Jag är en färgsprakande, glad, högljudd envis kvinna som alltid har något galet upptåg på gång. Jag lever med min man som arbetar som egenföretagare och tillsammans har vi två härliga barn som är sju och nio år. Jag lever även med ulcerös kolit som är en del av vår familjs vardag. Min viktigaste uppgift i livet är att vara en bra förälder till våra barn. Jag har en stor passion för skönhet, mode och politik. Här välkomnar jag er att följa mitt liv som shoppinggalen, översocial, kärleksfull vän, fru och mamma. For translation please scroll down to the end of the page and select the language of your choice.

Annons

Ramon Sefedini, från yrkeskriminell till inspiratör.

Jag har den senaste tiden funderat mycket på människors förmåga att förändras, att till exempel bryta en kriminell eller destruktiv livsstil.

Det innebär i mina ögon så mycket mer än att bara vilja göra förändringen, man måste bestämma sig och hålla fast vid sitt beslut. Det krävs vilja att göra stora uppoffringar och utmanande förändringar utan att ge vika. Bryta med vännerna och ofta komma ifrån den ort man kallar hemma och även hela ens kontaktnät, det man ofta upplever som sin trygghet.

Jag undrar hur de tre män som utsatte mig och mina vänner för en oprovocerad misshandel hamnat i en sådan destruktiv vardag och om de någonsin kommer att bryta sin kriminella livsstil, det finns inga ursäkter för deras beteende men jag är övertygad om att det finns förklaringar och det ger mig hopp.

Ett kort samtal med en man vid namn Ramon Sefedini räckte för att jag skulle få tillbaka lite av min tilltro till mina medmänniskor och till viljan och förmågan att förändras. När han stängde min ytterdörr efter sig så kände jag återigen hopp. Jag har lärt känna Ramon som en hårt arbetande småbarnsförälder med hela ”Svenssonpaketet”. Vad jag inte visste från början var att han även lyckats lämna ett liv som yrkeskriminell bakom sig.

År 2004 dömdes Ramon till åtta års fängelse för grovt narkotikabrott i ett mål känt som ” Infiltratör målet eller kommissarie målet” ett uppmärksammat mål där infiltrationsverksamheten inom polisen kom upp till ytan, och som även legat till grund för bland annat Johan Falk filmerna. När Ramon häktades hade han hittat sitt livs kärlek och de hade tillsammans en dotter på ett och ett halvt år.

Ramons berättelse är berörande och inspirerande och jag har den stora äran att ha honom som gästbloggare, jag hoppas att hans ord ger er lika mycket som de gett mig.

Ni kan ta del av Ramons berättelse här på bloggen imorgon, en liten cliffhanger där men det får ni leva med.

På återseende / Claudia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons