En till Allt för föräldrar webbplats

Agglofantiskt

Vilket väder! Äntligen sol och blå himmel igen. Vi (jag och lillan) tog fram dynor till de stora utefåtöljerna. Jag ställde fram kabeltrumman som jag målat vit. Jag sköljde och borstade bort pollen från altanen. Det va sommarfeeling på tôsera. Vi funderade på att fylla upp lilla poolen oxå men hon va inte så badsugen.
Vi hade det såååå gôtt i vår lilla ”oas”. Det va agglofantiskt!
IMG_1430

Agglofantiskt? Jag hittade en ordlista över gamla/svåra ord och fann ”agglofantiskt”. Det betyder ”helt utan jämförelse”. Ordet är ju hur bra som helst!!!

När vi skulle äta lunch bestämde vi oss för att sätta oss på den inglasade verandan på framsidan. Där visade himlen ett helt annat temperament. Det började blåsa in heltäckande mörka moln.
IMG_1431(1)
Jag rusade ut på baksidan igen och vevade in parasoller och slängde in dynorna. Funderade på att ta fram spännband för att låsa fast studsmattan. Inte helt ovanligt att såna flyger iväg i blåsten.

Efter ett tag ville lillan att vi skulle starta ”bubbelmaskinen”. Vi gick ut på altanen och himlen hade börjat spricka upp igen. Det blev jättevarmt.
Såpbubblor blir aldrig tråkigt. Den här maskinen är så bra. Bara att luta sig tillbaka och låta batterierna göra jobbet.
Jag fick ut gräsklipparen och gjorde några varv (plockade säkert tio sniglar) innan det mörknade igen. Denna gången kom regnet.

Idag kom äntligen lillans hårband. Håret växer sakta och är så tunt och fint att det inte riktigt funkar med tofsar än men hon blir typ galen när lockarna kittlar henne i ansiktet så nu ska vi testa hårband.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *