En till Allt för föräldrar webbplats

Låt sotarn va!

Jaha, Arvika kommun….

I dagens AN läste jag om kommunens sotare. Firman startades av den nuvarande ägarens pappa. På den tiden va det ett måste att man skulle bo i kommunen för att få uppdraget som sotare. Nu, idag, har kommunen sagt upp vår lokala sotarfirma och sett sig om efter billigare firmor i andra städer. De (som tar beslut och bestämmer) vill alltså ha en firma som tar mindre betalt av kommunen, jag tvivlar stark på att VI i stôgera kommer se nån prisskillnad på våra fakturor. Faktiskt undrar jag om inte en viss typ av ersättning för deras resor kommer att speglas i vårt pris… Det är ju väldigt konstigt om de kan vara billigare trots att de måste resa. Drivmedel är ju dyrt som guld, typ.

Har jag förstått detta rätt nu. Kommunen kickar ut den lokala sotaren för en utomsocknes billigare firma MEN de uppmanar oss att handla hemma för att gynna stan? Jag kan ju berätta att i vissa butiker kostar ”prylarna” typ 100 – 200kr mer än på nätet (fri frakt). Köper man de här prylarna ganska ofta är det kännbart för vissa av oss.
Varför ska då inte kommunen hålla sig innanför kommungränsen? Dubbelmoral. Vi har ju en sotarfirma här, en gammal inarbetad som nu kommer gå på knäna eftersom några sotare sökte nytt jobb när detta blev känt. Borde inte kommunen välja lokalt där det går? Jag sejfar med att skriva ”där det går” innan nån rolig typ skriver nåt om att jag ska börja borra efter olja eller annat som vi köper utanför 0570.
Jag tycker att det är dåligt. Vi ska värna om alla våra lokala företagare, tycker jag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *