VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Matte har inte varit mina barns favoritämne i skolan.

(I samarbete med Hej Albert)

Vi har tyvärr inte så bra erfarenheter av mattelärare, vilket har gjort att intresset för matte har inte  varit det bästa. Förstår man inte och får man dessutom inte det förklarat för sig så blir det såklart inte roligt.

Fanny råkade för några år sedan ut för en mattelärare som mobbade ut elever som inte kunde räkna matte, tyckte dom var hopplösa och hen hade inget emot att låta just dom som hade svårt att räkna på tavlan eller svara på frågor. Den upplevelsen  gjorde att Fanny i flera år sagt att hon hatar matte , inte kan räkna och att hon aldrig någonsin kommer förstå.5FB32BE1-B84B-4C3C-B9C4-72108700972DTills hon träffade Kristin hennes nuvarande mattelärare som tror på henne och ger henne strategier och aldrig låter henne lämna en uppgift blank och hon börjar tom tycka att matte är kul. Hon förstår vad hon ska göra. Så viktigt med lärare som kan motivera och förklara så att man förstår.

Sen behöver man såklart öva extra när man inte har tillgång till sin lärare.

Vi har laddat hem matteappen Albert, hade jag sagt det till framförallt Fanny för några år sedan hade hon inte ens tittat på den.

Men nu använder båda den, Felix som är en tävlingsmänniska i allt han gör tycker det är toppen med konfettiregnet som blir när man klarat av en uppgift.

Processed with VSCO with m5 preset

Processed with VSCO with m5 preset

Man kan testa sig själv och dessutom skapa egna prov.

Visst låter det bra? 

Nu har NI  möjlighet att testa Albert gratis i en månad, du hittar erbjudandet r


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna