En till Allt för föräldrar webbplats

Curly Sue

Nej, jag gick inte upp först och plockade hallon till lillans gröt. Jag sov jättedåligt och va så trött att jag knappt minns att de gick upp.
Det blev två avsnitt av Defending Jacob, de sista för denne säsong. Underligt slut ändå.
Sen drog vi till tippen och slängde lite byggspill. Jag ÄLSKAR tippen! Finns det nåt bättre än att se space växa fram när man rensar och slänger. Ja det finns förmodligen en hel del som är bättre men jag har lätt med ”att rensa” på min topp tio lista: ”Saker jag älskar”.
Efter tippen är det glass som gäller. Det är bara så. Jag va sjukt sugen på en lakritsglass, karln kommer ut med en Barebells-glass….sockerfri! Ja det va ju iof bra med tanke å vad jag skev igår. Nu försökte han ju ge mig ett bättre alternativ. Jag sa ju att jag är ett hopplöst fall.

Garaget är nu klart, utvändigt. Han kapade och spikade och jag underhöll den lilla. Vi gav oss in i hallonhäcken. Eller det som egentligen hände va att jag stod och böööjde mig in så långt jag nådde eftersom jag föreställer mig att det bor både ormar och grävlingar där inne i snåret. Men vi fick ihop en liten kopp. Senare på kvällen skickade jag in mannen som helt orädd traskade runt i snåret. Han fick ihop ganska mycket men bären skulle passera min rensning oxå. Det blev iaf så vi kunde äta lite nu på kvällen och till gröten imorgon.

 

Vädret bjöd på det mesta idag. Blåste som attan på dagen och sen blev det strålande sol som avlöstes av regn. Mitt barn älskar regn. Hon sprang runt och ”fångade regndroppar på tungan” (det är hennes ord). När regnet kom hade vi inte fått upp stuprören så hon ställde sig under hängröret och liksom duschade i regnvatten.

 

Håret är lockigt annars men regnvatten gör lockarna så där perfekta och bounce-iga. Jag vet inte hur många bilder jag tog på dessa lockar men det va många. Kan ses på instagram.

Med regn kommer sniglarna. De kommer ändå på kvällskvisten men regn lockar verkligen fram varenda snigel. Det blev ett…nej, tre varv med snigeldräparn. Till lillans lycka träffade vi grannarna som va på promenad med valpen. Hon fick klappa och busa lite. Lycka! Vi borde ha ett husdjur. Det är bra för barn att växa upp med djur. De lär sig mycket av det, tror jag. Jag är ju visserligen allergisk men det finns ju mediciner mot sånt.

Läggning…
Vi har börjat med att en av oss läser för henne och sen sätter vi på Bamse så får hon ligga själv och lyssna lite. Det funkar rätt bra. Jag börjar fundera på om det är dax att flytta in hennes säng till hennes rum. Nu står den alltså i vårt sovrum. Är jag redo för det? Det är nog mest jag som drar på det. Känns så tryggt att ha henne nära men vill ju att hon ska ha en trygg känsla i sitt rum.
Får ta en funderare på det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *