VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tuffa dagar med kolik

Nätternas sömnförlust har satt sina spår. Det är tufft att inte få de timmar man behöver, att inte få komma in i djupsömn. Jag har aldrig behövt många timmars sömn men jag behöver de få timmarna i streck.

Så när lillen håller mig vaken och jag hinner med 1,5 timmes sömn totalt i streck åt gången blir jag aldrig utsövd. Går ständigt runt och är trött. Ont i huvudet och orken att göra vardagliga saker finns inte..

Vi har pratat mycket och försökt komma på vad det är som gör ont på honom. Han vaknar på nätterna, ofta ett tag efter amning, och verkar ha ont i magen. Han gnyr, gnäller och drar ihop benen mot magen. Otröstlig och kommer inte till ro på ett tag.

Har inte fått diagnosen kolik men det är vad det verkar som. Så nu blir det att lägga om kosten och se om det hjälper. Har redan ätit mjölkfritt i två dagar och tycker att jag märker en liten skillnad. Har även tagit bort kål och annat som ger gaser samt skippat kaffet. Måste ju se om det är det som ger honom magont. Om det blir bättre så blir ingen gladare än vi. Om jag måste äta så en, två månader till så gör jag det mer än gärna för att han ska må bättre och vi få sova.

Helgen började med en mysig tjejmiddag på fredagen som sträckte sig fram till midnatt. Sju mammor med inskolade barn hade mycket att prata om :) Jag fick en massa fina presenter och vi åt middag och sen tårta :)

Den natten var jobbig och när jag tänker efter så åt jag väldigt mycket som gav honom gaser så inte så konstigt att jag mest låg i soffan och dåsade dagen därpå. Men det var där som jag bestämde mig för att det fick vara nog. De säger ju att man inte kan göra så mycket men att ändra i kosten kan hjälpa. Och då är det klart att jag gör det! Allt för att han ska slippa de värsta kramperna.

Och nu undrar jag om ni har egna erfarenheter och tips ni vill dela med er av? Jag suger åt mig allt som en svamp :)

20130909-160246.jpg
I ett tyst ögonblick inatt :)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna