VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Lyckligt lottad

Tänker ofta på hur lyckligt lottad man är med olika saker här i livet. Att man ofta tar saker för givet för att man är så van vid det.

Ta barn tex. Det är ju inte alla som kan få barn av olika själ. Och att vi fick en perfekt liten flicka är ju faktiskt ett litet mirakel. Vi kunde lika gärna vara en procent i den barnlösa statistiken. Jag tänkte mycket på det innan jag blev gravid, att det är ju faktiskt inte självklart att det blir nåt. Och när jag väl hade skruttan i magen så började tankarna om att det kunde vara nåt fel. För varför skulle det vara självklart att vi skulle få ett välskapt litet barn? Min oro dämpades varje gång vi lyssnat på hjärtat eller varit på UL men t o m under förlossningen fanns det en oro att nåt skulle gå fel (men det berättade jag inte för nån). När hon kom ut och jag hörde skriket försvann 90% av det och när jag fick upp henne på bröstet försvann resten..

Även vardagliga saker som att tvätta i tvättmaskin, handla mat osv är nåt vi gör av vana. Men tänk om vi inte hade några affärer att handla i eller om handtvätt var det enda alternativet? Här sitter jag och skriver på en splitterny dator, tittar på kabel-tv på en stor tv medan diskmaskinen går i bakgrunden. Jag har jobbat för mina saker så jag skäms inte över att ha dem för för några år sen hade vi inte allt vi har idag.

Så ta inte det vardagliga eller de små mirakel i livet för givet för de finns dem som inte får uppleva det. Dock ska vi inte glömma bort att leva livet, det är det livet är till för :)


Kommentarer


  1. Micha 31 januari, 2012 on 08:30 Svara

    Så sant som det är sagt Carro! Vi måste tänka på att vi har det bra och inte bara köra på. Stanna upp och uppskatta det som inte är självklart för andra. Som du säger; diskmaskin, datorer och TV – det är långt ifrån alla som har råd med det. Vissa har ju faktiskt inte ens tak över huvudet, ingen värme och inte heller hela och rena kläder.

    Det finns ingenting jag uppskattar så mycket som en varm dusch – varje gång när jag ställer mig i duschen och tvättar mig för att sen kliva ut därifrån och dofta gott – då tänker jag alltid på hur mycket jag uppskattar just den biten; att ha möjligheten att kunna känna mig så ren. Bara en sån sak..

    Kram på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna