Här inne huserar Desirée & Co – min galna bryggare till sambo, Lilla Fröken -09 och Hinken -12. I´m a sugar addict, alltid glad (men jag erkänner …barnen tar lätt ut sin rätt på mitt humör) och har en naturlig fallenhet för ALLT extravagant i livet (till min sambos och plånbokens förtret) . Jag har svårt att låsa upp mig på en och samma plats så just nu säljer jag underkläder på deltid, brottas med Kasper på brygghuset och läser roliga kurser.

Souvlaki

 

Våra lediga kvällar tillsammans har vi samlats runt grillplatsen. Ingen av oss har varit speciellt motiverade att stå inomhus och laga mat de senaste veckorna med värmeböljan som har varit här. Idag, mer än någonsin, är vi fast beslutna att bygga oss ett fullt funktionellt utekök. Tills den dagen kommer får grillplatsen gå varm.

Recept är hämtat från Kryddburken.se.

4-6 grillspett beroende på hur hungrig man är

Marinad till souvlaki : 

600 gram fläskkarré i bit

Juicen från 2 hela citron

2½ msk torkad oregano (eller färsk för den delen!)

3 tsk salt

2/4 dl olivolja

GÖR SÅHÄR :  Skär upp karrén i bitar. blanda ihop ingredienserna till marinaden och vänd runt köttet väl. Låt vila i kylskåp helst över natten, men ett par tinnar funkar de också. Trä upp bitarna på spett strax före grillning.

Till våra grillspett gjorde vi en melon och fetaostsallad och tunn, råstekt potatis.

grill-034

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.