VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Redan nere

Killen önskade sovmorgon idag då han ska parta på båten ikväll så jag och Nea ligger nere i soffan och kollar på Bolibompa. Hon hittade en pyjamaströja och allt ska testas nu så den drog hon över huvudet :) Dröjer nog inte länge innan hon kan klä på sig själv :) Mössan och ibland munktröjan/jackan kan hon få på sig på egen hand. Gympaskorna med kardborreband har hon lärt sig att få av själv (ibland är det bara tålamodet som sätter stopp :) ). Skönt att hon börjar bli mer självständig. Man kan säga till henne att vi ska gå ut och att hon kan hämta sina skor och då går hon och gör det :)
Och bästa knepet att få henne att komma in (för att vara ute är det bästa som finns!!) är att locka med att hon ska få tvätta händerna :)

Hon svarar väldigt tydligt Ja eller Nej om man frågar henne nåt. (Sen ibland svarar hon fel och det ändras :) ) Om hon vill ha frukost, vatten, gå ut mm. Otroligt underhållande :)
Andra ord hon säger är bland annat Ocka (docka), Mera, Natt (godnatt), Bebi (bebis, fast hon vet nog inte vad det är), Mamma, Pappa, Nea, Mommo och Mofa (hon har härmat och sagt det några gånger och det nöts på) Aj cre (ice-cream) och så räknar vi till fem på handen (låter väl som det gör men hon härmar på).

Hon ”pratar” konstant och vill få många saker sagt. Tyvärr är det ju fortfarande väldigt svårt att förstå vad hon menar (om hon inte pekar dvs) och vissa gånger säger hon saker flera gånger i hopp om att vi äntligen ska fatta! Och när vi inte gör det så kan hon ibland bli ledsen och man ser frustrationen :( Tur att hon blir tydligare och tydligare och jag ser verkligen fram emot när hon kan få fram det hon vill ha :)

Hon har oxå ett väldigt tydligt mimspel och helt utan förvarning kan hon sitta med rynkade ögonbryn och stirra på en. Hon älskar att busa och hennes skratt är den bästa medicinen på en jobbig dag. Hon har även ett fejkskratt som kommer ibland när hon inte tycker det är roligt men vill vara artig (låter det som).

Jag blev erbjuden sovmorgon igår men älskar mornarna i sängen med henne i mitten, bättre start på dagen kan man inte få :) Jag får sovmorgon imorn på båten, det får räcka.

20130510-074029.jpg


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna