Jag är en färgsprakande, glad, högljudd envis kvinna som alltid har något galet upptåg på gång. Jag lever med min man som arbetar som egenföretagare och tillsammans har vi två härliga barn som är sju och nio år. Jag lever även med ulcerös kolit som är en del av vår familjs vardag. Min viktigaste uppgift i livet är att vara en bra förälder till våra barn. Jag har en stor passion för skönhet, mode och politik. Här välkomnar jag er att följa mitt liv som shoppinggalen, översocial, kärleksfull vän, fru och mamma. For translation please scroll down to the end of the page and select the language of your choice.

Annons

Alla barn med eller utan diagnos behöver en uppfostran!

Idag hamnade jag i en mycket intressant diskussion om barns uppförande mot såväl vuxna som andra barn, men vi kom även skrämmande snabbt in på ämnet barn med diagnoser och de starka reaktioner jag mottagit när jag lyft problemet med dagens curlingföräldrar. För ett år sedan publicerade jag ett inlägg som heter SKARP FÖRÄLDRAKRITIK (som du hittar HÄR! )Jag fick även en reaktion via mejl på inlägget som berör precis den fråga som engagerade mig i eftermiddags. En klok kvinna som beskriver sin syn på saken och jag delar den till punkt och pricka.

Här nedan kan ni läsa vad en mycket insiktsfull mamma hade att säga om saken.

Hej Claudia.

Jag läste ditt blogginlägg Skarp föräldrakritik. Jag har två söner och en flicka. Min 8-åriga son har grav ADHD som hela vår familj dagligen lever med. Som mamma till ett barn med diagnos vill jag ifrågasätta en hel del påståenden som jag sett flera gånger komma upp i kommentarerna och som du själv fått försvara dig emot.

Jag vill ifrågasätta de föräldrar som använder diagnoser som en ursäkt för alla ouppfostrade barn i samhället. Jag precis som du tror på att man kan och att barnen behöver föräldrar som vågar uppfostra sina barn. Du har helt rätt, jag kan vara en sträng, konsekvent och kärleksfull förälder samtidigt.

De som riktar kritik mot dina åsikter genom att påstå att de barn du ser som ouppfostrade i samhället kanske har en problematik såsom en diagnos vill jag gärna säga något till. Att ha en diagnos och vara ouppfostrad är absolut inte samma sak, barn med diagnos är inte per automatik ouppfostrade och springer omkring som vildingar som inte kan bete sig. Låt mig ge dig ett exempel, vår familj var på nyårsfest tillsammans med flera andra familjer med barn i samma åldrar som mina. Vi visste att detta skulle kunna bli en jobbig situation för min son men förberedde honom på att det skulle vara mycket barn och vuxna. Vi bestämde att vi skulle försöka stanna till tolvslaget och åka hem direkt efter nyårsraketerna. Detta var vårt mål.

Under kvällen är det ett barn som lägger sig på golvet och gapar och skriker flera gånger då den inte får som den vill. Barnet frågar sin Mamma om han kan få cola och får ett nej till svar då han redan druckit för mycket läsk. Pojken lägger sig på golvet och gapar och skriker tills mamman kommer och säger ta ett glas cola då. En stund senare vill barnet ha i-padden och får nej till svar av sin mamma och vad gör pojken? Han lägger sig återigen på golvet och mamman ger återigen med sig och pojken får i-padden. Detta är i mina ögon ett ouppfostrat barn, jag baserar inte detta påstående på barnets beteende utan främst på förälderns beteende. Barnet belönas ju när han får ett utbrott, han har lärt sig att han genom att lägga sig på golvet och gapa och skirka så får han sin vilja igenom.

Vid 23.00 hade min son svårt att hålla sina känslor i schack och vi beslöt oss för att åka hem. Inte för att straffa min son eller ge honom en konsekvens på hans agerande utan för att hans beteende påvisade för oss att han inte längre mådde bra. Intrycken hade blivit för många under kvällen för honom att hantera. Min son har en grav ADHD diagnos men jag vågar påstå att alla mina barn vet att när jag säger nej så är det ett nej. Om någon pratat om att det var ett ouppfostrat barn på denna nyårsfest så hade jag absolut inte trott att de menade min son.

Om någon tror att min son är ouppfostrad för att han har diagnos så har de fel!

Om någon tror att min pojks diagnos är ett frikort för honom att bete sig hur som helt så har de fel!

Att påpeka för någon som kritisera dagens curlande föräldrar att alla ouppfostrade barn springer runt med en diagnos så är det en smäll på käften för alla som befinner sig i min familjs situation där vi lever med en diagnos.

Fortsätt skriv, forsätt kritisera och fortsätt lyfta detta ämne. Om inte föräldrar snart får upp ögonen för att det är vår uppgift att ge barnen en god uppfostran så är det som du sagt många gånger hela vårt samhälle som kommer gå en mörk framtid till mötes. Alla barn med eller utan diagnos behöver en uppfostran! När jag läser dina inlägg om barnuppfostran så har jag inte för en sekund tänkt att dessa inlägg skulle vara riktade till barn med diagnos eller till mig som förälder till barn med diagnos, jag tar där emot väldigt illa vid mig av de som kommenterar som väljer att lägga över ansvaret på barn med diagnoser och deras föräldrar.

Tack för en mycket givande och intressant blogg.

Med vänliga hälsningar en stolt mamma till tre väluppfostrade barn varav en med diagnos.

Bildresultat för astrid lindgren citat pippi
Alla barn med eller utan diagnos behöver en uppfostran! 

På återseende / Claudia

Annons

Like mother like daughter.

Förväntningarna inför Halmstad BJJ Open var höga.

IMG_1354 IMG_1348

Isabelle har tränat väldigt hårt och när hon gick förlorande ur sina två fighter rasade hennes värld. Hon blev så fruktansvärt besviken på sig själv och sin prestation.

IMG_1357

Vad som då värmer både mitt och Isabelles hjärta är när tjejen hon gick mot i sin sista match står kvar och håller om henne tills jag kommer fram. Hon talar om för Isabelle att hon är två år äldre och att hon fick kämpa ordentlig, du har ingenting att vara ledsen över.

Denna tjejen borde få en medalj för hennes fantastiska agerande.

Bildresultat för medmänniska

Med hjälp av inte bara sin motståndare utan även alla underbara kamrater, juniorer som vuxna från vår hemmaklubb Växjö Titans som kom fram och gav Belle en klapp på axeln och sa några upplyftande ord la sig tillslut besvikelsen och Belle kunde fokusera på vad hon vill träna mer på och utveckla.

Det är svårt att se på när Belle blir ledsen och besviken på sig själv men förlust är också en värdefull erfarenhet.

Mitt jobb är att påminna barnen om att varje genomförd match är en vinst oavsett hur det går.

Detta är dock mycket lättare sagt än gjort med en dotter som är väldigt lik sin mamma.

På återhörande / Claudia

Annons

Plötsligt händer det.

Alla som känner mig hade blivit mycket, mycket förvånade om de sett vad jag sysselsatt mig med idag.

Först satte jag en feberfri (kors i taket) Theodor vid läxläsningen, när han upptäckte att det var matematik på schemat sken han upp som en sol. Denna unge älskar matematik.

IMG_1343

Efter det kunde jag inte längre skjuta upp det oundvikliga.

Jag fick påminna mig själv flera gånger om att se en utmaning som en utvecklande möjlighet. Det hjälpte föga idag. Som tur väl var har jag en mycket hjälpsam dotter som såg till att den märkliga mackapären fungerade problemfritt innan jag mycket långsamt och noggrant började ( HÖR OCH HÄPNA ) sy.

Vad gör man inte för sina barn?

Lord grant me a miracle!

IMG_1344 IMG_1346 IMG_1347

Det blev inte ett helt perfekt resultat men jag är mycket stolt ( och lättad) över att jag har alla fingrar i behåll och att jag inte tog sönder Belles dräkt fullständigt.

Detta resultat känns som det där miraklet jag bad om.

Imorgon väntar BJJ tävling i Halmstad och nu är både Belle och dräkten redo för fight.IMG_1348

När vi talade om för Theodor att han inte kan tävla imorgon på grund av att han är sjuk blev det ingen rolig reaktion, han är fruktansvärt besviken och ledsen.

Nu håller han dock tummarna för att febern ska hålla sig borta så att han åtminstone får följa med till Halmstad och heja fram alla duktiga fighters.

På återhörande / Claudia

Annons

My Fairy Tale

Imorgon är det 16 år sedan du och jag blev vi.

There is this crazy little thing called love that you brought in to my life.

I knew I loved you from the very first moment and you made all my dreams come true.

Our journey true life together started at a young age and we have grown up together, built a home, traveled the world and made a family.

You see both the good and the bad in me and you still love. When I found you, I found happiness, support and unconditional love.

IMG_1342 IMG_1341 IMG_1340 IMG_1337 IMG_1333 IMG_1329 IMG_1324 IMG_1323 IMG_1320

IMG_1317 IMG_1332IMG_1335IMG_1331 IMG_1311 IMG_1310

IMG_1313IMG_1309 IMG_1315 IMG_1314 IMG_1318 IMG_1321 IMG_1327 IMG_1330

IMG_1326

IMG_1319

IMG_9757 IMG_9658 IMG_9614

1 universe, 9 planets, 204 countrys, 809 Islands,
7 seas and I had the privelege of meeting you.
Because of you, I laugh a little harder, cry a little less and smile a lot more.

20 46

I loved you for 16 years and I will continue to love you for all our tomorrows.

Bildresultat för Once in a while fairy tale

Daniel, you are my happily ever after.

 Tá mo chroí istigh ionat
I Love you
Jag älskar dig

På återseende / Claudia

Annons

Here we go again.

Vabruari har slagit till med besked i vårt hushåll. Efter att ha varit hemma hela förra veckan med Isabelle fick jag igår panik när Theodor vaknade med feber och ont i magen.

Både jag och Daniel behöver verkligen vara på jobbet och skuldkänslorna slog till med besked, jag kände mig så fruktansvärt kluven men vi hade tur i oturen. Daniel var uppbokad på ett jobb fem minuter hemifrån så att vi kunde åka skyttetrafik mellan våra jobb och Theodor. Jag lyckades fullfölja alla mina inbokade möten och var hemma igen vid 14.00. Daniel fick jobba in på sena kvällen och farbror Tobias tog hand om körningen till Isabelles träning.

Lite stressigt men Theodor tyckte det var ganska mysigt att få ha både mamma och pappa för stig själv under dagen.IMG_1294

Sent igår kväll steg febern ordentligt och långt efter läggdags satt sjuklingen framför Wahlgrens värld med en stor skål glass.IMG_1300

Idag slipper jag både skuldkänslor och skyttetrafik då jag är ledig från jobbet. Theodor vaknade med 39,6 i temp och fick inte i sig särkilt mycket frukost. När jag bytte ut frukosten från yoghurt och macka mot en stor skål med glass gick det dock mycket lättare.IMG_1303

En av mina väldigt kolla kollegor sa att har man feber så får man äta glass till frukost, lunch och kvällsmat. Theodor likes the way Anna think’s.

På återhörande / Claudia