VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mjukglass hemma

Finns det nåt godare på våren/sommaren än en mjukglass med karamellströssel? Nu är jag ju laktos så jag väljer mina tillfällen med omsorg. Förstå lyckan då när man nu kan köpa hem och äta det hemma (om nu magen skulle få för sig att göra uppror).

Fick tipset på Facebook att Arla kommit med tre olika smaker (var tvungen att köpa hem alla tre men testade bara vaniljen igår) som man vispade ihop hemma. Visade sig att när man vispat i två minuter ska den stå i frysen i minst 3,5 timme.. Vi fick vänta till efter nio innan vi kunde avnjuta en strut :( När man tar ut den ska den vispas igen till en bra konsistens och det var då kaoset började :) Den smälte väldigt fort och man fick vara snabb med att få i glassen i struten. Gick inte direkt att rulla i strösslet så det blev lite kladdigt men en mjukglass i strut fick vi ändå ihop :) (Tyvärr hade jag varken smak eller luktsinne igår pga förkylningen så det var väl inte det bästa tillfället att premiärtesta men killen gav det godkänt)

20130518-153916.jpg
Blev en del över så idag övergav vi struten och körde bägare :)


Kommentarer


  1. Fy sören så gott! Hört att det ska va lättast om man köper en sån där mjukglassmaskin för ett par hundra, att det ska va lättare att få i glassen i strutarna då 😉 Muuums!

    kraam!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna