En till Allt för föräldrar webbplats

Kid och oldie ger sig in i mellobetygen

I dagens Arvika Nyheter hade tre personer tippat vinnaren av Melodifestivalen. Alla bidrag presenterades med en bild från respektive framförande. Vid varje bild hade dessa tre personer fått kommentera vad de tyckte om låten/artisten och sen lämnades ett betyg.

Okey, jag läste inte allt först. Jag ströläste och kollade mest betygen. Sen fick jag gå tillbaka och läsa (typ) allt.
En av ”tipparna” valde att fokusera på det hen tyckte va negativt med artisten/låten. Hen tyckte att det mesta va dåligt.
Man ska nog ha nån form av kärlek till mello om man ska recensera.
Hupp hupp! Innan du förhoppningsvis ens hunnit tänka ”de är kändisar i rampljus så de får fan ta att man kritiserar dem” så säger jag: De är ju även människor med känslor. De läser antagligen inte AN men ändå. Andra, yngre läser kanske och ska vi inte försöka få en snällare ton. Don´t growa up och be like us liksom!
Det va ganska uppenbart att personen ville vara lite rolig med sina kvicka sågningar men…nja.
Nej, jag är inte sekundärkränkt, jag kan knappt bli primärkränkt.
Det jag reagerade mest på är betyget/omdömet  som Charlotte Perrelli får. Citat: ”Men snälla Charlotte, den där 50 års krisen är inte klädsam, du är i mitten av 40-åren, det är lugnt. Still Young (låtens titel) är Perrelli, dessvärre inte…”
Seriöst! Varför skulle Charlottes framträdande vara en 50 års kris? För att hon har en tajt klänning ( kanske även kort, jag minns inte) och höga klackar eller för att hon sjunger om att hon fortfarande är ung?
När man är i de övre tonåren/20nånting kan man ju tro att livet är slut vid 40 men vänta bara kära du. 😉
Glädjs åt att du precis fått veta att man kan va ung ganska mycket längre än du trodde. Just saying!

Jag hade velat få se vart yngre barn/ungdomar och äldre hade lagt sina röster. Vart är rösterna från de andra åldersgrupperna?
Melodifestivalen riktar sig väl ändå till allt från ”tots” till ”still youngs +”. Fattar ni? Dotters låt Little Tot och Perrellis Still Young. Där fick jag väl till det iaf? Jag försökte inte ens, det bara kom.
Nån på redaktionen har väl nåt småsyskon/barn och äldre släkting som skulle kunna ställa upp med lite betyg. För de där omdömena kunde vi va utan. Det är ju liksom inte så att vi behöver en sammanfattning som om det vore vårens nya serier som presenterades.
Men AN kunde även ha lite spridning på serie- och filmtipsarna. Gå ut på stan och fråga vilka serier folk gillar. Vore kul om de iaf va lite olika typer av fôlk som recenserade. Ja men nån från högstadiet, nån från kulturvännerna, nån småbarnsfarsa osv…
Själv vann jag ju en tävling på Mixmegapol. Jo´ra. Man skulle recensera en film och min recension vann. Min text fick ganska fint betyg av Wiklund himself direkt i radion. Priset va ett år med Telias stora tv-paket och att få recensera film en månad på Telias hemsida ihop med Hans Wiklund. Jag skaffade fiber (för det krävdes) men nåt pris kom aldrig. Jag skrev till dem men fick inget svar. Det va ju dret. Så AN…hör av er. 😉

Tillbaka till Melodifestivalen, eller festibalen som min fyraåring säger. Jag älskar´t:  festival + bal = festibal. Kan det bli mer glamour och flärd? Hon går all in med paljetter, mina höga klackar (oh my g, hoppas inte att hon redan är i 50 års krisen!!) och ett dopp bland mina bijouterier. Sen är det dans framför tv:n. Ja-a hon är fyra år och får va uppe ända till röstningen är klar. So?

Nu tänkte jag att jag och Mini (barnet) ska ge betyg från ett kid och en oldie. Jag tar på mig mina Birkenstocks och lägger en filt över knäna och ger er rösten från en äldre.

Danny * Dandi Dansa
Mini: Annorlunda, bra 1/5
Oldie: Coolt nummer, glad låt. 4/5

Klara Hammarström * Beat of Broken Hearts
Mini: Jättevacker 5/5
Oldie: 3/5

Anton Ewald * New Religion
Mini: Fin 2/5
Oldie: Gillar ju lasershow och dans. 3.5/5

The Mamas * In the Middle
Mini: Jättebra 5/5
Oldie: Tänker på musical, älskar musikal 3/5

Paul Rey The * Missing Piece
Mini: Jättecool 3/5
Oldie: Stilrent. Mysigt 4/5

Charlotte Perrelli * Still Young
Mini: Så vacker och glittrig 4/5
Oldie: Schlager!! Proffs! Vi är fortfarande unga, girl! 3,5/5

Tusse * Voices
Mini: Jätteglittrig och fin 5/5
Oldie: Pepp! 3/5

Alvaro Estrella * Baila Baila
Mini: Rolig låt 4/5
Oldie: Kan inte sitta still. Sommarlåt. 3,5/5

Clara Klingenström * Behöver inte dig idag
Mini: Hon är bra 5/5
Oldie: 3/5

Eric Saade * Every Minute
Mini: Duktig på att leka 4/5
Oldie: Så oväntat men shit va denna har växt för mig. Köra-bil-i-natten-låt 4/5

Dotter * Little Tot
Mini: Hon är bra 4/5
Oldie: Gillar växlingarna 3,5/5

Arvingarna * Tänker inte alls gå hem
Mini: Har jag inte hört talas om 2/5
Oldie: Det är laser, synkade dansmoves och trallvänlig låt. 3/5

Mini gav betyg genom att lägga fram antalet duploklossar. En kloss = en poäng.
Dannys något låga betyg hade helt klart varit högre om han inte varit först ut.
Jag tycker faktiskt inte att nåt betyg föll under 3:an. Allt är lyssningsbart i mina öron. Finns nåt nummer som jag inte fattar kopplingen mellan outfit och låt men jag är helt säker på att den finns. Ett nummer blir, enligt mig, bättre om det finns en hel het.
Skönt att vi har rätten att tycka olika men jag anser att man kan hålla en trevlig ton. Har man inget bra att säga ska man inte säga nåt.
Ja, jag borde nog ha varit tyst mer än en gång men jag utvecklas fortfarande. I´M STILL YOUNG!

Om du kom ända hit ner så hoppas jag att du förstår att det ögonglimtas ganska mycket i inlägget. Men jag tycker på riktigt inte om att det anses okey att skrivas elakt om kändisar bara för att de valt ett liv i rampljuset.Det är ju en himlans tur att vi har dem som underhåller oss med film, musik osv… Sen vill jag inte att den hårda ton vi har mot varandra ska hoppa med in i nästa generation. Fan för mobbing och allmänt skitprat. Ska vi säga så´ra? Nu ska jag ut och skotta snö så bilar med extra lull lull (jag kommer aldrig ihåg vad det heter)  tar sig in på uppfarten.
Kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *