En till Allt för föräldrar webbplats

DonkaDonka hela natten

När förbudet ang. nattlig körning i stan försvann, försvann även behovet av att ”försöka hitta en lösning som funkar för alla”. Det va ju underligt, eller?
Nu kan de iaf ha kul igen. För man kan tydligen inte ha kul om man inte retar folk.
Jag blir smått förvånad över att man försvarar att ens barn åker runt och stör folk. Vill man inte att barnen ska uppföra sig mot andra?
Nån av er som tycker att hög musik är enda sättet att ha kul måste ju ändå bo så pass avskilt att ni kan ha dem hemma hos er. Där de kan spela högt och slänga sitt skräp på marken. Ja menar, du stör dig ju ändå inte och då stör de ju ingen annan. Du kan ju hjälpa dem….men grejen är väl att det är lätt för folk utanför stan att tycka… Det är ju som stockholmare och vargar. De är ju ”all for” varg TILLS en varg bestämde sig för att kolla in storstan. Den vargen strök med snabbare än kvickt.
Jag tycker inte att vargen ska utrotas, jag är för djur och natur. Det är bäst att poängtera att jag inte tycker att det är friskt vargbeteende när de rör sig i bostadsområden eller att attackerar folk. Traskar vi runt i skogen däremot så kanske vi ska vara beredda och förberedda på att stöta på djur. Därför går jag inte i skogen. Den tillhör djuren i första hand, tycker jag. Sen är det ju bra om vi kan dela på den utan att nån ska dö.
Lite som att vi borde kunna dela på stan… Det verkar inte heller funka.

Varför ska unga ens va på stan på nätterna? Föräldrar va oroliga för sina döttrar när biltrafiken stoppades nattetid. De tycker att det blev mer otryggt. Otryggt får det inte vara! Det ska ALLTID vara tryggt för flickor och det SKA inte hänga på om man får köra bil i stan på natten. Flickor, pojkar och ALLA ska få känna sig trygga vart de än är. Och DET bygger väl på att man uppfostrar sina barn till att bli empatiska människor som ser allas lika värde och respekterar andra.

Om mitt barn nu skulle vara ute på natten och jag inte fick åka in i stan och hämta henne, vet du vad jag skulle göra då? Jag skulle parkera bilen så nära avstängningen jag kan och sen gå och möta upp henne och hennes polare och köra hem dem. Man kan ju vara flera föräldrar som möts upp om man tycker det är tryggare. En avstängning skulle iaf inte hindra mig från att hämta min unge.
Men att man som förälder inte skulle få hämta sitt barn är direkt superdumt BTW. De bilarna måste ju få passera en ev. avspärrning. Normalt motorljud kan ju inte störa.

Jag bor utanför stan och märker inte av den höga musiken men jag får ju kryssa mellan glaskross när jag ska handla. Dessutom kan jag förstå de stadsboende. Det är ganska enkelt, det är bara att sätta sig in i deras situation. Alla har väl legat vakna nån natt…plussa på ett jäkla donkadonka så kanske det plingar till i den del av hjärnan som hanterar empati.
Återvinningen vid järnvägen går inte att använda längre. Det är hållplats för de som har roligt. Både jag och karln har fått punka efter att ha varit där. Vi har fått punka lite överallt i stan. Senaste besöket på däckverkstan va härom dan. När åkte ut ur verkstan hörde vi en anställd säga: Ja, då tar vi in nästa bil med punka.
Det skräpas ner nåt så kolossalt här i stan. Snacka om att fortsätta kasta sten i sitt lilla glashus.

Nån dag har de här bilintresserade växt upp. De kanske har jobb och familj. Det kanske är de som får försöka söva ett litet barn som väckts av högmusik och plåtskrammel. Kanske står de på sitt jobb med rödsprängda ögon och ångest inför kommande natt som inte heller kommer innehålla sömn. Men de ska väl bo på landet då. Då får de nog börja spara nu, eller sälja ljudet i bilarna som antagligen kostar som ett mindre hus insats.
Karma is a bitch.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *