VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Fortfarande magont

Vet inte hur ni andra har det med era små men mina nätter är väldigt jobbiga ibland. Eller ja även dagarna i form av hans magattacker. Han kan ligga och sova och helt plötsligt så får han ont och måste ligga och kämpa. Det kommer prutar och bajs men det tar lite tid allt från tio min till en halvtimme. Och under tiden gråter/skriker han högt :( Dessa attacker kommer tre, fyra gånger per dygn och jag undrar bara om det är fler med månadsgamla bebisar som har det så?
Mellan dessa attacker sover han två, tre timmar i sträck x antal gånger blandat med vaket och amning. Är så jobbigt att se honom ha ont och tänker om jag ska börja med dropparna igen? Minifom eller Sempers Magdroppar? BVC sa att man kunde använda båda samtidigt men vet inte vad jag tycker om det.

Iaf så blir det ju nätterna som är jobbigast eftersom det är då jag behöver sova. Dessa underbara lätta nätter som alla andra skriver om gäller alltså inte mig. Än. För så småningom kommer vi komma i bra rutiner och hans mage kommer bli bättre. Men som sagt just nu är det lite tufft. Han vill sova nära mig i sängen (vilket inte är lätt men det går), äta med ibland bara två timmars mellanrum och sedan vaken med magen i 1,5 timme vid fyra på morgonen.. Ibland får jag bra med sömn mellan varven men just nu verkar det vara varannan natt som gäller. Bara att bita ihop och rida ut stormen för snart börjar dottern på dagis och då kan jag sova när han sover lite mer :)
Nu ligger sonen och fiser hos sin mormor samtidigt som han drar i tröjan för att hitta maten :)


Kommentarer


 1. Josefine 30 augusti, 2013 on 21:57 Svara

  Vi körde med båda dropparna samtidigt under en period, Noah åt varannan timme dygnet runt. Har för mig att det gick över helt när han var tre månader. Låter länge men det kan ju bli bättre tidigare. Jag provade att inte äta något som innehöll mjölkprotein i två veckor, det var svårt och jag vet fortfarande inte om det hjälpte, det kändes bra då. Du kan också om du inte redan gör det prova att låta bli typ lök och annat gasbildande. Det är jättejobbigt, jag vet! Det kommer att bli bättre, lovar! Bära mycket på mage också, så han hänger som ett flygplan på armen så kan man massera magen samtidigt.

 2. Emelie 30 augusti, 2013 on 21:58 Svara

  Tycker att du ska prova ge minifom-dropparna igen, för visst tyckte du att det blev en förbättring då?

  Kram på dig!

 3. Sandy 31 augusti, 2013 on 10:34 Svara

  Vi använder bara sempers droppar. Jag ger dock Wilma magmassage (spädbarnsmassage?) 2-3 gånger per dag och det hjälper henne jättemycket. Och så har jag helt uteslutit mjölkprotein och gasbildande mat som lök och broccoli m.m.
  Hoppas det blir bättre snart. Sömnen gör ju så otroligt mycket!

 4. sirpa 31 augusti, 2013 on 22:02 Svara

  Hej, surfade in av av nyfikenhet genom din mors fb sida :)
  Grattis till gossen!
  Min son (också nr 2 av barnen), var som din son, hade problem med magen var ofta ledsen och man såg hur jobbigt han hade det.. Jag läste på massor och till slut hamnade jag på en sida, minns inte vilken där man tipsade om kamomillte. Att man på tom mage själv på morgonen drack en kopp med kamomillte. Jag testade det ett tag och det blev stor skillnad på sonen (alltså om du ammar). Hans mage blev mycket bättre, mindre magknip och jag som alltid haft problemmage blev också hjälpt av teet.
  Dricker teet än idag… vet inte om det hjälper dig men kan vara värt att testa.
  // Sirpa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna