En till Allt för föräldrar webbplats

Min vädergud

Hej hej!
Jag börjar tro att min karl ÄR nån typ av vädergud, iaf en halvgud. Han prickar typ alltid in sin semester med fint väder. Han va t.ex pappaledig sommaren -18. Det är väl ändå den sommaren vi minns som den varmaste i vår tid?
Han hade en pappavecka i maj, den va kanonfin… Just saying… Kan inte minnas att människan haft semester när det regnat mer än nån kväll. Skumt eller en jäkla tur.

Som ni nog förstår så har han nu börjat jobba. regnet står som spön i backen och tempen sjunker. Det är nog bra för växter, djur och naturen i stort. Jag mår inte heller dåligt av att det regnar. Jag och Mini hänger på glasverandan med nyinköpt pyssel.
Måndagsreklamen har fått ett större värde hos mig efter att jag upptäckte Lidls reklamblad. De har så himla mycket roligt, särskilt för barn. Idag va en sån dag. Vi drog ner och köpte en bok med tillhörande klistermärke. Just nu skapar Mini olika världar för älvor och sjöjungfrur som hon dessutom får ge kläder och hår. Hon är i pysselhimlen. Jag funderar på att åka och köpa fler till kommande regndagar.

Jag väntar på att klockan ska närma sig 16.30 för då ska jag åka och träna. Idag är det Sh´bam. Det är kul dä.

Krusbär, ett superbär.

Då är det uppdukat med kamera, dator, telefon och krusbär. Det är väl ungefär det jag behöver idag. Ja, men snälla du… Självklart har jag tryckt en Twix redan. Jag försöker inte lägga upp nån fasad av nyttigt beteende. Jag är som alla andra, jag vill ha min choklad trots att det inte är lördag och att jag verkligen inte borde äta choklad eller nåt annat med socker MEN man måste väl ändå få leva lite.

Krusbär är förresten väääääldigt nyttigt och gott. Anledningen till att jag äter krusbär är att det står en buske några meter bort. Man tager vad man haver.

IMG_5495Fakta om krusbär:
De är ett nyttigt superbär. Krusbäret har 20 gånger mer C-vitamin än apelsinen. De har oxå mycket kalium, magnesium och A-vitamin så ut och hitta krusbär. De är små hälsobomder.

Jag behöver verkligen vitaminer nu. Jag är trött och humöret är fan inte på topp. Känner mig som en skärbrännare som går och små klickar lite hela tiden. Hittar ingen ro.
En anledning kan vara att jag utsett mig själv till nån rättviseminister men har nyligen upptäckt att det inte finns nån universalrättvisa. I alla situationer är det nån som måste offras för att nån annan ska få sin rättvisa.  Det stör mig! Nu menar jag inte att alla i ett hushåll får exakt lika många bullar och sånt där, jag menar större saker än så.

Här finner jag iaf lite ro i själen men det är nåt som gnager i mig. Oklart vad!
Ikväll ska jag iaf på Body Jam och det brukar få endorfinerna att rusa.

Ut och skaffa er krusbär nu!

 

 

 

 

DonkaDonka hela natten

När förbudet ang. nattlig körning i stan försvann, försvann även behovet av att ”försöka hitta en lösning som funkar för alla”. Det va ju underligt, eller?
Nu kan de iaf ha kul igen. För man kan tydligen inte ha kul om man inte retar folk.
Jag blir smått förvånad över att man försvarar att ens barn åker runt och stör folk. Vill man inte att barnen ska uppföra sig mot andra?
Nån av er som tycker att hög musik är enda sättet att ha kul måste ju ändå bo så pass avskilt att ni kan ha dem hemma hos er. Där de kan spela högt och slänga sitt skräp på marken. Ja menar, du stör dig ju ändå inte och då stör de ju ingen annan. Du kan ju hjälpa dem….men grejen är väl att det är lätt för folk utanför stan att tycka… Det är ju som stockholmare och vargar. De är ju ”all for” varg TILLS en varg bestämde sig för att kolla in storstan. Den vargen strök med snabbare än kvickt.
Jag tycker inte att vargen ska utrotas, jag är för djur och natur. Det är bäst att poängtera att jag inte tycker att det är friskt vargbeteende när de rör sig i bostadsområden eller att attackerar folk. Traskar vi runt i skogen däremot så kanske vi ska vara beredda och förberedda på att stöta på djur. Därför går jag inte i skogen. Den tillhör djuren i första hand, tycker jag. Sen är det ju bra om vi kan dela på den utan att nån ska dö.
Lite som att vi borde kunna dela på stan… Det verkar inte heller funka.

Varför ska unga ens va på stan på nätterna? Föräldrar va oroliga för sina döttrar när biltrafiken stoppades nattetid. De tycker att det blev mer otryggt. Otryggt får det inte vara! Det ska ALLTID vara tryggt för flickor och det SKA inte hänga på om man får köra bil i stan på natten. Flickor, pojkar och ALLA ska få känna sig trygga vart de än är. Och DET bygger väl på att man uppfostrar sina barn till att bli empatiska människor som ser allas lika värde och respekterar andra.

Om mitt barn nu skulle vara ute på natten och jag inte fick åka in i stan och hämta henne, vet du vad jag skulle göra då? Jag skulle parkera bilen så nära avstängningen jag kan och sen gå och möta upp henne och hennes polare och köra hem dem. Man kan ju vara flera föräldrar som möts upp om man tycker det är tryggare. En avstängning skulle iaf inte hindra mig från att hämta min unge.
Men att man som förälder inte skulle få hämta sitt barn är direkt superdumt BTW. De bilarna måste ju få passera en ev. avspärrning. Normalt motorljud kan ju inte störa.

Jag bor utanför stan och märker inte av den höga musiken men jag får ju kryssa mellan glaskross när jag ska handla. Dessutom kan jag förstå de stadsboende. Det är ganska enkelt, det är bara att sätta sig in i deras situation. Alla har väl legat vakna nån natt…plussa på ett jäkla donkadonka så kanske det plingar till i den del av hjärnan som hanterar empati.
Återvinningen vid järnvägen går inte att använda längre. Det är hållplats för de som har roligt. Både jag och karln har fått punka efter att ha varit där. Vi har fått punka lite överallt i stan. Senaste besöket på däckverkstan va härom dan. När åkte ut ur verkstan hörde vi en anställd säga: Ja, då tar vi in nästa bil med punka.
Det skräpas ner nåt så kolossalt här i stan. Snacka om att fortsätta kasta sten i sitt lilla glashus.

Nån dag har de här bilintresserade växt upp. De kanske har jobb och familj. Det kanske är de som får försöka söva ett litet barn som väckts av högmusik och plåtskrammel. Kanske står de på sitt jobb med rödsprängda ögon och ångest inför kommande natt som inte heller kommer innehålla sömn. Men de ska väl bo på landet då. Då får de nog börja spara nu, eller sälja ljudet i bilarna som antagligen kostar som ett mindre hus insats.
Karma is a bitch.

Kid och oldie ger sig in i mellobetygen

I dagens Arvika Nyheter hade tre personer tippat vinnaren av Melodifestivalen. Alla bidrag presenterades med en bild från respektive framförande. Vid varje bild hade dessa tre personer fått kommentera vad de tyckte om låten/artisten och sen lämnades ett betyg.

Okey, jag läste inte allt först. Jag ströläste och kollade mest betygen. Sen fick jag gå tillbaka och läsa (typ) allt.
En av ”tipparna” valde att fokusera på det hen tyckte va negativt med artisten/låten. Hen tyckte att det mesta va dåligt.
Man ska nog ha nån form av kärlek till mello om man ska recensera.
Hupp hupp! Innan du förhoppningsvis ens hunnit tänka ”de är kändisar i rampljus så de får fan ta att man kritiserar dem” så säger jag: De är ju även människor med känslor. De läser antagligen inte AN men ändå. Andra, yngre läser kanske och ska vi inte försöka få en snällare ton. Don´t growa up och be like us liksom!
Det va ganska uppenbart att personen ville vara lite rolig med sina kvicka sågningar men…nja.
Nej, jag är inte sekundärkränkt, jag kan knappt bli primärkränkt.
Det jag reagerade mest på är betyget/omdömet  som Charlotte Perrelli får. Citat: ”Men snälla Charlotte, den där 50 års krisen är inte klädsam, du är i mitten av 40-åren, det är lugnt. Still Young (låtens titel) är Perrelli, dessvärre inte…”
Seriöst! Varför skulle Charlottes framträdande vara en 50 års kris? För att hon har en tajt klänning ( kanske även kort, jag minns inte) och höga klackar eller för att hon sjunger om att hon fortfarande är ung?
När man är i de övre tonåren/20nånting kan man ju tro att livet är slut vid 40 men vänta bara kära du. 😉
Glädjs åt att du precis fått veta att man kan va ung ganska mycket längre än du trodde. Just saying!

Jag hade velat få se vart yngre barn/ungdomar och äldre hade lagt sina röster. Vart är rösterna från de andra åldersgrupperna?
Melodifestivalen riktar sig väl ändå till allt från ”tots” till ”still youngs +”. Fattar ni? Dotters låt Little Tot och Perrellis Still Young. Där fick jag väl till det iaf? Jag försökte inte ens, det bara kom.
Nån på redaktionen har väl nåt småsyskon/barn och äldre släkting som skulle kunna ställa upp med lite betyg. För de där omdömena kunde vi va utan. Det är ju liksom inte så att vi behöver en sammanfattning som om det vore vårens nya serier som presenterades.
Men AN kunde även ha lite spridning på serie- och filmtipsarna. Gå ut på stan och fråga vilka serier folk gillar. Vore kul om de iaf va lite olika typer av fôlk som recenserade. Ja men nån från högstadiet, nån från kulturvännerna, nån småbarnsfarsa osv…
Själv vann jag ju en tävling på Mixmegapol. Jo´ra. Man skulle recensera en film och min recension vann. Min text fick ganska fint betyg av Wiklund himself direkt i radion. Priset va ett år med Telias stora tv-paket och att få recensera film en månad på Telias hemsida ihop med Hans Wiklund. Jag skaffade fiber (för det krävdes) men nåt pris kom aldrig. Jag skrev till dem men fick inget svar. Det va ju dret. Så AN…hör av er. 😉

Tillbaka till Melodifestivalen, eller festibalen som min fyraåring säger. Jag älskar´t:  festival + bal = festibal. Kan det bli mer glamour och flärd? Hon går all in med paljetter, mina höga klackar (oh my g, hoppas inte att hon redan är i 50 års krisen!!) och ett dopp bland mina bijouterier. Sen är det dans framför tv:n. Ja-a hon är fyra år och får va uppe ända till röstningen är klar. So?

Nu tänkte jag att jag och Mini (barnet) ska ge betyg från ett kid och en oldie. Jag tar på mig mina Birkenstocks och lägger en filt över knäna och ger er rösten från en äldre.

Danny * Dandi Dansa
Mini: Annorlunda, bra 1/5
Oldie: Coolt nummer, glad låt. 4/5

Klara Hammarström * Beat of Broken Hearts
Mini: Jättevacker 5/5
Oldie: 3/5

Anton Ewald * New Religion
Mini: Fin 2/5
Oldie: Gillar ju lasershow och dans. 3.5/5

The Mamas * In the Middle
Mini: Jättebra 5/5
Oldie: Tänker på musical, älskar musikal 3/5

Paul Rey The * Missing Piece
Mini: Jättecool 3/5
Oldie: Stilrent. Mysigt 4/5

Charlotte Perrelli * Still Young
Mini: Så vacker och glittrig 4/5
Oldie: Schlager!! Proffs! Vi är fortfarande unga, girl! 3,5/5

Tusse * Voices
Mini: Jätteglittrig och fin 5/5
Oldie: Pepp! 3/5

Alvaro Estrella * Baila Baila
Mini: Rolig låt 4/5
Oldie: Kan inte sitta still. Sommarlåt. 3,5/5

Clara Klingenström * Behöver inte dig idag
Mini: Hon är bra 5/5
Oldie: 3/5

Eric Saade * Every Minute
Mini: Duktig på att leka 4/5
Oldie: Så oväntat men shit va denna har växt för mig. Köra-bil-i-natten-låt 4/5

Dotter * Little Tot
Mini: Hon är bra 4/5
Oldie: Gillar växlingarna 3,5/5

Arvingarna * Tänker inte alls gå hem
Mini: Har jag inte hört talas om 2/5
Oldie: Det är laser, synkade dansmoves och trallvänlig låt. 3/5

Mini gav betyg genom att lägga fram antalet duploklossar. En kloss = en poäng.
Dannys något låga betyg hade helt klart varit högre om han inte varit först ut.
Jag tycker faktiskt inte att nåt betyg föll under 3:an. Allt är lyssningsbart i mina öron. Finns nåt nummer som jag inte fattar kopplingen mellan outfit och låt men jag är helt säker på att den finns. Ett nummer blir, enligt mig, bättre om det finns en hel het.
Skönt att vi har rätten att tycka olika men jag anser att man kan hålla en trevlig ton. Har man inget bra att säga ska man inte säga nåt.
Ja, jag borde nog ha varit tyst mer än en gång men jag utvecklas fortfarande. I´M STILL YOUNG!

Om du kom ända hit ner så hoppas jag att du förstår att det ögonglimtas ganska mycket i inlägget. Men jag tycker på riktigt inte om att det anses okey att skrivas elakt om kändisar bara för att de valt ett liv i rampljuset.Det är ju en himlans tur att vi har dem som underhåller oss med film, musik osv… Sen vill jag inte att den hårda ton vi har mot varandra ska hoppa med in i nästa generation. Fan för mobbing och allmänt skitprat. Ska vi säga så´ra? Nu ska jag ut och skotta snö så bilar med extra lull lull (jag kommer aldrig ihåg vad det heter)  tar sig in på uppfarten.
Kram kram

Just nu, ganska normal.

Även om vi nu är i nytt år och det finns ett vaccin så kan jag inte låta bli att tänka på dem som inte fick följa med in i det nya 2021. De som dog i covid-19. Så jävla ovärdigt att dö av en jävla influensa! En mild förkylning för några blev döden för andra. Nån som va lite snuvig eller kanske raspig i halsen satte en dödsstämpel på någon som litade på att de med symptom skulle stanna hemma, för säkerhetsskull. Det visade sig att egoismen är enorm i detta land.

Vad jag vet har ingen i min lilla krets haft covid men alla fick iaf följa med in i 2021. Visst har 2020 varit ett annorlunda år men jag kan inte kalla det för ett skit år pga att jag inte har fått resa runt eller gått på massa fester.
För de som varit allvarligt sjuka/haft nära som varit allvarligt sjuka/haft nära som dött har det varit ett skit år.
Det är ändå många som meddelat via alla möjliga kanaler att de haft ett skit år. Då har de ändå varit friska men begränsade av restriktioner.  Om restriktionerna är orsak till deras skit år är väl ändå det ett slag i fejset på de som varit i ”dödens blickfång”.
Men alla har ju rätt att tycka vad de vill och känna som de känner (även jag som tycker så här). De är ju en hel del frustration, rastlöshet och förtvivlan som framkallas av att inte kunna göra sånt man tycker om att göra. Själen, krôppen och hjärnan behöver ju det de behöver liksom.
Jag är ju en hemmavarg med bacillskräck så just nu är jag helt normal med alla mina hygienrutiner och rädslor.
Men visst saknar jag att krama de jag brukar krama, träffa vänner och att träna. Det är ju nästan så att jag blir glad när jag ser att det ringer en försäljare. Nu ska det pratas!! (Nej, där är jag inte än)
Jag vet att det sitter folk som tänker ”ja men du har iaf en familj att umgås med”. Men det är inte alltid superskôj att gå på varandra heller. Jag har läst att det har blivit en hel del skilsmässor orsakat av hemmajobb.

För mig har detta varit ett jobbigt år för att jag har varit rädd för att jag eller nån jag tycker om ska bli svårt sjuk i den mest oberäkneliga sjukdomen som jag upplevt. Men jag har gjort vad jag kan och det som restriktionerna krävt. Jag har pausat mitt gymkort, det va inte kul eftersom det är lite av ett ”happy plejs” det där gymet. Jag har inte gått på restaurang och jag har handlat en hel del på nätet. Det jag har handlat här i stan handlade jag strax före stängning då det nästan varit folktomt på stan. Support your locals… Man får nästan dåligt samvete för att man inte går på stan och shoppar. Butikerna måste slå igen om vi slutar shoppa… Ja, mina lungor slutar eventuellt funka om jag går runt bland folk. Det är fan en rejäl vågskål alltså. Många butiker här har verkligen gjort rejäla insatser för att hålla det säkert. Jag hoppas att vi alla överlever, butiker och folk.

2020 kommer för mig vara året då vi miste den fantastiska Adam Alsing. Det känns så overkligt. Jag lyssnar på de gamla avsnitten av poden Adam o co och där tystnar ju aldrig hans röst men det känns så förjävla tråkigt att han inte kommer vara med längre. TVs absolut bästa!

Ska vi ta det där vaccinet nu´ra och få en riktigt social sommar!! Tills vaccinet är i kroppen är det bara att fortsätta hålla i, ut och avstånd.