Våra lediga kvällar tillsammans har vi samlats runt grillplatsen. Ingen av oss har varit speciellt motiverade att stå inomhus och laga mat de senaste veckorna med värmeböljan som har varit här. Idag, mer än någonsin, är vi fast beslutna att bygga oss ett fullt funktionellt utekök. Tills den dagen kommer får grillplatsen gå varm.
Recept är hämtat från Kryddburken.se.
4-6 grillspett beroende på hur hungrig man är
Marinad till souvlaki :
600 gram fläskkarré i bit
Juicen från 2 hela citron
2½ msk torkad oregano (eller färsk för den delen!)
3 tsk salt
2/4 dl olivolja
GÖR SÅHÄR : Skär upp karrén i bitar. blanda ihop ingredienserna till marinaden och vänd runt köttet väl. Låt vila i kylskåp helst över natten, men ett par tinnar funkar de också. Trä upp bitarna på spett strax före grillning.
Till våra grillspett gjorde vi en melon och fetaostsallad och tunn, råstekt potatis.