En till Allt för föräldrar webbplats

Fotboll med alternativa kommentatorer

Fotboll…

Jag är inte alls intresserad av fotboll men mannen gillar´t så det blir att jag oxå kollar. När Sverige spelar landskamper kan jag tycka att det är lite roligare. Asså VM -18 va ju faktiskt jättekul. Det gick bra för Sverige, det va kanonväder ute (vi bar ut en tv på altanen och kollade där) och vi spelade på matcherna. Självklart blir det roligare att kolla om man själv kan vinna nåt. Vi skrapade ihop en summa faktiskt, spelade bort en summa oxå iof.
Jag hade sett fram emot EM som skulle ha spelats nu men så blev det ju inte. Tråkigt! Tror att det skulel bli Ronaldos sista landsmedverkan. Jag gillar´n. Han är den spelare som skänker mest till välgörenhet OCH han tog sig tid att ta en bild med mannen som rusade in på planen i VM. Han verkar snäll och sen kan han ju lira boll oxå. Ja, jag är en tjej som ser på fotboll ibland trots att jag är ganska ointresserad. *blink blink*

När vi kollar på t.ex premierleague (rätt stavat?) tänker jag ibland att det kanske hade varit roligare att kolla om det fanns en alternativsändning som kommenterades av komiker…. eller Berg och Gynning…. eller kanske jag och min kompis A. Jag kan ju lova att jag och A skulle ha sjukt kul iaf om vi fick spåna loss.
De här kunniga kommentatorerna kommer med intressant info då och då men… Är inte fotboll lite för allvarligt. Det är såklart allvar för spelarna eftersom det är deras jobb men för oss på läktaren/ i soffan ska det väl inte behöva bli blodigt allvar? Folk slåss ju bara för att de håller på olika lag. Att folk håller på olika lag är väl för fan hela grejen. Svårt att få ett elitserielag att gå runt om alla håller på samma lag. Troligt att sponsorerna skulle vilja ösa in pengar på lagen utan fans. Och ett lag måste ju ha sina sponsorintäkter, biljettförsäljningspengar och klubbshoppar om jag förstått det hela rätt.

Kanske kunde det finns en sändning eller ett tillval för oss som skulle behöva veta mer om regler. Varför får inte bollen vara före bla bla bla… Skulle det inte locka fler att kolla? Det måste såklart finnas den här vanliga ”tråksändningen” för de rutinerade fotbollstittarna. KANSKE kunde man få välja vem som ska kommentera, som på GPS:en. Det kan ju bli svårt till en direktsändning och sport vill man ju se ”live”. Dum idé.
Den långa pausen mellan halvlekarna kunde ersättas med nån frän show istället för att se på när kostymsnubbarna sitter och mäter sig med varandra och talar om vad spelarna tänkte. De rutinerade ”bollkollarna” i sofforna har ju ändå sina egna teorier.

Ja ja, jag vet… Jag behöver ju inte titta alls. Men nu gjorde jag ju inte det ikväll, jag satt ju här och skrev det här totalt oviktiga inlägget. Ett inlägg som jag inte kan värst mycket om så egentligen borde jag inte ha nån åsikt heller. Men vi har ju för fan det fria ordet här i Sverige. Eller vi har iaf det utåt sett. Man är ju dum i huvudet om man inte tycker som majoriteten. Man borde iaf kunna hålla sin dumma åsikt för sig själv… (Ironi om det va oklart)

2 thoughts on “Fotboll med alternativa kommentatorer

  1. Du sa det rätt, men när du intresserar dig för att se fotbollsmatchen flera gånger tycker jag att du borde vara spännande. Som vi vet att många spelare vill gå i fotbollslag snarare än andra spel. Och vi älskar Sweden Premiere League, som de spelade.

    1. Jag blir mer och mer intresserad så kanske lär jag mig snart reglerna. Hoppas att hitta ett eget favoritlag, då kommer det bli ännu roligare. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *