VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mammaträff och sömn

Idag var vi som tur var bjudna till en av mammorna vid lunch så vi slapp vara hemma medan snickarna jobbade. Hann en sväng till centrum för att fönstershoppa medan Nea sov. Skönt att gå runt i lugn och ro, känner mig annars så stressad.. Till hösten behöver jag ett par nya sneakers, typ Converse, och en tunn parkas för höst- och vårväder. Mycket man VILL ha men detta är verkligen nåt jag kommer att titta på nästa vecka.

Vi pratade lite om sömn med alla mammorna och hur man vet att ens barn inte behöver nattmålet längre. Ska man ta några jobbiga nätter och neka barnet välling eller ge mindre och mindre i flaskan för att sen ge lite vatten..? Några tips?

Nea har inte behövt nattmål sen vi slutade amma vid 5 månader och sover hela nätter. Men i början när vi började köra 5-minuters metoden var det mycket tårar och efter nån månad var det fortfarande så att hon grät när jag hade lagt henne. Var ofta tvungen att gå upp efter 5 minuter för att stoppa i nappen och lägga henne ner (för hon stod upp i sängen och grät hysteriskt). Detta gällde bara mig för med killen somnade hon på en gång och det är aldrig nåt tjafs 🙂 Sen någon vecka tillbaka så kommer hon till ro även när jag lägger henne 🙂 Väldigt skönt att det fungerar så bra för tro mig det var många gånger jag ville plocka upp henne när hon grät som mest! Stå ut om ni har bestämt er för något för det är så värt det efter ett tag.Vi trodde aldrig att vi kunde få så bra sovrutiner men att vi båda var hemma i två månader tillsammans, och verkligen gick in för att få det att fungera, gjorde nog mycket.

Vi delar på kvällarna och den som har nattningen är ”ansvarig” för att göra i ordning henne (pyjamas, droppar och borsta tänderna), ge välling/gröt, plocka ihop hennes leksaker och stoppa in nappen under kvällen om hon vaknar. Och den värdefulla egentid som den ”lediga” får på kvällen kan spenderas som man vill, slappa i soffan eller åka iväg och träna.

Hur ser era nattningsrutiner ut?

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna