En till Allt för föräldrar webbplats

Mussle och Hemlium

Vilken mysig läggning vi hade idag.
Mannen åkte in och jobbade lite, pojkarna va ute på sitt så jag och lillan va helt själva. Vi la oss i hennes säng och hon kröp upp mot mig med min arm runt henne. Vi läser den senaste Musse & Helium boken. De böckerna riktar sig visserligen till äldre barn men jag tycker att böcker i hennes ålder kan va lite tråkiga. Hon gillar att ligga och lyssna. Ibland vill hon att vi läser en Bamsebok men hon gillar verkligen Musse & Helium, eller Mussle & Hemlium som hon kallar dem. So far har Galaha och duvjägarna satt mest intryck. Hon gillar spänning.
Hon brukar orka ligga still i ett kapitel men idag ville hon att jag skulle fortsätta läsa. Det händer väldigt sällan att hon somnar när jag läser men ikväll gjorde hon det. Hon brukar vilja ”prata en sak” innan hon kan slappna av.

Läste om en tjej som planterat in leopardsniglar i sin trädgård. De äter mördarsniglarnas ägg. Nu, några år efter inplanteringen har hon inte sett en enda mördarsnigel. Leopardsniglarna är som små trädgårdsmästare. De äter ogräs, mördarsnigelägg och håller allmänt rent. Enda kruxet är ju att även de är sniglar… Men jag får nog se mig om efter några såna ändå. Idag lyckades ena pojken trampa på en mördarsnigel. Först upptäcktes själva snigeln på glasverandan (den ramlade av skon där) sen såg jag fläckarna med slem/inälvor som spårades ut på trappan. Så jävla äckligt. Jag sprayade med ättika/vatten/diskmedel men snigelslem är oförstörbart. Vi har två långa dörrmattor som inte säljs längre så nyköp gick inte. Jag skar, skarvade och täckte så nu är fläckarna iaf borta. Nu kommer jag att bli förbedövligt tjatig om att man ICKE får trampa på sniglar. Blicken i marken!!! Avslutade med att hälla bikarbonat runt hela trappan. De ska inte gilla basiska medel har jag läst. Såg ett tips om att strö ut bikarbonat så nu hoppas jag att det hjälper lite runt trappan iaf.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *