VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Uppdrag Granskning om förlossningsvården

Jag tycker det är så sorgligt att höra dessa kvinnors historier, hur deras skada har mörkats. Jag vet ju hur jag kände mig efter förlossningen, och då vart jag sydd, men jag kan inte ens föreställa mig hur dem haft det. Jag var svag i allt där nere och i början var jag tvungen att ha nära till en toalett för att jag inte riktigt kunde hålla mig som innan. Men att gå som dessa kvinnor i år och månader med dessa problem är helt oförståeligt!!

Jag tycker att det är bra att ta upp detta ämne för det är så mycket vanligare än man tror. Jag hade inte hört om detta innan jag födde, hade hört om bristning men inte att det var så vanligt att brista hela vägen. Och oturen (ja jag kallar det för otur för jag anser inte att det är någon annans fel än mitt eget) jag hade då att spricka hela vägen trodde jag nog aldrig skulle hända mig. Jag är glad att jag fick vård för det på en gång (nu var det ju andra komplikationer oxå, läs förlossningsberättelsen här) och jag kan inte förstå hur det missas på andra kvinnor! När jag såg den ena kvinnan försöka hitta en bra sittställning slängdes jag tillbaka 10 månader. Det var ett helvete att sitta vid middagsbordet, åt hellre i soffan där det var mjukt.

Det värsta som jag hört var anledningen till varför vissa barnmorskor inte anmälde skada. För att de skulle bli uttittade av sina kollegor eller lägre lön. VAD I HELVETE ÄR DET FÖR J…A SKITSNACK!? Är det bättre då att en kvinna går hem med smärtor, ett icke fungerande sexliv och besvären att inte kunna hålla sig? Ska hon behöva vara rädd för att skaffa fler barn, rädd för att inte kunna göra fler barn? Så sjukt och ni får ursäkta de lite stora orden längre upp men jag blir så arg!

Nu måste jag lägga mig för att det vankas utbildning i två dagar. Ska sätta en väckarklocka för att komma upp i tid och passa en buss :) Hör inte till vanligheten.. Vid lunch kommer jag väl plocka fram en burk och fråga efter micron :) Godnatt :)


Kommentarer


  1. jaana 27 september, 2012 on 01:59 Svara

    Kram på dig min dotter! Jag är så glad att du fick så proffsig hjälp efter födseln, av den bästa doktorn!

  2. Therese - lotusmamma 1 oktober, 2012 on 09:52 Svara

    Jag håller fullständigt med dig! Det är verkligen på tiden att det kommer upp till debatt och så fler får se hur verkligheten verkligen ser ut! Svensk förlossningsvård MÅSTE förbättras!

    Ha det gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna