VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Onsdag

Varit en helt ok dag fast ryggen har jävlats med mig. Promenaden på eftermiddagen gick på ren vilja för det fanns inte mycket kraft i mina steg, delvis för att jag hade ont delvis för att jag var sååå trött. Försökte sova vid lunch men det sket sig så när vi kom in vid halv fyra tog jag med mig hund (annars ligger han i hallen och vaktar och hör han steg utanför skäller han) och barn in i sovrummet för en eftermiddagslur. Efter lite protester somnade hon på mitt bröst och vi sov i 1.5 timme!! Snacka om att ladda batterierna :)

Lagade middag, fixade matlåda till killen och sen däckade vi i soffan och skrutt somnade igen :) Vart så sjuuukt sugen på äpple men tänkte att rör jag mig så vaknar hon väl. Tog risken och fick tag på ett grönt äpple som jag snaskade i mig till halv åtta hos mig :) Gillade inte det programmet i början men nu kan jag tycka att det är riktigt roligt. När killen trillade in strax innan nio fick jag ett ryck och började skära upp min dagliga ranson av frukt. En apelsin, ett päron, ett grönt och ett rött äpple. Går lite mer på rutin nuförtiden och det är skönt att ha lite uppskuret i kylen när suget kommer. Killen fick en liten ”fruktlåda” oxå att ta med sig till jobbet, hahaha känner mig som en liten hemmafru som fixar och donar :)

Testade en ny variant med amningen idag för att få det liiite längre mellan matningarna. Ibland känns det som att det enda man gör är att amma :) Så istället för tre timmars intervall,som det ibland har varit, så har jag försökt sträcka det till iaf fem om det gått. Och att när hon väl äter så äter hon sig mätt så hon kan hålla sig lite längre. Funkade bra idag har ammat inför natten nu vid 22 så vi får se hur länge hon sover innan vaknar inatt. Nackdelen har varit att brösten har varit väldigt fyllda och spända men igår var de typ tömda/tomma (!) för att hon åt så ofta och då blir hon ju aldrig riktigt mätt. Kanske tänker helt fel men man måste ju testa för så ledsen som hon var igår kväll orkar jag inte ha det :) Vill att hon ska somna stimulerad och mätt. Och nu sover hon här bredvid mig nybadad och mätt :)

Ska åka förbi morfar imorn och ”ta uppgifter” så jag kan ringa polisen och göra en anmälan. Morfar nämnde nåt om att polisen troligtvis vet vem han är då han gjort sånt här förut. Varför min morfar släppt in honom när han vetat om detta vet jag inte. Jag ska säga till honom på ”skarpen” imorn för jag är lite nojig att mannen återvänder. Min morfar bor ju ändå själv och mannen har ju hunnit kolla runt hemma hos honom och som sagt blivit godkänd av Viggen. Han har som tur var grannar som håller koll på honom men jag skulle känna mig tryggare om morfar verkligen förstod allvaret i detta. Ännu säkrare om Benji var där :) För visst är det jobbigt att ha en vaktig hund ibland men jag vet att han skulle inte släppa in den mannen på tomten. Kan fortfarande bli sååå arg när jag tänker på hur fräck han var!! Jäkla människa!!

Dax att röra sig in i sovrummet och försöka sova. Är ju inte direkt trött efter den sena tuppluren men måste passa på att sova när hon sover :) Ni som väntar barn ska veta att det är faktiskt ett väldigt bra tips även om det låter som en kliché. Man behöver energin när dem är vakna så gör er själva en stor tjänst att iaf försöka vila och inte göra hundra saker bara för att ni ska ”passa på” medan hon sover..

Godnatt på er!!


Kommentarer


 1. Elin 2 februari, 2012 on 00:32 Svara

  Roligt att läsa om livet som nybliven mamma när man själv är ungefär i samma sits (3-månaders bebis).

  Amning ja… Fick veta på BVC att man ammar i snitt 8 (!) timmar per dag!
  Sonen äter nog med 1,5-3 timmars mellanrum nu. 5 timmar låter lite länge emellan, men du känner ju såklart ditt barn bäst.

  Tack för intressant läsning :)

  • caroline84 2 februari, 2012 on 10:02 Svara

   Ja allas amning är olika och det är ju klart att jag inte låter henne ligga skrika om hon är hungrig. Men hon har inte sagt ett knyst faktiskt. Och oftast har det varit jag som slängt fram bröstet efter ca. 3 timmar för att det är ”dax” och hon tackar ju inte nej.. Skriver ett inlägg snart där jag förklarar lite mer :)

   Tycker det är jättekul att få kommentarer och se vilka det är som läser min blogg :)

 2. jaana 2 februari, 2012 on 02:45 Svara

  Det är en av sakerna jag tjatar om till nyblivna föräldrar!!! Sov när barnet sover, åtminstone en gång per dag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna