Jag är en färgsprakande, glad, högljudd envis kvinna som alltid har något galet upptåg på gång. Jag lever med min man som arbetar som egenföretagare och tillsammans har vi två härliga barn som är sju och nio år. Jag lever även med ulcerös kolit som är en del av vår familjs vardag. Min viktigaste uppgift i livet är att vara en bra förälder till våra barn. Jag har en stor passion för skönhet, mode och politik. Här välkomnar jag er att följa mitt liv som shoppinggalen, översocial, kärleksfull vän, fru och mamma. For translation please scroll down to the end of the page and select the language of your choice.

Annons

Mitt perfekta liv.

Livet är helt underbart, jag har perfekta barn som aldrig missköter sig eller gör mig det minsta upprörd, den perfekta maken som aldrig gör mig ledsen arg eller besviken, karriären går spikrakt uppåt, huset är alltid städat, jag har den nyaste hetaste inredningen, bilen och kläderna, mitt liv är fyllt av otroligt många vänner som jag aldrig är arg eller irriterad på. Jag vaknar helt enkelt varje dag och studsar omkring på små rosa moln. Jag har en rosa enhörning i trädgården och tillräckligt mycket pengar så jag kan använda sedlar som toalettpapper.

Nää detta är långt från sanningen, men det är bilden många förmedlar på sociala medier och detta bidrar till att vi ställer helt orimliga krav på oss själva. Vi lever med extrem stress och press idag, varför? För att vi själva ställer orimliga krav på våra liv. Sociala medier kan ha mycket med detta att göra men det är som ett vykort, man lägger ut ett kort på hela tjocka släkten runt den perfekt framdukade middagen, man lägger dock inte ut att det blivit gräl under middagen och att det slutade med att alla satt och åt i olika rum och skildes som ovänner. När man kommer hem så lägger man ut ” En helt underbar middag tillsammans med världens bästa” Man väljer vad man delar med sig av och de allra flesta delar med sig av det som man är stolt över, det som går bra och man ska nog räkna med att så gott som alla retucherar och sållar ut guldkornen som stolt visas upp.

Detta faktum kan nog vara ganska bra ha i bakhuvudet när man ser en människa med det perfekta livet på Facebook och Instagram. Det finns ingen med det perfekta livet så ställ inte dessa krav på er själva eller er omgivning. Kräv inte perfektion av dig själv, barnen, maken, vännerna eller kollegorna för då tror jag det finns en stor risk att luftslottet briserar.

Så här såg min dag ut igår:

Jag skyndade hem från jobbet, maken hade låst ute mig så jag fick lämna barnen hos grannen för att köra till Daniels jobb och hämta nyckel och gissa om jag var sur. Sen stressa hem till barnen då de skulle till träningen, som tur väl var gav grannen barnen mat. När jag kommer hem från träningen med barnen så är köket en mindre katastrof (enligt mig), tvätten är klar och måste hängas upp , diskmaskinen är klar och behöver tömmas, barnens läxor ligger i en hög på köksbordet och väntar på att bli gjorda, barnen ska duscha, rena kläder inför morgondagen skall plockas fram och maken som är helt utslagen efter en lång dag på jobbet ligger och vilar framför tv:n.

Jag blir helt vansinnig på Daniel då jag ser allt som behöver göras och han ligger i soffan och slappar. Jag går genast in i fightmode och Daniel gör precis samma sak, ingen bra kombination med andra ord. Jag hjälper barnen med läxorna samtidigt som jag tömmer och fyller diskmaskinen och hänger upp tvätten. När Daniel kommer och försöker hjälpa till bara fräser jag åt honom, det bästa han kan göra i detta läget är att hålla sig på säkert avstånd. Det slutade med allt blev halvdant  gjort och att jag och maken båda satt och surade i soffan.

En helt vanlig dag hos en helt vanlig familj som är långt från perfekt men som jag inte skulle byta ut för allt smör i Småland.

 

Kram Claudia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons