En till Allt för föräldrar webbplats

Han, hon, superhjälte

Oooookey…
Jag är inte en person som säger hen till vardags. Jag kör på det gamla old fashion ”han eller hon”. Jag har aldrig träffat nån som identifierat sig som annat än han eller hon men när jag gör det så kommer jag självklart respektera om det skulle finnas ett önskemål om definition.
Så med det skrivet:
Jag gillar inte att man ska regissera barns lek. Att en flicka ska motas mot bilbanan för att hon har lekt för länge med dockorna eller en pojke motas mot dockorna för att han lekt med traktorer är madness om du frågar mig.
När jag fick barn, en flicka, blev det mycket rosa och lila när hon va liten och ej talför. Det köptes nog absolut mest dockor och andra ”tjejgrejer”. Men när hon för första gången såg en liten leksaksbil och älskade den körde jag raka vägen till leksaksaffären och köpte ett gäng bilar. Till sin Duplosamling har hon önskat Elsas slott och tankstation med Bilarfigurerna. Hon älskar att dansa och att spela fotboll. Hon är verkligen allround och det har hon fått välja att bli.
Kidsen vet vad de gillar oavsett om vi försöker påverka. Tror jag.

I förrgår satt jag och beställde lite nya höstkläder till lilltjejen. Hon älskar att klä ut sig så jag kollade in den fliken. Hittade den här:
Namnlös
Jättefin spindeltjejklänning, Men det finns väl ingen spindelkvinna/tjej?
Men om hon fanns skulle hon knappast godkänna den här prinsessklänningen som hjältedräkt. Eller?
Hur ska spindeltjejen kunna hoppa mellan höghusen, klättra på väggar, smyga längs väggar i en jäkla tyllkjol??
Det kräver ju sina trosor om man säger så. Tights funkar ju oxå såklart. En annan utmaning är att ha dräkten under kläderna i ett ”alltid redo läge”. Inte helt problemfritt. Just superheros är svårt att göra tjej- eller killiga. Vill en tjej vara spindelmannen så får hon väl helt enkelt dra på sig dräkten.
Japp, det är valfritt att köpa men värt en tanke ändå.

Här har det precis varit vattenkrig mellan lillan och mellanbrodern. Hon hade kul. Hon frös men fan va hon inte brydde sig. Det är inte ofta killarna är hemma längre stunder så hon passade på.
Varm dusch och kvällsmat coming up.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *