En till Allt för föräldrar webbplats

Bygga Duplo när barnet sover

Jag tycker verkligen om att bygga lego, eller duplo. Hon är väl för liten för lego ett tag till. Jag bygger upp alla hennes hus och efter några dagar har hon plockat ner dem. Det tycker hon är kul så vi är väl en perfect match. Helst sitter jag i hennes rum efter hon har lagt sig så jag får bygga i fred. Sätter på en pod eller en ljudbok.  Är hon med så vill hon sätta fel klossar på mina byggen. Jag vill inte begränsa hennes fantasi och skaparanda så hon får sätta en grön platta på Elsas slott. Men i mig gör det ont för plattjävlen ska ju va VIT! Därför bygger jag när hon sover. Mannen sitter och kollar på nån fotbollsmatch så vi får båda lite alonetid.

Det fattas alltid klossar. Hon har dem som mat till gosedjur och dockor eller så drar hon runt dem i huset i nån av sina väskor. Det sluta med att de försvinner under soffor och fåtöljer. När jag anstränger mig med dammsugningen och trixar in munstycket under soffor och andra möbler får jag fram en hel del saknade klossar (och strumpor).

Finns det nån som har ett dammfritt hem? Finns det folk som på riktigt dammtorkar varannan dag? Jag begriper inte vart allt damm kommer ifrån. Vårt badrum är en riktigt damm-magnet. Varje gång jag sitter på toa ser jag på dammet och tänker ”Jag måste städa” men så är jag klar och tanken är borta.
Igår gjorde jag det. Jag plockade ut allt som står på golvet och sen dammsög jag och torkade med badrumsservetter.
Sen va det kört, jag for över hela huset. Jag dammsög och torkade som en galning. Skönt att ha det gjort men jag lär inte göra om det om två dagar igen. No no no!

Jag ska BTW ge upp det här med att odla. För två år sen hade jag tomater, gurkor, jordgubbar och chili. De senast två åren växer det jättesakta eller inte alls. Busktomaterna som jag köpt som frön blir fan flera meter höga och inte en enda blomma än. Jordgubbarna kanske börjar blomma i augusti eller nåt. De växer iaf, lite. Fattar inte vad som plötsligt är så fel.


IMG_1528
Så här såg det ut i morse när lilla fröken vaknade. Hon blev glad. Det va ett tag sen allt va uppbyggt. Hon lekte faktisk ganska länge. Hon har tyvärr blivit lite för sugen på att se på TV efter min sömnbrist i måndags. Man gör vad man kan för att överleva liksom…

IMG_1527
Här har hon lekt och än så länge är allt intakt. Duplo är helt klart hennes bästa leksaker. Gillar att hon leker med både Elsa och Mimmi men att hon även gillar bilar, brandstation och flygplatsen.
Bamsebyn ställer jag i ordning varje kväll och jag mår nästan dåligt om nån av figurerna fattas. Hon leker inte med den, mer än att figurerna alltid ska sova eller läggas i en stor hög.

IMG_1529
Ja, ni ser ju själva! Tomaterna är höga och glesa. Hade jag medvetet köpt höga tomatplantor så hade jag väl satt dem i en större hink/kruka. Inte en blomma än. Jordgubbarna växer men de är ju inte på långa vägar redo för att blomma. Dessutom är det fullt med blomflugor i jorden så nu ska jag bära ut dem på altanen. Hoppas att fåglarna inte förstör dem.
Tråkigt! Jag vill odla ju! Men med mina senaste två års misslyckande törs jag inte investera i ett dyrt växthus heller.
Förbannade sniglar som förstör möjligheten att odla i pallkragar! (Snyggt att det va just en ölburk som stack upp ur pantpåsen)

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *