Jag är en färgsprakande, glad, högljudd envis kvinna som alltid har något galet upptåg på gång. Jag lever med min man som arbetar som egenföretagare och tillsammans har vi två härliga barn som är sju och nio år. Jag lever även med ulcerös kolit som är en del av vår familjs vardag. Min viktigaste uppgift i livet är att vara en bra förälder till våra barn. Jag har en stor passion för skönhet, mode och politik. Här välkomnar jag er att följa mitt liv som shoppinggalen, översocial, kärleksfull vän, fru och mamma. For translation please scroll down to the end of the page and select the language of your choice.

Annons

Missbruka inte ordet RASIST!

Vi måste kunna föra en öppen dialog, en ärlig debatt och kritisk ifrågasätta andra kulturer utan att avfärdas som rasister.

Ett av de problem vi har i Sverige idag är att man inte öppet kan tala om att det finns ett problem med integration och segregation utan att bli stämplad som rasist.

Innehållet i ett av mina tidigare inlägg (som du hittar HÄR!) verkar vara underlag nog för att stämpla mig som rasist. Vilket jag inte tänker gå med på utan att ge svar på tal.

Rasist är tveklöst ett utav 2000-talets mest missbrukade ord och har kommit att användas för att tysta obekväma personer som inte rättar sig i det politiskt korrekta ledet.

Jag är inte beredd att sätta min dotters framtid på spel. Jag är inte beredd att offra hennes och alla andra kvinnors frihet. Min önskan för framtiden är att min dotter och alla andra kvinnor ska kunna vistas ute i samhället utan att känna rädsla och oro.

Andra kulturer har andra värderingar och normer när det kommer till manligt och kvinnligt och hur samspelet mellan män och kvinnor bör se ut. Detta måste diskuteras, på riktigt, inte trivialiseras.

Jag anser att vi har problem med integration och segregation i Sverige och jag räds inte att tala öppet om det. Gör detta mig till en rasist, en person som anser att det finns rasspecifika, essentiella egenskaper?

Vi människor kan uppdelas i många olika fack etniciteter, nationaliteter, kulturer; religiös tillhörighet, sexualitet, politisk tillhörighet and so on. Men det är ju inte fråga om ”raser”.

Raser förekommer inom tamboskap där man med avel vill hålla kreatur och husdjur ”rasrena”. Vad gäller oss människor bestämmer de flesta av oss själva som tur är med vem vi vill föröka oss med.

Det finns mycket som man medvetet kan misstolka och genast sätta rubriken rasism på. Få uttryck i den svenska debatten har blivit så utslitna som ordet ”rasism”. Utöver vad ordet faktiskt betyder så har det även kommit att bli ett skällsord.

Här på bloggen ger jag en öppen och ärlig bild av mina tankar och mina erfarenheter i vardagen. Jag blev överfallen av tre arabiska män och jag drog paralleller till deras kulturella bakgrund och kvinnosyn.

Detta var en ärlig beskrivning av min upplevelse och mina tankar. Jag har även ärligt beskrivit hur jag bearbetat dessa känslor och tankar, att jag inte tänker låta denna incident förändra vem jag är och vad jag står för. Jag låter dessa tre gärningsmän representera sig själva och inte alla som delar deras religösa eller kulturella bakgrund.

Med detta sagt vill jag absolut inte förneka att jag ser en tydlig problematik med den kvinnosyn som finns i hederskulturer och de kulturkrockar som vi står inför.

Så till dig som väljer att stämpla mig som rasist vill jag ge ett värdefullt tips, läs igenom den text du kommenterar och om du känner att du har svårt att förstå innehållet be någon läsa högt och kanske förenkla texten så att du verkligen greppar innehållet innan du uttalar dig.

På återseende / Claudia

2 reaktioner på ”Missbruka inte ordet RASIST!

  1. Holy shit! Bästa jag läst på länge!!!!!! Så välformulerat. Dock finns det alltid folk som väljer att missförstå. Claudia for president!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons