Jag är en färgsprakande, glad, högljudd envis kvinna som alltid har något galet upptåg pågång. Jag lever tillsammans med min man som arbetar som egenföretagare och tillsammans har vi två härliga barn som är åtta och elva år. Jag lever även med ulcerös kolit som är en del av vår familjs vardag. Min sjukdom definerar inte mig men den är en del av mig. Min viktigaste uppgift i livet är att vara en bra förälder till våra härliga barn. Jag har en stor passion för politik, skönhet och mode. Här välkomnar jag er att följa mitt liv som shopping galen, översocial, kärleksfull vän, fru och mamma. Ni kan även följa mig på Instagram:claudiacrowleysorensson

Slöja på barn, vi får inte vara så toleranta att vi tolererar de intoleranta.

 I Sverige har vi religion och yttrandefrihet och detta tillsammans med bland annat pressfriheten är några av de grundläggande stöttepelare som vårt demokratiska samhälle vilar på.

Den moderata partistyrelsen står bakom en statlig utredning om förbud av slöja för elever i förskola och grundskola.

Ikväll vill jag dela med mig av mina tankar, funderingar och känslor kring denna mycket komplexa, omdiskuterade fråga som väcker väldigt starka känslor hos många av oss.

Så här tänker jag…

Jag är vanligtvis mot förbud och arbetar aktivt för att stärka människors valfrihet och självbestämmande men i detta fall talar vi om barn.

Slöjan hör till en vuxen kvinnas attribut, ett uttryck för hennes autonomi, hennes fria val. Sådana fria val kan barn inte göra.

Flickor och kvinnor som utsätts för hedersförtryck vittnar om att kraven på att täcka sin kropp och sitt hår är en del av själva förtrycket. Ett förtryck som ökar i Sverige idag. Det är för mig självklart att vi måste ta krafttag för att motarbeta hedersförtryck i alla dess former.

Jag vill att alla flickor i Sverige skall ha samma möjligheter från första stund. Slöjan kan hindra flickan från att leka fritt och obehindrat, det blir till en barriär mellan henne och de barn som inte bär slöja. Låt oss inte glömma att slöjan sexualisera barnen.

I Sverige beaktas barnperspektivet vid alla beslut som tas i statlig och kommunal verksamhet. ”Barnets bästa” är en vägledande princip. Den principen måste vara vägledande även i frågan om slöjförbud för barn i förskola och grundskola. Det är inte värdigt ett sekulariserat land att böja sig för religiösa krav.

Jag är idag glad att Moderaterna som ett första steg vill tillsätta en statlig utredning om förutsättningarna för ett slöjförbud i förskola och grundskola.

Hur skall ett förbud utformas, vilka påföljder är aktuella om förbudet inte efterföljs, riskerar vi att fler flickor skickas utomlands mot sin vilja, blir dessa flickor istället tvingade att stanna hemma och gå miste om sin utbildning. Jag blundar inte för komplexiteten i denna fråga och hoppas att utredningen skall ge välbehövlig tydlighet.

Frågorna är många och svåra men vi har ett ansvar att utreda och sätta barnens behov i centrum.

 Ett slöjförbud i förskola och grundskola gör att det är samhället som tar konflikten med familjerna och inte enskilda flickor och kvinnor.  Att förbjuda beslöjning i grundskolan skulle skydda flickor vars frihet inskränks av patriarkala kulturer.

Minderåriga flickor ska inte förknippas med en sexualisering som svensk lag inte stödjer. Svenska skolan skall absolut inte medverka till att upprätthålla så kallade oskulds- och hedersnormer.

 Vi måste vara tydliga med att svensk lag och mänskliga rättigheter gäller alla. I detta finns inga undantag. Samma frihet, ansvar och möjlighet till alla. Jag anser att ett större ansvar måste tas för att skydda barn från hedersförtryck och en del i detta är att vidta åtgärder för att minderåriga flickor inte ska utsättas för förtryck under skoltid.

Sverige är i behov av en utökad politik för frihet. En frihet för alla, där alla har förutsättningar att själva välja det liv de önskar. Då behöver vi stå upp för jämställdhet varje dag.  Vi kan inte blunda för att vi idag i Sverige har parallella samhällen där människor begränsas och förnekas sina mänskliga rättigheter. På en del orter utsätts kvinnor för trakasserier av så kallade hederspoliser för att de inte följer uppsatta regler om klädsel och livsstil som män i deras bostadsområde satt upp. Vi har flickor och kvinnors vars livsval begränsas av deras familj och släktingar. De får inte klä sig hur de vill, inte röra sig fritt i samhället och inte heller gifta sig med vem de vill. Hedersförtrycket är ett allvarligt, och växande, hot mot jämställdhet och detta anser jag att vi kraftfullt skall motarbeta.

Jag vill att alla ska ha frihet att klä sig hur den vill, att uttrycka sin musiksmak, religion, politiska tillhörighet precis som man vill men…

Att sätta slöja på barn är ett uttryck för en syn på ”heder”, och det är en syn på flickor som måste motverkas. Skolan ska vara en frizon där flickor och pojkar behandlas lika. Föräldrarnas religiösa föreställningar bör inte få trumfa flickornas rätt att vara barn.

Vi får inte vara så toleranta att vi tolererar de intoleranta.

Sveriges lag och ambition är att främja jämställdhet. Raka motsatsen till vad symbolen för hijab , eller annan huvudduk innebär.

bild-0357

På återhörande / Claudia

 

 

Bland det godaste jag ätit. Recept: Räkpasta och hallonpaj.

Vår familjs naturliga mötesplats är köket.  De där stunderna vi tillbringar tillsammans runt spisen är otroligt viktiga för vår familj.  Under tiden det kryddas och rörs runt i maten öppnar barnen upp sig om sina tankar och funderingar de bär omkring på. Här lyckas jag till och med jag smyga in en hel del läsning och matematik utan att någon av barnen tycker det är jobbigt.

Igår fick jag stå för kvällsmaten under tiden Isabelle satte guldkant på måndagen med en smulig hallonpaj.

IMG_20190708_194847

IMG_20190708_190714

Jag provade ett nytt recept och denna räkpasta tillhör nu en av familjens favoriträtter. Theodor som inte gillar räkor reserverar dock starkt på detta påstående men han var lika nöjd med att få äta gårdagens rester som råkade vara en av hans favoriter. Spagetti och köttfärssås.

Temat för kvällens båda rätter hade kunna vara närodlat. Hallonen är nämligen plockade i farmors trädgård och Daniel informerade mig om att  det finns en hel del färsk basilika i vår trädgården när han upptäckte att jag åkt och köpte färsk basilika.

smacap_Bright

IMG_20190708_195714

Oops, that was news to me.

Det är tydligt vem av oss som tillbringar mest tid i trädgården.

När Isabelle lagar mat skippar hon att mäta upp och kör helt på fingertoppskänsla och en hel del avsmakning. Hon har ärvt sin känsla för matlagning av sin pappa för detta är minsann inte min starkaste sida kan jag lova, när jag står i köket mäts och vägs det efter det nedskrivna receptet till punk och pricka vilket Isabelle tycker är helt uppåt väggarna. Men min räkpasta blev mycket uppskattad även av familjens mästerkock.

Snabb, enkel och smidig matlagning som vanligt.

Blanda pastasåsen med ca 3 port. kokt spaghetti (använd gärna rester från kylen)

Recept Räkpasta

500 g räkor med skal
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
2 msk hackad persilja
2 msk hackad basilika
2 vitlöksklyftor
Citronpeppar
Cayennepeppar
Salt och vitpeppar
12 st körsbärstomater

Gör så här:

Skala räkorna. Vispa i en djup stekpanna ihop crème fraiche och grädde. Rör ner persilja, basilika och pressad vitlök. Smaka av citronpeppar (ca 1 tsk) Smaka av med cayennepeppar (ca 1 krm) Salta och peppra efter tycke. Lägg i halverade körsbärstomater. Låt småputtra några minuter tills tomaterna mjuknar.

Blanda ihop såsen med kokt spaghetti och räkor

nfd

Tips! Pressa gärna lite citron över maten vid servering. Original recept hittar du på: https://www.madameedith.se

Recept Hallonpaj med smuldeg.

25 g rumstempererat smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1/2 dl havregryn
1/2 dl kokosflingor
150 g hallon
sirap

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Blanda smör, mjöl, socker och havregryn i en bunke tills det blir smulor.
Smörj en form och strö på kokos. Lägg i hallonen och strö på lite socker.
Strö på smuldegen så de täcker hallonen, toppa med lite kokosflingor och ringla över sirap.
Grädda i cirka 20 minuter.

IMG_20190708_190705
Servera med glass, vaniljsås eller grädde och njut!

Samtliga rätter är kryddade med extra kärlek.

På återseende/ Claudia

Would you give your sick child cannabis?

Vi fortsätter att längta efter semester och ledigt men än väntar ett par veckors jobb, semester feelingen har dock redan infunnit sig och vi njuter av sommar och natur i våra fantastiska vänners sällskap under våra lediga stunder.

IMG_20190704_111934 IMG_20190704_112325

Walk as if you are kissing the earth with your feet.

smacap_Bright

ozedf

IMG_20190706_192409

cof

IMG_20190706_192433

cof

IMG_20190706_193814 IMG_20190706_193815

cof

Bildresultat för summer feeling quotes

Som vanligt blev det intressanta och utvecklande samtalsämnen. Just denna kvällens samtalsämne kretsade kring legalisering av cannabis i medicinskt bruk  för barn.  Barn med cancer, epilepsi, kroniska mag/tarm sjukdomar, depression, NP- problematik med mera.

Ett barn i sällskapets närhet är mycket sjukt och det finns en stark tro att CBD-olja hade underlättat smärta och illamående för barnet och dessutom ökat aptit, minskat sömnsvårigheter utan de svåra biverkningar en del av nuvarande behandlingarna innebär. Det finns läkare som förespråkar legaliseringen för barn och de finns även starka motståndare.

Det finns oändligt med information, debatter för och emot att ta del av och då jag tycker att detta är ett viktigt och intressant ämne kommer jag fortsätta söka information och kunskap. Med den kunskap jag idag besitter är jag dock positiv till legalisering av medicinskt bruk även när det gäller barn.

Would you want to be able to give your sick child cannabis?
Om någon av mina egna barn varit sjuka så hade jag själv velat ha valfriheten att kunna ge mitt barn CBD-olja i samråd med läkare om det hade kunnat underlätta för dem.

Har du några tankar, funderingar eller rent av ställningstaganden du skulle vilja dela med dig av?

Bildresultat för yes to cannabis Bildresultat för no to cannabis

På återhörande / Claudia

Would you give your sick child cannabis?

Vi fortsätter att längta efter semester och ledigt men än väntar ett par veckors jobb, semester feelingen har dock redan infunnit sig och vi njuter av sommar och natur i våra fantastiska vänners sällskap under våra lediga stunder.

IMG_20190704_111934 IMG_20190704_112325

Walk as if you are kissing the earth with your feet.

smacap_Bright

ozedf

IMG_20190706_192409

cof

IMG_20190706_192433

cof

IMG_20190706_193814 IMG_20190706_193815

 

cof

Bildresultat för summer feeling quotes

Som vanligt blev det intressanta och utvecklande samtalsämnen. Just denna kvällens samtalsämne kretsade kring legalisering av cannabis i medicinskt bruk  för barn.  Barn med cancer, epilepsi, kroniska mag/tarm sjukdomar, depression, NP- problematik med mera.

Ett barn i sällskapets närhet är mycket sjukt och det finns en stark tro att CBD-olja hade underlättat smärta och illamående för barnet och dessutom ökat aptit, minskat sömnsvårigheter utan de svåra biverkningar en del av nuvarande behandlingarna innebär. Det finns läkare som förespråkar legaliseringen för barn och de finns även starka motståndare.

Jag är idag inte tillräckligt påläst för att ta ställning i frågan men jag kommer tillbringa  kommande kvällar med att söka information och kunskap i ämnet.

Would you want to be able to give your sick child cannabis?

Har du några tankar, funderingar eller rent av ställningstaganden du skulle vilja dela med dig av?

Bildresultat för yes to cannabis Bildresultat för no to cannabis

På återhörande / Claudia

I-landsproblem a l’a Claudia kryddat med krav och medmänsklighet.

I managed to be a Queen of multitasking today!

Idag har jag verkligen haft ett fullspäckat schema, trots att jag slutade jobba redan vid lunch fick jag som så många andra mammor bli expert på att få så många saker gjorda på så kort tid som möjligt.

Hänga tvätt, läsa med barnen, laga mat, ta en snabb vända med dammsugaren och inte minst åtgärda ett genuint
i-landsproblem a l’a Claudia.

rhdr

rhdr

Allt detta skulle göras samtidigt som jag följde live-sändningarna från Almedalsveckan slaviskt.

IMG_20190701_190828

Att följa seminarierna från Almedalen var enkelt med dagens moderna teknik. Thank god for socialamedier, Mobil och hörlurar.

Inte ens under mitt akutbesök på Angela Nail’s behövde jag avstå livesändningarna. Samtidigt som jag fick hjälp med att åtgärda mina naglar som lossnat en efter en under dagen följde jag och min nagelteknolog tillsammans live rapporteringarna med stor entusiasm.

IMG_20190701_165725

Moderaterna levererade riktigt bra politik under dagen.

Vad sägs om obligatorisk samhällsorientering från dag 1 för att överhuvudtaget kunna ta del av ekonomiska ersättningar.

Bildresultat för sammanhållning quotes

Detta för att skapa förutsättningar och möjliggöra en förståelse för hur Sverige och samhället är uppbyggt. Vilka skyldigheter, rättigheter och möjligheter som finns i detta land och vilka lagar samhället vilar på.

Integration är vår tids ödesfråga. Migration kräver en fungerande integration. Vi har nu facit i handen och kan slå fast att en stor migration i kombination med en bristfällig integration resulterar i utanförskap, bidragsberoende, hederskulturer, utanförskapsområden och ett splittrat Sverige.

Ett Sverige som har ett vi och ett dem.

Så ser inte mitt Sverige ut och det är inte det Sverige jag vill lämna efter till mina barn.

Moderaterna levererar politik som samlar oss och återinrättar en stark känsla av tillhörighet och gemenskap, ett vi. Ett samhälle som tror på människan och dess förmåga. Ett samhälle som ställer krav och som erbjuder möjligheter för alla att skapa sin egen framtid istället för att riskera ärvda bidragsberoenden, språkhinder och utanförskap.

Att stå upp för de svenska värderingarna har länge varit tabubelagt att tänka, uttala och arbeta för. När människor sedan förklarar hur de uppfattar svenska värderingar och när jag sedan förklarar vad jag försöker förmedla med svenska värderingar brukar vi mötas i en förståelse för varandra. Vi använder samma ord men de grundar sig i helt skilda budskap och tolkningar.

Jag väljer att stå upp för de svenska värderingarna och lägga tonvikt vid dessa värderingar, de värderingar som ligger till grund för mycket av vår svenska lagstiftning, värderingar som vårt samhälle bygger på. Många av de nyanlända som Sverige tar emot kommer från länder som är byggda på helt andra värderingar. Det är orättvist och rent av elakt att inte klart och tydligt informera de som anländer till Sverige om vilka värderingar som man förväntas förhålla sig till här.

Synen på homosexuella, svensk abortlagstiftning, jämställdhet,hedersförtryck och hedersvåld för att bara nämna en del.

Detta är inte bara tyckande i Sverige, det är värderingar som i många avseenden landar i fundamental svensk lagstiftning.

För de utrikesfödda individerna som nu befinner sig i Sverige är detta kunskap vi måste erbjuda snabbt och tydligt för att det skall vara möjligt för dem att integreras, de förtjänar att veta vad som förväntas av dem. Detta bör levereras tydligt så tidigt som möjligt för att de slutligen framgångsrikt skall kunna bygga ett liv här i Sverige och bli en del av ett starkt samhälle.

Ett samhälle där ingen lämnas utanför eller glöms bort.

Att ställa krav är att bry sig, det är att visa att man tror på sin medmänniska och dess förmåga.
Sverige är ett tolerant land, men vi är ingen kravlös gemenskap.

Jag står inte upp för de svenska värderingarna utifrån en elak, sträng, tyrannisk människosyn, jag gör det utifrån medmänsklighet och omtanke, dels för alla som arbetar för att finansiera vår gemensamma välfärd men framför allt för alla de som inte känner sig som en del av vårt gemensamma Sverige.

Nu lägger jag politiken åt sidan för ikväll och fokuserar på att natta dessa två charmörer.IMG_20190701_224116

La vie est belle

På återhörande / Claudia