Håll Sverige rent

Ser ni oxå en massa gula säckar längs vägarna hos er?

20120422-150721.jpg

Det gör vi här i Tyresö iaf. Och igår när jag tog morgonpromenaden så såg jag både vuxna och barn som plockade längs vägen. Och eftersom jag tycker att det är så duktigt gjort och en bra sak att lära sina barn så bestämde jag mig för att berätta det för mamman med sin son. Hon vart nog lite paff men jag kände att jag ville ge lite beröm till dem som gör vårt samhälle bättre och visar upp en bra förebild. Min dotter ska oxå lära sig att man inte ska skräpa ner och om det även kan ge ett litet klirr i föreningskassan (för detta gav tydligen en liten slant för var påse de fyllde) är det ett bra sätt att få jobba för det.

Sen är det ju faktiskt synd att så många skräpar ner! Usch vilken dålig egenskap att inte bry sig om vår natur. Tappar jag ett kvitto när jag rotar i fickan plockar jag upp det, samvetet tar tag i mig på en gång!! Lär våra barn att vi tillsammans skapar vårt samhälle och att man kan påverka det mer än man tror!

Lämna en kommentar

annonser