En till Allt för föräldrar webbplats

Inomhusskruvdragare or not. Not

Lördag….en dag att vakna när man vaknar. Ja, jag kan skriva så eftersom mitt lilla barn har insett att det är easy peasy att få upp sin far. Han låter henne välja fritt bland Disney+ utbud så hon har väl fattat att det finns fördel med att jaga upp honom först. Det kan bli va för dret som helst, filmen alltså. När jag klev upp i morse såg de på Törnrosa från 1937 (typ). Nu skulle jag väl iof inte kalla en sån klassiker för dret. Upptäckte att den inte är så himla hemsk som vissa instagramers påstår. Jag har ju läst att det finns folk som tycker att dessa filmer är extremt kvinnoförnedrande MEN…jag håller inte med. Törnrosa, Aurora, blir visserligen bortlovad till en prins redan som spädbarn. Emot det! Meeeen denne prins upplyser faktisk sin far om att det är väldigt omodernt med bortgifte. ”Det är faktiskt inte 1300-tal pappa” säger han efter att ha träffat och kärat ner sig i vad han tror är en enkel bondtôs (det ÄR ju Aurora). Aurora btw, vilket fint namn.

När Törnrosa fått sin prins och den elaka häxan mött sitt öde hade jag slagit rot i soffan. Daniel kopplade in en varmvattenberedare så vi alltid ska ha varmt vatten till disk och dusch. Han va väldigt energisk och sugen på att greja. Me…not so much. Men när han stod och tjôtade om att vi måste greja nåt och jag sa ”gör klart garaget då” tror jag att hans låga slocknade något.
Jag såg det sista av Modern Family. Nån som vet om det är det stora THE END som gäller efter denna säsongen? Verkade nästan så. Kom på att jag har hela säsong 16 av Greys Anatomy att se. Men där nånstans kände jag att det nog va dags att även jag behövde göra nåt produktivt. Borrade nya hyllplansplupphål i lillans bokhylla. Bamses farmors hus är så jäkla högt. Till nu har hon bott granne med Pippi Långstrump men för att Bamse ska kunna stå och speja mot farmors hus klockan åtta på morgonen behövde huset komma upp på samma hyllplansnivå. Fixat!

Under detta borrande kom jag på att det hade varit skönt att ha en inomhus-skruvdragare. De vi har används ju mest ute och är ganska skitiga. Ja, en sån till inomhusbruk behöver jag. Nån timme senare när jag uttalat detta högt för övriga i familjen insåg jag att det va ett jäkla lyxproblem av rang. Jag får väl ta på mig en handske eller nåt då. Så himla dum och onödig utgift.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *