VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tankar kring förlossning

Chattar med en annan tjej som börjar gå mot slutet av sin graviditet och hon vet inte hur det kommer att bli för henne. Bebis ligger i säte och de ska röntga hennes bäcken för att se om det skulle funka att föda vaginalt iaf. Men det verkar som att hon får vara med och bestämma och kan välja snitt om hon känner sig tryggare med det.
Jag har tid hos läkaren på tisdag och då ska jag ta upp min tankar runt förlossning och hur min kropp känns. Idag på mvc besöket så pratade vi lite om det och jag berättade att jag ibland har ont där nere och kan ha svårt att gå på toa vissa gånger för att det är ömt/”belastat” och svårt att ta i. Hon tyckte jag skulle nämna allt på läkarbesöket för det kan vara viktiga faktorer med tanke på sfinkterrupturen förra gången. Jag har inte haft problem med det innan jag blev gravid med nummer två och det var först efter vecka 20 som jag började känna av obehag. Vissa gånger har jag inte kunnat göra nummer två för jag har inte kunnat ta i, det har gjort för ont lite överallt där nere.
Så nu snurrar tankarna igen om vad man ska inrikta sig på för spår..
Med snitt slipper man ju smärtan där nere.. När man sitter, står, går.. ska gå på toaletten…
Har opererat bort blindtarmen så har en liiiiten aning hur handikappad man blir och men då hade jag inget barn att ta hand om. Nu blir det två.. Jag är sååååå splittrad..
Ibland lutar det åt att jag bestämmer mig om snitt för jag vill inte vara med om samma smärta igen men sen tänker jag att alla säger att det är lättare andra gången och då tänker jag vaginalt.
Sen kommer jag att tänka på blodtrycket och då är jag tillbaka på snitt.. Gahhhh blir galen! Hoppas att läkaren kommer med nåt vettigt och styr in mig på ett bra spår :)
20111128_12302220111216-142002.jpg20111218-102439.jpg
Tänk att man snart har en sån här liten igen ♥

 


Kommentarer


 1. Therese 30 maj, 2013 on 21:27 Svara

  Många tankar gumman. Tänk på dig själv och din situation, inte jämföra med andra.
  Hoppas du känner dig nöjd efter läkarbesöket och att du får den hjälp du behöver.

  Å guuud så söt lille Nea är. Liten men ändå sig lik :) Häftigt att se!

  Stor kram på dig

  • caroline84 31 maj, 2013 on 06:29 Svara

   Ja man får ju verkligen känna efter med SIN EGNA kropp och ta det för vad det är. Ingen är ju den andra lik i varken kropp eller förlossningsförlopp :)

   Hoppas verkligen att läkaren läst igenom min journal innan jag kommer och rekommenderar efter erfarenhet. Hon måste ju ha sett en del under alla dessa år så kommer känna mig trygg med vad vad hon säger. Hon känns stabil och kunnig.

   Ja tycker oxå att man ser att det är Nea :) haha

 2. Jossan 30 maj, 2013 on 22:01 Svara

  Tycker som Therese. Och jisses så liten och pluttig Nea var!! Så söt <3

  • caroline84 31 maj, 2013 on 06:31 Svara

   Ja och snart har vi en ny liten plutt <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna