VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

När allt känns bra

Ni vet den där känslan när man känner att allt flyter på och man känner sig någorlunda nöjd med livet? Så känner jag mig nu och det är inte bara lite nöjd utan rätt så mycket.

Jag känner att jag har valt rätt utbildning och läraren inspirerar verkligen mig till att vilja lära mig. Ekonomi kanske inte alltid har varit mitt starka kort men det ska bli roligt att lära sig något nytt samt att kunna diskutera med killen som älskar allt som rör ekonomi och siffror 🙂 Han kommer bli mitt bollplank och ett riktigt bra sådant.

Maten har vi kommit igång med riktigt bra och vi ser framsteg både jag och killen. Vi äter inte lika stora portioner och väljer bättre alternativ med mindre kalorier. Det söta som nästan intogs dagligen förut är som bortblåst och vi dricker inte läsk till maten i samma utsträckning som förra året. Vatten och kaffe är våra vätskepåfyllningar och matmässigt blir det mycket grönt, keso och protein. Killen tränar på gymmet och jag tar lite promenader ibland. Måste bli bättre på det samt göra lite enkla övningar hemma. Skyller på att jag har haft mycket med plugget nu i början, mycket att sätta sig in i och planera.

Måste bara berätta om gårdagen. Min kille var verkligen på hugget. Vi åkte och storhandlade (jag fullkomligt älskar när vi har mat i kylen och blöjor i skåpet!!), han dammsög och skurade golven, fixade disken mest hela dagen och en hel del andra projekt runt omkring. På kvällen stod han och diskade upp Lukas flaskor inför natten. Jag kommer ihåg nån artikel jag läste om att man ska berätta för sin partner att man ser att de gör saker för att de ska känna att det inte bara tas för givet. Så jag sa till honom att ”Jag ser att du har ansträngt dig idag”. Kändes lite kort så jag la till ”och du har gjort ett strålande jobb!”

Då fick jag en komplimang tillbaka som lät nåt liknande så här ”Jag ser att du anstränger dig med plugget och maten och det gör att jag hänger på. Det blir liksom roligare.” Det mina vänner gjorde min dag! För visst är det roligare att göra saker när man vet att ens partner ser det? Man ingår liksom inte bara i hushållet utan man gör saker för att vardagen och allt ska rulla på hemma. Så glöm inte att uppmärksamma er partner när han/hon anstränger sig eller bara ”gör det dem brukar”. Alla behöver vi höra fina ord 🙂

Nej nu ska jag plugga medan Nea är på dagis och Lukas med sin far. Testar att plugga hemma så får vi se hur det går. Måste ha datorn till en början för att komma in i det med inlämningsuppgifter och så. Men visst blir det ner i böckerna också!!

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna