En till Allt för föräldrar webbplats

Vegetarian wannabe

Jag vill så gärna börja äta mer vegetariskt. Köpte en kokbok i ämnet som har stått orörd men förra veckan bestämde jag att kommande vecka (alltså denna vecka) skulle ha mer vegetariskt på menyn.

Idag testade jag att göra grönkålspasta.
Jag har lite svårt för recept som innehåller saker som jag normalt sett inte har hemma så jag fick kolla igenom recepten i boken och försöka välja ut några som hade ungefär samma ingredienser. Jag har typ noll vegetariskaingredienser hemma.
Växtbaseradmjölk t.ex.  är nåt jag vanligtvis inte jobbar med. Jag köpte havremjölk. Glömde lyssna efter det där ”klicket” som bekräftar att förpackningen varit obruten vid köp. Hällde upp de två decilitrarna. Drycken va inte vit, mer ljustnougat färgad. Ska den verkligen se ut så? Luktade men kände inget. Hur luktar ens havre som ”gone bad”? Äsch, jag måste sluta noja för allt. Jag fortsatte.
Först skulle jag rosta solroskärnor så de fick lite färg. De gick från noll till lätt brända. De skulle mixas med havredrycken.
Normalt sett vill jag inte (orkar inte) pyssla med massa separata moment. Jag vill ha i allt ungefär samtidigt. Nu hade jag gjort två moment innan jag ens hackat vitlök och skurit grönkål. Lite stolt över mitt tålamod ändå.
Jag fick väl ihop en måltid tillslut. Jag va ganska säker på att barnet inte skulle bli överförtjust i denna nya rätt. Det gröna verkar ha nån negativ effekt på aptiten. Jag sprutade på lite ketchup för att det skulle se mer ut som det vi brukar äta.

Hon såg såklart igenom ketchupbluffen. ”Hon tänkte inte äta sånt äckligt”.  Äckligt är ett ord jag inte accepterar vid matbordet. Hon fick gå men kom tillbaka och åt sin portion. Helt chockad över att hon faktiskt åt utan stora protester. Lite protester men hon åt.
För egen del så vet jag inte om det är en rätt som kommer testas igen närmsta tiden men jag antar att man måste vänja sig lite vid det vegetariska, eller?

Folk frågar varför jag vill få in mer vegetariskt. Jag gillar kött men det känns inte rätt att äta kött varje dag. Kyckling har jag slutat äta helt pga. hur de hålls. Nu har jag även slutat med fisk eftersom de fångas i Norge men packas i Kina. Jösses va korkat på alla sätt. Det kan jag inte supporta. (Ja, jag är sist på den bollen)Jag har sagt ifrån när det kommer till mjölk som dryck. När man slutat amma behöver man inte mjölk längre. Alla rovdjur diar sin mor till dess att de är stora nog att äta mat och börjar då dricka vatten.
Va ä dä för drôl vi människor håller på med då? Det rätta vore ju att fortsätta amma ist, att ta mjölk från ett annat barn förändrar inte vad man egentligen gör. Man inser att det är konstigt att hänga vid mammas tutte vid 35 år ålder så man maskerar sitt ammande med att dricka mjölk ur kartong. Nä nä, mig lurar ni inte. *blink blink*
Här dracks det mjölk som törstsläckare, inte okey. Kalvarna ska ha den mjölken!!
Även om man inte blir helt vegetariansk så kan man ju göra nåt. Men vad man gör är upp till var och en.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *