En till Allt för föräldrar webbplats

No go light

Oh my…
Igår drog jag och tränade. Jag behövde det av så många olika anledningar. Kroppen behöver verkligen tränas eftersom jag INTE är ens nära min trivselvikt. Hela jaget behövde komma ut ur huset. Jag har inte tränat sen i februari. Alla dessa månader har jag bara varit i hemmet. Ni fattar vad det innebär. Jag behövde släppa allt, bara vara jag.

Det blev Body Pump. Efter fem månaders vila skulle premiärpasset bli ett pass där man jobbar med vikter, ett pass som jag vet ger ganska massiv träningsvärk oavsett om man väljer att”bara” jobba med själva stången.
Jag gick ut väldigt försiktigt på uppvärmningen, endast ett kilo på varje sida av stången. Det va för lätt märkte jag men varm blev jag ju iaf. Sen släppte tanken på att ”go light”. Jag skulle ju få träningsvärk oavsett så jag lastade på ungefär den vikt jag brukade jobba med. Det gick helt okey faktiskt. Jag har ju inte direkt legat på latsidan här hemma.
Efter passet stod vi och snackade vid bilarna i ungefär en och en halv timme och när jag satte mig i bilen kunde jag redan känna värken komma smygande. Lovely! Man vill ju inte ha ”investerat i kroppen” i en timme utan att få kvitto på´t liksom.
Idag känner jag mig som om jag vikarierat som slagpåse åt nån medelbra boxare. Så öm. Och då vet jag att dag två är ännu värre. Funderar starkt på att höja golvvärmen på badrummet nått hack och sen bara ta plats där tills kroppen funkar igen. Du får själv fundera ut varför just badrummet. Har du haft träningsvärk så vet du.

Jag tränar för att må bra. Jag vill absolut gå ner massa kilon. Ingen ska tala om för mig att jag måste acceptera min kropp och att jag ska vara tacksam för allt den gör för mig. Det är ju för tusan jag som är min kropp, vi är inte två skilda väsen som måste hitta en gyllene medelväg för att båda ska vara nöjda.
Jag är så trött på alla pekpinnar om vad vi ska och inte ska. Sluta tala om för andra vad de får och inte får. Vad man inte får är att anmärka på vad andra gör. Det gamla talesättet ”sköt dig själv och skit i andra” är inte så dumt.
Alltså skit i vad andra väljer att göra så länge de håller sig inom lagens ramar. Man ska inte sluta bry sig om andra. Lika bra att förtydliga det innan nån VÄLJER att misstolka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *