterial för våtrum. Med 34 produktionsenheter och ca 12 000 anställda i över 100 länder är Tarkett en av de största golvtillverkarna i världen. 2015 omsatte företaget 2,7 mrd Euro och varje dag säljs det ca 1,3 miljoner kvm golv världen över. Tarkett arbetar med långsiktig hållbarhet enligt principerna för cirkulär ekonomi. Sedan 2013 är företaget noterat på Euronext i Paris. För mer information, besök tarkett.se.

Tarkett

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *